Deși nu a câștigat marele premiu, Roxana a obținut ceva mult mai important, simpatia și respectul fanilor. Pentru că a fost mereu apreciată pentru calitățile sale și este un om extrem de cald și mereu cu zâmbetul pe buze, Roxana are acum propriul show culinar, Hello Chef.
Roxana Blenche, despre dorințele care devin realitate
Hello Chef este un proiect de cooking, care aduce săptămână de săptămână în bucătărie un chef, o vedetă și un medic nutriționist. Roxana Blenche a mărturisit că acest show a fost o mare surpriză pentru ea și o bucurie în acelați timp.
Îmi place enorm de mult să gătesc. Sunt fericită că pot să le arăt oamenilor în continuare tot felul de reţete şi de variante pe care să le pregătească şi ei. Mă bucur, de asemenea, că toată munca mea de la Chefi la cuţite a însemnat ceva pentru oamenii de acasă, pentru comunitatea mea. Acest nou proiect, Hello Chef, vine ca o confirmare a acestui lucru. Ne vedem în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1, cu invitaţi surpriză şi reţete delicioase.
– Roxana Blenche
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Roxana Blenche a acceptat cu drag și interviul pentru CaTine.ro. Pentru că mereu o femeie puternică este și o femeie muncitoare, Roxana ilustrează perfect toate atributele de care avem nevoie pentru a aduce la interviurile noastre cele mai importante femei din România, care se fac remarcate prin dorință, pasiune și devotament, femei CaTine.
După ce a participat la Chefi la cuțite, Roxana și-a dat seama că este atrasă de televiziune, că se simte foarte bine în fața camerelor. Așa a luat naștere proiectul Hello Chef. Emisiunea este descrisă de Roxana drept un show culinar amuzant, educativ și foarte creativ.
Mamă ce mi-ar plăcea și mie să fiu în televiziune. Să am emisiunea mea culinară, să fie un cooking show individual. Mă simțeam foarte bine în fața camerelor. Și am zis că asta vreau să fac. Era doar un vis, dar uite că ele devin realitate și a luat naștere Hello Chef!
– Roxana Blenche
Ce îi place să mânânce cel mai mult
Întrebată adesea care este felul ei de mâncare preferat, Roxana răspunde cu sinceritate. Ea adoră să mănânce cartofi prăjiți cu brânză și mujdei de usturoi și că gustul copilăriei este redat mereu de ficățeii cu ceapă. Deși sunt mulți oameni care s-ar fi așteptat ca ea să răspundă la aceste întrebări cu feluri de mâncare sofisticate, Roxana este un om simplu. Știe că gătească o mulțime de preparate, dar care apreciază tot lucrurile care îi aduc împlinire sufletească.
Cea mai mare provocare de la Chefi la cuțite a fost dată de stresul competiției. De-a lungul anilor, Roxana ne-a spus că a participat la multe concursuri culinare. Nimic nu se compară însă cu ce a trăit la emisiunea de la Antena 1.
Combinația perfectă pentru un bucătar de succes este să fii și om și bucătar. Emisiunea Chefi la cuțite știe cum să-i facă pe concurenți să le îmbine fără cusur. Chiar dacă în acest sezon nou Roxana are propriul show culinar, aceasta urmărește concurenții, are preferați și chiar apreciază atunci când vede un om pasionat de bucătărie, care „știe carte”.
Vezi în AntenaPLAY toate interviurile din seria CaTine.ro!
Munca și devotamentul, cheia succesului
Din răspunsurile ei ne-am dat seama că munca și devotamentul ei izvorăsc din faptul că este o persoană extrem de echilibrată, care are mare grijă de toate lucrurile ei. Nu a pierdut niciodată nimic, nu regretă nimic. Singurul lucru de care îi pare rău este că a stat zile întregi în bucătărie, zeci de ore, fără pauză. Acum tânjește după o vacanță. Vreme de 5 ani nu a plecat deloc într-un loc în care să se relaxeze, deși își dorește cu ardoare câteva momente numai pentru ea. Cel mai mult ar vrea să meargă într-o vacanță în Japonia.
Are și amintiri neplăcute din bucătărie. Roxana s-a rănit cu o tavă încinsă, care aproape i-a smuls pielea de pe mână. Totul s-a întâmplat în timpul unui eveniment cu peste 300 de persoane. Acest moment a ținut-o departe de pasiunea sa timp de o săptămână. Din păcate, astfel de accidente sunt foarte dese în bucătărie.
Nu și-a descoperit singură această pasiune. Deși gătea mult acasă și se documenta constant din cărți culinare, sora sa a fost cea care a făcut primii pași spre o mare carieră în industria culinară. Aceasta i-a văzut talentul, a programat-o la un interviu cu bucătarul unui restaurant din Baia Mare și doar a anunțat-o că trebuie să meargă acolo. Nimic nu este întâmplător în viață. Din rușine, Roxana a mers la acel interviu și a rămas în bucătărie.
Detalii neștiute despre Roxana Blenche
Roxana Blenche a terminat Facultatea de Agronomie, este inginer zootehnist la bază și se visa într-o fermă de vaci. Viața a adus-o însă în bucătărie, iar acum este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară.
Chef Blenche nu ar schimba nimic la ea. Glumește și spune că este perfectă. Cu alte cuvinte, a ajuns unde a ajuns și face ceea ce îi place pentru că este ea. Pentru că pune suflet în tot ceea ce face și nu ar schimba nimic la ea, absolut nimic. Crede cu tărie că nu există gafe profesionale, există doar evoluție. Întotdeauna e loc de mai bine și toate detaliile duc mereu către ceva mai bun.
„Roxana Blenche este o femeie tatuată și super harnică”, așa s-ar descrie într-o singură propoție.
Pentru cititoarele CaTine.ro, Roxana are un sfat: să viseze și să muncească constant pentru a realiza tot ceea ce își doresc. Roxana a renunțat la multe pentru a deveni un bucătar de excepție. Ca să evolueze în bucătărie, Roxana a renunțat la familie, la prieteni, la feminitate, la tot pentru a se impune. A devenit bucătar chef la 23 de ani. A avut în echipă oameni mai în vârstă decât ea și a fost nevoită să demonstreze cât de bună este ca să se impună în fața lor.