Tratarea acneei nu implică testarea unui produs după altul. Ci cuprinde o curățare atentă și câteva ajustări simple și intuitive.
De ce ai nevoie de o rutină de îngrijire a tenului
Acneea ușoară poate fi tratată de obicei cu ajutorul produselor comună, care nu necesită o prescripție medicală. Dacă situația nu se îmbunătățește, îți recomandăm însă să îți programazi o consultație la dermatolog.
Există tipuri de acnee severă ce cicatrizează pielea. Acestea necesită medicamente eliberate pe bază de rețetă. La prima consultație ți va solicita să detaliezi istoricul medical și regimul actual de îngrijire a pielii.
Dermatologul îți va examina apoi pielea pentru a stabili dacă ai acnee, de ce tip și grad este. Dermatologul ar trebui să urmărească evoluția tratamentului.
Care este rutina corectă pentru ten acneic
O rutină de îngrijire a pielii care nu este potrivită tipului tău de piele poate crea probleme. Poți sfârși prin a-ți accentua acneea și mai mult, și cu siguranță nu îți dorești acest lucru.
Dimineata
Curățarea pielii dimineața este un pas important în rutina de îngrijire a tenului acneic.
Pasul 1: Curățarea tenului
Îți poți începe ziua folosind o spumă de curățare care îndepărtează sebumul, recomandă presa de specialitate.
Pasul 2: Tonifiere
Folosește un tonic pentru a curăța excesul de ulei care poate contribui la erupții. Alege o formulă calmantă, care nu conține alcool.
Pasul 3: Hidratare
Fie că tenul tău este uscat sau gras, o cremă hidratantă îți va menține pielea hidratată. Selectează un produs care intră rapid în piele și nu o încarcă prea tare.
Pasul 4: Protecție solară
Unele tratamente împotriva acneei pot crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui. Protejează-ți tenul cu o cremă cu spectru larg și factor de protecție de minim 30.
Seara
Ai ajuns acasă după o zi plină, nu te culca niciodată înainte de a urma următorii trei pași din cadrul rutinei tale.
Pasul 1: Demachiere și curățare
Dacă ai ales să porți machiaj, îndepărtarea corectă a acestuia te va ajuta să îți menții porii curați. Factorii externi pot lăsa multe impurități pe suprafața pielii tale. Curăță pielea înainte de culcare cu ajutorul unei spume ușoare.
Pasul 2: Tratament anti-acneic
A sosit momentul tratamentului. Aplicarea unui tratament acneic după curățare feței poate permite ingredientelor să pătrundă adânc în piele. Pe lângă tratarea cosurilor existente, aceste produse pot viza cicatricile și pot opri noile erupții.
Pasul 3: Hidratare
În funcție de nevoile tenului tău, poți aplica o cremă în jurul ochilor, sau chiar una cu o textură ușoară pe întreaga față.
Ce ingrediente sunt recomandate în rutina de îngrijire pentru tenul acneic
În rândul ingredientelor pe care trebuie să le conțină produsele tale de îngrijire se numără:
- Acidul salicilic desfundă porii și reduce inflamația. Este ideal pentru punctele negre și cele albe, dar poate ajuta și la dispariția mai rapidă a pustulelor.
- Peroxidul de benzoil reduce bacteriile care provoacă acnee și, prin urmare, acționează cel mai bine asupra acneei inflamatorii.
- Retinoizii exfoliază suprafața pielii, îndepărtând celulele moarte ale pielii care înfundă porii. De asemenea, ajută la oprirea inflamației.