Care e problema cu ei? Cartofii prăjiți de la fast food nu sunt foarte sănătoși. Deși nu te bucuri mereu de mesele la fast-food în speranța că ai grijă de sănătatea ta, vei fi surprinsă de ingredientele suplimentare pe care le ascund cartofii prăjiți de fast-food.
Secrete despre cartofii prăjiți pe care restaurantele nu vor să le știi
Iată câteva secrete despre cartofi prăjiți pe care restaurantele nu vor să le cunoști. Chiar dacă în cele mai multe meniuri regăsești informațiile nutriționale pentru fiecare preparat în parte, există cu siguranță și informații pe care proprietarii le omit din descriere.
Marjele de preț la cartofi prăjiți
Cartofii prăjiți sunt o afacere grozavă pentru restaurantele fast-food. Potrivit The Street, un lanț de fast-food poate obține de obicei 500 de grame de cartofi pentru aproximativ 15 cenți.
Chiar și așa îi poate vinde pentru aproximativ 6 dolari. Acesta este un procent de 3.900% și de aceea restaurantele îi au tot timpul în meniu.
Cartofii prăjiți de la fast-food dau dependență
Sunt restaurante care le adaugă aromă de vită, altele, condimentele. Unele lanțuri adaugă chiar zaharuri și grăsimi suplimentare. Acea aromă artificială este folosită pentru a imita gustul pe care îl aveau cartofii prăjiți pe vremea când erau prăjiți în seu de vită.
Aroma artificială de carne de vită este derivată din grâu și derivate din lapte și este potrivită pentru vegetarieni.
Cartofii prăjiți de la fast food au până la 23 de ingrediente
Ingredientele care se găsesc în cartofii prăjiți sunt 23 la număr. Se întâmplă asta chiar dacă e un aliment care, de fapt, are nevoie doar trei: cartofi, sare și uleiul în care sunt gătiți.
Conform Food Beast, în cartofii prăjiți din lanțurile de restaurante, este posibil să găsești „cartofi, ulei vegetal (ulei de canola, ulei de floarea soarelui, ulei de semințe de bumbac, ulei de palmier, ulei de porumb sau soia), amidon alimentar modificat, făină de orez, dextrină, sare, pirofosfat dihidrogen disodic, bicarbonat de sodiu, dextroză, gumă xantan.” Și ar putea fi prăjiți în ulei vegetal (ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu TBHQ și acid citric pentru a proteja aroma, dimetilpolisiloxan).
Asigură-te că consulți informațiile nutriționale, disponibile prin lege pentru fiecare site de fast-food pentru a vedea ce mânânci.
Majoritatea cartofilor prăjiți fast food sunt pretăiați și congelați
La câteva lanțuri de fast-food, angajații chiar taie cartofi proaspeți pentru prăjire chiar acolo, la restaurant. Dar majoritatea lanțurilor folosesc cartofi prăjiți care ajung pretăiați în pungi uriașe. Cartofii prăjiți fie sunt congelați, fie au fost deshidratați. Cu excepția cazului în care pretind că au cartofi prăjiți proaspăt tăiați.
Găsești aici toate informațiile despre ce se întâmplă în corpul tău când consumi cartofi.
Cartofii prăjiți sunt chiar mai sărați decât crezi
Potrivit FDA, un adult mediu ar trebui să consume mai puțin de 2.300 de miligrame de sodiu pe zi. O porție de cartofi prăjiți mari are cel puțin 400 de miligrame. Singura variantă este să îi comanzi nesărați și să controlezi tu cantitatea mai apoi.
Cartofii prăjiți conțin zaharuri ascunse și amidon suplimentar
Îți amintești lista lungă de ingrediente de mai sus? Multe restaurante adaugă dextroză la cartofii prăjiți, care este un zahăr făcut din porumb sau grâu care ajută cartofii prăjiți să se rumenească. Vei găsi, de asemenea, dextrină, amidon de porumb, amidon de cartofi și drojdie. Toate pentru a face cartofii prăjiți maronii, crocanți și delicioși pentru perioade mai lungi de timp.