Atunci când vine vorba de pielea ta, dermatologii spun să nu faci compromisuri. Folosește produse curate, prietenoase cu tenul tău și hidratează-te corespunzător. Stresul, oboseala, poluarea și stilul de viață sunt factori care pot influența aspectul pielii, indiferent de tratamentele pe care le folosești.
Sfaturi pentru o piele strălucitoare și sănătoasă
Îngrijirea pielii este extrem de importantă, mai ales dacă vrei să ascunzi diferite imperfecțiuni. Un stil de viață sănătos, dar și o alimentație echilibrată sunt principalele puncte de plecare în ceea ce privește îngrijirea pielii. Vom discuta despre lucruri naturale de care pielea ta are nevoie pentru a fi strălucitoare.
Pielea este cel mai mare organ al corpului, așa că are nevoie de atenție deosebită. O piele strălucitoare este un semn al sănătății și al vitalității. De asemenea, problemele serioase de piele pot fi asociate inclusiv cu boli cronice de care suferă organismul. De aceea, este foarte important să știi cum poți avea grijă de pielea ta, fără să ai nevoie de produse cosmetice costisitoare sau tratamente complicate.
Consumă mai multă proteină vegetală
Proteinele de origine vegetală au beneficii multiple asupra organismului. Oferă nutrienții de care ai nevoie în fiecare zi și asigură sănătatea sistemului cardiovascular. Cercetătorii susțin că proteina vegetală oferă suport structural pielii și părului, echilibrând hormonii din organism.
Poți obține aportul zilnic de proteină vegetală prin consumul de alimente bogate în aminoacizi. Aceste substanțe timulează producția naturală de cheratină a organismului. Biotina susține acest proces și se poate găsi în alimente precum fasolea, conopida, ciupercile, varza de Bruxelles și morcovii cruzi, scrie publicația HealthShots.com.
Susține producția de colagen din organism
Din lista cu sfaturi pentru o piele strălucitoare și sănătoasă face parte și stimularea producției de colagen. Colagenul este o proteină care se găsește din abundență în organism. Susține articulațiile și susține sănătatea inimii. O pierdere a echilibrului între producția și distrugerea colagenului duce la formarea ridurilor. Procesul de degradare a colagenului este declanșat de o alimentație deficitară și de expunerea excesivă la soare.
Colagenul este astăzi disponibil în multiple forme de consum, cum ar fi tablete efervescente, pulbere, geluri sau lichide. Colagenul se găsește, de asemenea, în compoziția anumitor alimente.
Folosește glutation
Glutationul este un antioxidant produs în celule. Acesta este compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamină, glicină și cisteină. Nivelurile de glutation din organism pot fi reduse de o serie de factori, inclusiv o alimentație deficitară, toxine din mediu și stres. Acest antioxidant este produs în mod natural de organism, scrie publicația Healthline.com.
În mod evident, pe măsură ce îmbătrânești, nivelul de glutation din organism poate să scadă. Cu toate acestea, poate fi administrat sub formă de capsule sau lichid. Acest antioxidant are și propritatea de a reduce semnele și simptomele de psoriazis, potrivit celor mai recente studii clinice.