Reclamă

Somnul de frumusețe. Află între ce ore trebuie să dormi ca să ai mereu un aspect proaspăt

Să-ți faci somnul de frumusețe s-ar putea să ți se pară un clișeu învechit, dar specialiștii spun că există un adevăr în spatele acestui concept. Somnul de frumusețe este cât se poate de real, iar beneficiile sale sunt vizibile aproape imediat.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 februarie 2024, 4:00

Atunci când intri în somnul profund, corpul re recuperează și produce hormoni de creștere. Acești hormoni de creștere creează noi celule care ajută la vindecarea pielii noastre de daunele provocate pe timpul zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este somnul de frumusețe și ce beneficii are

Beneficiile somnului de frumusețe depășesc epiderma. Acesta poate avea beneficii importante și asupra sănătății organismului. Potrivit Fundației Naționale pentru Somn din SUA, adulții ar trebui să doarmă șapte până la nouă ore în fiecare noapte.

Dacă dormi mai puțin de șase ore pe noapte, probabil vei observa impactul negativ asupra stării de spirit, dar și asupra aspectului fizic.

Vei avea mai puține riduri

Dacă rutina da de îngrijire a pielii în șapte pași nu-și face treaba, cel mai probabil nu dormi suficient. Când dormi, fluxul de sânge către epidermă crește. Acesta este momentul când pielea ta începe să se regenereze și să producă colagen nou.

Reclamă

Este parte a procesului de reparare care previne primele semne ale îmbătrânirii, ridurile. Astfel, somnul de frumusețe este asociat și cu un ten mai luminos și mai curat.

Poți diminua aspectul cearcănelor

Somnul de frumusețe te poate ajuta în ceea ce privește diminuarea aspectului cearcănelor. Dacă ai epuizat toate cremele de pe piață și nu ai văzut niciun rezultat, atunci aruncă o privire asupra rutinei tale de somn.

Reclamă

Cei care nu dorm suficient se trezesc adeseori cu ochii umflați și cearcăne. Somnul de frumusețe poate preveni acest lucru, spun specialiștii.

Poți observa o scădere în greutate

Un studiu a constatat că somnul de frumusețe te poate ajuta pentru a pierde în greutate. Atunci când somnul este restricționat, corpul produce mai multă grelină, cunoscut drept hormonul foamei. Acest hormon stimulează apetitul și promovează depozitarea grăsimilor.

Totodată, acest hormon te poate determina să mănânci mai mult. Somnul este un regulator important al metabolismului și al greutății corporale.

Vei avea o piele mai sănătoasă

Somnul de frumusețe te poate ajuta să ai o piele mai sănătoasă. Pielea ta folosește somnul pentru a se vindeca de stresorii de mediu la care a fost expus în timpul zilei. Somnul insuficient poate împiedica pielea să se vindece complet de daunele solare și poate crește severitatea afecțiunilor existente ale pielii.

Vestea bună este că pielea ta poate revei destul de repede după câteva nopți de somn de calitate. Somnul adecvat promovează îmbunătățirea aspectului pielii, spun specialiștii de la Parade.com.

Ce se întâmplă dacă ești privată de somn

Lipsa somnului a devenit o problemă la nivel internațional. Lipsa somnului poate avea un efect direct asupra greutății, sănătății mintale și a sistemului imunitar. Totodată, lipsa somnului poate să apară și la nivelul pielei.

Pielea noastră folosește somnul pentru a se vindeca, atunci când este privată de somn, vei vedea imediat efectele.

Un studiu a constatat că privarea de somn este legată de scăderea atractivității și a sănătății. Participanții studiului au evaluat fotografii cu persoanele are au fost private de somn. Rezultatele au constata că participanții au fost mai puțin probabil să vrea să socializeze cu cei care păreau obosiți.

Un alt studiu a analizat efectele calității somnului asupra îmbătrânirii pielii. S-a constata că un somn slab a accelerat îmbătrânirea intrinsecă. Acestea include linii fine, elasticitatea redusă a pielii și pigmentarea neuniformă. Lipsa somnului împiedică, de asemenea, capacitatea pielii de a-și reveni după expunerea la soare, rezultând mai multe riduri.

Același studiu a mai constatat că cei care au avut un somn slab în mod regulat au fost mai nemulțumiți de aspectul lor fizic decât cei care dormeau bine. Lipsa somnului mai poate provoca apariția stresului. Acesta poate afecta calitatea colagenului și poate duce la apariția erupțiilor pe piele. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×