Reclamă

Ce e recomandat să consumi înainte de culcare pentru a avea parte de un somn odihnitor. Sfaturi utile de la un medic specialist

Dacă te confrunți cu probleme din cauza somnului, atunci acest articol este perfect pentru tine. Somnul odihnitor te poate ajuta să ai parte de mai multă energie pe durata zilei. Nu doar numărul orelor dormite este important, ci și calitatea și odihna care rezultă la finalul somnului. Descoperă ce e recomandat să consumi înainte de culcare pentru a avea parte de un somn odihnitor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 februarie 2024, 6:26

Unele studii estimează că peste 10 % dintre adulții din SUA au probleme în mod constant din cauza somnului. Studiul, realizat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a  arătat că cei mai mulți adulți nu reușesc să aibă parte de un somn odihnitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Specialiștii spun că există mai mulți factori care pot influența calitatea somnului. Cei mai mulți dintre acești factori se află în strânsă legătură cu alimentele pe care le consumăm înainte de culcare.

Ce e recomandat să consumi înainte de culcare pentru a avea parte de un somn odihnitor

Alimentația joacă un rol esențial atunci când vine vorba de un somn odihnitor. Un medic specialist a explicat pentru Healthline faptul că oamenii trebuie să țină cont de ceea ce consumă înainte de a se pune la somn.

Astfel, cei mai mulți medici specialiști sunt de părere că ar trebui să respecți câteva reguli generale în ceea ce privește alimentația pe care o alegi atunci când vrei să ai parte de o noapte liniștită.

Dacă a avea un somn bun, odihnitor, este unul dintre obiectivele tale pentru anul acesta, atunci încearcă să-ți analizezi cu mare atenție obiceiurile alimentare. Nu există un singur aliment „miraculos” care să îmbunătățească somnul, dar există un cumul de factori alimentari care te pot ajuta să te odihnești mai bine.

Reclamă

Medicii specialiști spun pentru Parade că alimentele bogate în zahăr sunt cele care îți vor perturba cel mai mult somnul. Totuși, dacă vrei să te simți odihnită dimineața, atunci este recomandat să consumi alimente bogate în proteine și grăsimi sănătoase.

Cele mai multe alimente bogate în proteine conțin triptofan, un aminoacid care ajută la producerea de melatonină, hormonul care facilitează somnul. Carnea, nucile, fructele, toate aceste alimente conțin cantități semnificative de triptofan. În ceea ce privește alimentele bogate în grăsimi sănătoase, studiile au arătat că acizii grași omega-3 ajută la sprijinirea somnului odihnitor.

Peștele și nucile sunt alimente deosebit de bogate în aceste grăsimi sănătoase.

Reclamă

Ce gustare recomandă specialiștii înainte de culcare

Cei mai mulți specialiști recomandă să mănânci cu câteva ore înainte de culcare. În felul acesta te vei asigura că ai o digestie mult mai ușoară. Dacă simți nevoia de o gustare după cină. Încearcă să alegi o gustare bogată în proteine sau acizi grași omega-3.

Untul de arahide pus pe câteva felii de măr te poate ajuta să ai parte de o gustare sănătoasă. Un iaurt grecesc cu fructe de pădure ar putea să-ți potolească pofta de mâncare și să faciliteze în același timp somnul calitativ.

Specialiștii recomandă să eviți gustările bogate în zahăr. Acestea pot provoca dereglări ale nivelului de glicemie, iar acest lucru poate duce la trezirea în timpul nopții.

Cheia pentru un somn calitativ este să incluzi p gustare cât mai sănătoasă, care să nu provoace un dezechilibru în ceea ce privește nivelul zahărului din sânge. O gustare echilibrată te poate ajuta ca la finalul nopții să ai parte de un somn odihnitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×