Toamna se pregătește să părăsească scena și să-i lase iernii să-și facă magia și spectacolul. În ultimele zile ale acestui anotimp superb te mai poți bucura de peisaje de poveste în centrul Capitalei. Te invităm la o plimbare liniștită într-unul dintre cele mai vechi cartiere ale Capitalei.
Splendoare de toamnă în cel mai frumos cartier din București
Peisajele superbe de toamnă pot fi întâlnite în sectorul 5 al Bucureștiului. Cartierul Cotroceni este liniștit și îți oferă un peisaj desprins din filmele vechi și pline de scene romantice. Este unul dintre cele mai selecte cartiere, casele fiind desprinse din povești.
Arhitectura unică a acestui cartier îl face să fie cu atât mai deosebit în perioada sezonului de iarnă. În plus, cartierul Cotroceni se află în apropiere de Palatul Cotroceni.
Istoria acestui loc este una veche și deosebită. În prezent, casele care ascund povești vechi sunt împodobite cu frunze arămii.
Pe străzi vei găsi covoare de frunze, culori de toamnă și locuri perfecte pentru a surprinde amintirea unei zile de tomană în cele mai frumoase fotografii.
Dacă îți dorești să ai parte de imagini superbe în albumul tău cu memorii, atunci trebuie să te avânți într-o plimbare pe străzile mici și liniștite ale cartierului Cotroceni.
Pentru că ne dorim să-ți fim mereu de ajutor cu propuneri pline de farmec, data viitoare când vrei să faci o călătorie poți să încerci o vizită în locul cu peisaje superbe care se află la mai puțin de trei ore de București. Este vorba despre o oază de liniște care te va surprinde cu peisaje splendide.
Ce istorie are cartierul Cotroceni și de ce poartă acest nume
Cartierul Cotroceni este unul dintre cele mai vechi cartiere din Capitală. Acesta a apărut pe Dealul Cotroceni, care a fost în trecut acoperit de Codrii Vlăsiei, o pădure ce se afla e majoritatea teritoriului Capitalei, scrie Historia.ro.
Abia în anul 1679 a apărut în această zonă o mânăstire înființată de Șerban Cantacuzino. Ulterior, mânăstirea a fost transformată în palat regal pentru Carol I în anul 1888.
Treptat au apărut care în jurul palatului. Carol I a fost și cel care a construit Gara Cotroceni, care servea la acea vreme drept gară regală.
Cu o istorie atât de impresionantă nu e de mirare că acest cartier păstrează farmecul de altădată. În Cotroceni au locuit unele dintre cele mai importante personalități ale literaturii românești cum ar fi: Liviu Rebreanu, Ion Barbu și Marin Preda.
Numele cartierului are și el o istorie impresionantă. Toponimul Cotroceni se crede că vine de la verbul „a cotroci” care însemna „a adăposti”. Mulți cred că numele ar avea legătură cu pădurea deasă în care se ascundeau în trecut haiducii. Unele dintre cele mai importante clădiri din Capitală se află în Cotroceni.
Cele mai multe case sunt din perioada antebelică și interbelică și i-au păstrat frumusețea din trecut. Data viitoare când ajungi în București nu trebuie să ratezi o plimbare pe străzile liniștite din Cotroceni.