Primăvara este perioada perfectă pentru a te întoarce la diete sănătoase și pline de alimente benefice pentru corp și minte. Găsești fără doar și poate produse crescute în mod natural la cea mai apropiată piață din cartierul tău.
Superalimente esențiale pentru primăvară
Deși există mult mai multe superalimente potrivite pentru consum în acest anotimp, am creat o listă specială pentru a te putea orienta la nevoie fără dificultăți.
Căpșunile sunt pe primul loc în această listă. Acest lucru se datorează faptului că sunt pline de vitamina c, potasiu, folați și antioxidanți. Permit reducerea radicalilor liberi ce sunt asociați cu cancerul și diabetul, printre alte boli. Deși multe sortimente gustoase se găsesc la supermarket, cel mai bine este să găsești o sursă cât mai naturală, chiar de la producători locali.
Alături de iaurturi, salate sau semințe pot crea un mic-dejun nemaipomenit. Există multe variante de a le introduce în dietă, fără prea mare greutate.
Spanacul se numără printre cele mai nutritive alimente pe care poți să le consumi primăvara. Nu suportă căldura excesivă, astfel că este recomandat să fie consumat proaspăt, arată cei de la Realsimple.com. Bogat în vitamina A, C și K, ajută la o vedere mai bună, sistem imunitar corespunzător și sănătatea intestinelor. Există multe rețete pe care le poți încerca în acest sens.
Ridichia este o legumă de sezon care conține fibre și vitamina C, esențiale pentru sănătatea digestivă și pentru stimularea apetitului. Acestea ajută la curățarea ficatului și la îmbunătățirea tranzitului intestinal.
Ceapa verde și usturoiul verde sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Acestea sprijină sistemul imunitar și contribuie la sănătatea cardiovasculară.
Sparanghelul este o legumă de primăvară cu un conținut ridicat de fibre și vitamina K, benefică pentru sănătatea oaselor și pentru detoxifierea organismului. Este ideal pentru supe, salate sau ca garnitură.