Pot trata bolile de piele
Un studiu din 2012 arată că terapia poate fi vitală în tratarea unor afecțiuni ale pielii ca acneea, senzația de înțepături ale pielii, urticaria și herpesul zoster.
Ajută la ameliorarea Sindromul tunelului carpian
Un studiu din 2019 a examinat efectul la pacienții cu acest sindrom. A rezultat că terapia a fost eficientă în reducerea severității simptomelor bolii în paralel cu fizioterapia.
Ajută la prevenirea și tratarea artritei
Terapia s-a dovedit extrem de eficientă în tratamentul artritei. S-a dovedit că poate reduce inflamația și durerea de genunchi asociată cu artrita reumatoidă și osteoartrita.
Ajută la controlul hipertensiunii arteriale
Ajută la controlul hipertensiunii arteriale. Studiile sugerează că terapia umedă poate avea succes în reducerea nivelurilor de presiune sanguină la pacienții care au urmat ședințe de terapie umedă.
În general, terapia cu ventuze s-a dovedit o tehnică benefică pentru relaxarea, detoxifierea și recuperarea organismului și pentru bolile menționate anterior.
Este o tehnică redutabilă în înlăturarea tensiunii musculare, reducerea edemelor și ameliorarea cicatricilor. Însă este nevoie de studii suplimentare pentru confirmarea efectelor sale în cazul altor afecțiuni medicale.
Posible efecte adverse
Deși este considerată o procedură sigură dacă e realizată de un profesionist acreditat, după o sesiune de terapie pot interveni anumite efecte adverse: arsuri, vânătăi, formarea de cicatrici, amețeală, oboseală, durere în zona aplicării ventuzei, anemie, posibile infecții la locul inciziilor, scrie Healthline.
De asemenea, persoanele cu anumite afecțiuni ar trebui să consulte un medic dacă este optim să urmeze procedura. Este vorba de psoriazis, fracturi osoase, tromboză a venelor profunde, sarcină, menstruație, boală cardiacă cronică, ulcer, istoric de infarct, hemofilie, astm, cancer.
Ce e recomandat să faci după terapia cu ventuze
Anumite persoane pot experimenta semne pe piele, care ar trebui să dispară în scurt timp. Dacă totuși observi vânătăi pe piele, acestea ar trebui să dispară într-o săptămână sau două. În caz contrar se recomandă consultarea unui specialist. De asemenea, terapia cu ventuze presupune o anumită rutină la finalul ei. Aceasta include următoarele etape:
- Hidratare. Bea multă apă ca să susții corpul în procesul de eliminare a toxinelor și de recuperare în urma căldurii eliberate în timpul tratamentului.
- Evită mesele abundente. Optează pentru mese mai ușoare care facilitează digestia.
- Odihnește-te. Permite-i corpului tău să se recupereze cu câteva ore de odihnă. Nu te grăbi să reiei activitățile tale curente.
- Menține căldura. După terapie porii se deschid, iar expunerea la aerul rece poate fi inconfortabilă. Dacă ieși afară ia cu tine un șal sau o pătură.
- Evită exercițiul fizic. Evită activitățile extenuante imediat după ședința de terapie cu ventuze. Exercițiile ușoare de întindere și respirație sunt o alternative mai bună.
- Renunță la băile de soare. Lumina soarelui poate fi nocivă pentru pielea aflată sub efectul ventuzelor, producând iritații.