Acesta a înapoiat trofeele obținute pentru „Born on the Fourth of July” (cel mai bun actor, dramă), „Jerry Maguire” (cel mai bun actor, comedie) și „Magnolia” (cel mai bun actor în rol secundar), a confirmat publicația Variety.
Tom Cruise a înapoiat premiile obținute la Globurile de Aur
Este cea mai de impact reacție de care a avut parte până acum HFPA, din partea unui singur actor. Zilele trecute, Scarlett Johansson și Mark Ruffalo, au fost cei care au cerut ca industria „să facă un pas înapoi” până când vor fi puse în aplicare reforme mai substanțiale în cadrul organizării HFPA.
Serviciile de streaming au anunțat și ele boicotarea HFPA. Printre ele se numără Netflix, Amazon și WarnerMedia.
Actorul face parte din distribuția filmului Top Gun: Maverick, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2021. Tom Cruise a înapoiat premiile obținute la Globurile de Aur și este susținut de nume mari din industrie.
Reacția NBC Universal față de HFPA
NBC Universal a anunțat de asemenea că gala Globurilor de Aur din 2022 nu va mai fi transmisă de postul de televiziune NBC.
„Cu toate acestea, schimbarea acestei organizații necesită timp și muncă. Credem cu tărie că HFPA are nevoie de timp pentru a o face corect. Ca atare, NBC nu va difuza Globurile de Aur din 2022. Presupunând că organizația își execută planul, sperăm că vom fi în măsură să difuzăm spectacolul în ianuarie 2023. ”
Cineastul Ava DuVernay a lăudat inițiativa actorului, după ce Tom Cruise a înapoiat premiile obținute la Globurile de Aur. S-a folosit de Twitter pentru a-și exprima poziția: „@goldenglobes pentru „Jerry Maguire”, „Magnolia” și „Născut pe 4 iulie”, într-o cutie la recepția HFPA. Cineva trebuie să se opună practicilor lor sexiste, homofobe, rasiste, de hărțuire și părtinire”.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Pe data de 3 mai, HFPA a anunțat că își propune să adauge 20 de noi membri în 2021. Scopul este să crească numărul total de membri cu 50% în 18 luni, cu accent pe recrutarea grupurilor subreprezentate. Acest plan a fost aprobat de către membrii cu drepturi depline. Această decizie nu a ajutat însă la retragerea acuzațiilor din partea numelor mare din industria cinematografiei.
HFPA a avut și o reacție: „Indiferent de următoarea dată de difuzare a Globurilor de Aur, promitem implementarea schimbărilor cât mai repede. Rămâne prioritatea maximă pentru organizația noastră. Îi invităm pe partenerii noștri din industrie la masă pentru a lucra cu noi la reformarea organizației.”
De la ce a pornit totul
Totul a plecat de la un articol publicat de Los Angeles Times. Publicația a raportat la începutul acestui an că nu extistă persoane de culoare în cadrul HFPA. Fostul președinte HFPA, Meher Tatna, a declarat pentru Variety că în cadrul organizației nu a mai fost un membru de culoare din anul 2002.
În aprilie, HFPA l-a expulzat și pe fostul președinte Phil Berk, pe fondul unui scandal. Berk a trimis un e-mail membrilor organizației în care numea Black Lives Matter o „mișcare rasistă de ură”. Acestea a susținut de asemenea că cofondatorul Patrisse Cullors este un „autoproclamat” marxist instruit.
Potrivit mediafax.ro, Premiile Globurile de Aur sunt premii destinate filmelor și serialelor, care se oferă an de an. Acestea au început să fie acordate din anul 1944 de către Asociația de presă străină de la Hollywood. Sunt printre cele mai importante din industrie. În anul 1996, HFPA a semnat un contract cu NBC Universal pentru ca aceste premii americane să fie difuzate la tv.
Publicația menționată mai sus scrie că Globurile de Aur se află în topul celor mai vizionate evenimente ale anului, după Premiilor Oscar și Premiile Grammy.