În plus, un Iced Latte realizat în intimitatea casei tale te costă mai puțin. Savoarea este la fel ca la cafenea. Apropiații tăi se vor îndrăgosti de deliciosul preparate și îți vor cere trucul pe care îl folosești atunci când îl creezi.
Trucul pentru a obține un iced latte perfect la tine acasă
Să fii servită cu un Iced Latte care are straturile perfecte de cafea și lapte în timpul unei întâlniri este parte din farmecul verii. Da, pare complicat de reprodus acasă, însă, doar pare. În realitate, este nevoie să știi trucul prin care poți să așezi în straturi Iced Latte-ul. Doar așa ingredientele nu au cum să se separe.
Cel mai important factor ca să îți menții latte-urile stratificate este reprezentat de stratul considerabil de gheață dintre lapte și cafea, au scris jurnaliștii publicației Tasting Table. Asta înseamnă că nu contează dacă pui doar o mână de gheață sau umpli ceașca de sus în jos. Cuburile care plutesc puțin nu vor ajuta în procesul de realizare a straturilor din latte. Stratul de gheață ar trebui să aibă rolul unei tăvi care atenuează impactul turnării. Totodată, el oferă cafelei un loc stabil. Astfel, licoarea neagră iubită de milioane de oameni din întreaga lume nu va ajunge la lapte.
Potrivit specialiștilor, dacă vrei să reduci cantitatea de gheață, ai nevoie de un pahar înalt și îngust. Acesta te va ajuta să ții împreună cuburile de gheața. Și, totodată, vei obține un strat frumos și rezistent pentru cantitatea de cafea pe care urmează să o torni peste cuburi și lapte.
Diferite tipuri de Iced Latte-uri și metode de preparare
Tipul de cafea și cel de lapte pe care alegi să le folosești pot avea un impact major în procesul de stratificare. Motivul pentru care un strat de gheață e mai mult decât suficient pentru tradiționalul Iced Latte – lapte rece și espresso – se datorează faptului că expresso-ul e fierbinte în comparație cu laptele. Astfel, plutirea lui este garantată 100%. În plus, el nu va ajunge la stratul laptelui datorită „barierei“ formată de cuburile reci.
În cazul în care utilizezi cafea concentrată sau cafea instant, amestecată la rece, nu vei avea o diferență de temperatură suficientă. Iar acest detaliu esențial va duce la amestecarea licorii negre cu laptele rece, potrivit sursei citate mai sus.
Dacă întâmpini dificultăți în a menține cafeaua rece plutitoare, adaugă îndulcitor în lapte, amestecă-l bine și, ulterior, toarnă-l în pahar. Urmând acest pas, densitatea fluidului se va mări considerabi. Și, totodată, acesta va rămâne în partea de jos, fără să îi permită cafelei să se scufunde.
Sunt specialiști care atrag atenția și spun că, în funcție de tipul de lapte folosit, este necesar să adaugi o cantitate mai mare de îndulcitor. De exemplu: laptele degresat și laptele de orez au o densitate mai mică. Sunt mai lichide și au nevoie de multă greutate suplimentară pentru a stabiliza în mod fiabil stratificarea Ice Latte-ului.