Reclamă

Un nou studiu vorbește despre acumularea grăsimii abdominale din cauza lipsei somnului. Ce sfaturi oferă specialiștii

Grăsimea viscerală poate duce în timp la apariția unor probleme grave de sănătate. Un nou studiu vorbește despre acumularea grăsimii abdominale din cauza lipsei somnului. Cercetarea realizată în Statele Unite ale Americii a arătat faptul că șansele de a te îngrășa din cauza unui program haotic cresc cu 9 %. În același timp, șansele de a acumula grăsime în zona abdomenului din cauza orelor de somn pierdute cresc cu 11 %.

Publicat: 2 aprilie 2022, 6:00
O femeie care poartă un echipament de sală în timp ce se sprijină de mână din cauza oboselii și a lipsei de somn care duce în timp la acumularea de grăsime abdominală
Un nou studiu care vorbește despre acumularea grăsimii abdominale din cauza lipsei somnului a fost publicat în Journal of the American College of Cardiology / Shutterstock

Studiul a fost condus de Nima Covassin, medic și cercetător la Mayo Clinic. Aceasta a reușit să demonstreze că există o relație strânsă între lipsa somnului și grăsimea abdominală. Grăsimea viscerală acaparează o parte din organele din zona abdomenului. Ea poate crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și nu numai.

Un nou studiu vorbește despre acumularea grăsimii abdominale

Un nou studiu care vorbește despre acumularea grăsimii abdominale din cauza lipsei somnului a fost publicat în Journal of the American College of Cardiology. Studiul a fost finanțat de către Naional Heart, Lung and Blood Institute. Un program de somn bine pus la punct este o alegere pe care fiecare persoană o are de făcut.

Pierderea nopților duce în timp la probleme de sănătate, dar și la schimbarea aspectului fizic. Studiul carea a fost realizat recent a demonstrat că mai bine de o treime din adulții din Statele Unite ale Americii nu dorm suficiente ore pe noapte. Acest lucru se datorează programului încărcat, dar și a tehnologiei care a acaparat tot mai mult viața tuturor.

Totodată, oamenii care stau treji până târziu au tendința să consume mai multe alimente pentru a satisface nevoia de hrană. Fără a crește activitatea fizică pe care o depun zilnic, în timp acești oameni vor observa acumularea de kilograme în plus și de grăsime în zona abdominală.

”Studiile noastre au demonstrat că lipsa somnului conduce la creșterea în greutate și la acumularea de grăsime abdominală. În mod normal, lipsa somnului crește în general acumularea grăsimii.”

Reclamă

”Cu toate acestea, un program de somn haotic duce în timp la apariția grăsimii viscerale care este extrem de periculoasă pentru organism. Este nevoie de un program de somn bine pus la punct pentru a observa o îmbunătățire a sănătății pe termen lung. Orele dormite pe timpul zilei pentru a recupera nopțile pierdute nu vor ajuta. Organismul are nevoie de odihnă pentru a se putea reface”

Ce recomandă specialiștii pentru a reduce grăsimea abdominală

Un nou studiu care vorbește despre acumularea grăsimii abdominale din cauza lipsei somnului a fost publicat în Statele Unite. Specialiștii vin cu câteva sfaturi pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu această problemă.

Reclamă

Dacă îți dorești să scapi de grăsimea viscerală, atunci trebuie să fii dispusă să faci câteva schimbări. Pentru început, specialiștii recomandă stabilirea unui program de somn pentru a-ți asigura minimul de ore de somn pe noapte.

Totodată, dieta ta va avea nevoie de câteva îmbunătățiri. Studiile au arătat că limitarea carbohidraților poate ajuta la reducerea grăsimii abdominale. Mai mult, introducerea proteinelor în dieta ta te pot ajuta pe termen lung să ai parte de silueta la care visezi.

Dr. Kim Harris scria într-un studiu despre importanța antrenamentelor fizice în lupta contra kilogramelor în plus.

Pentru a scăpa de grăsimea viscerală acesta recomandă antrenamentele intense precum cele de HIIT. Alături de o dietă echilibrată și un program de somn poți începe să lucrezi la pierderea grăsimii din zona abdomenului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă brunetă îmbrăcată cu o rochie roșie lungă se află pe gheață
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022 sunt Taurii, Gemenii și Fecioarele. Acești nativi vor avea parte de momente decisive la locul de muncă, dar și de critici din partea celor...
2
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
3
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Porție de cheesecake cu căpșuni pe o farfurie albă
Rețete
Cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fără coacere, îți oferim o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos. Deserturile sub formă de cheesecake sunt printre cele mai îndrăgite și...
PARTENERI
×