Reclamă

Unde se testează fondul de ten, de fapt. Modul simplu în care poți afla ce nuanță ți se potrivește

Iată unde se testează fondul de ten dacă vrei să îți afli nuanța potrivită. Primul pas al unui machiaj reușit este alegerea unui fond de ten potrivit nuanței pielii tale. Descoperă care este cea mai simplă modalitate prin care poți afla ce nuanță de fond de ten să alegi.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 28 iulie 2024, 7:31

Fondul de ten reprezintă baza oricărui machiaj. Aceasta ar trebui să fie una solidă, astfel încât produsul să se armonizeze perfect cu tonul pielii tale. Atunci când faci această alegere, trebuie să ții cont de trei factori: tonul și subtonul pielii tale, testarea mostrelor și adaptarea nuanței în funcție de sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unde se testează fondul de ten

Există atât de multe tipuri de fond de ten disponibile, încât decizia nu este deloc ușoară. Poți alege între texturi mate, satinate sau formule pudră, lichide, cremă sau stick. De asemenea, gradul de acoperire este la fel de important. Nu uita sa îl adaptezi problemelor specifice tenului tău. Dacă ai un ten gras în zona T, de exemplu, trebuie să alegi un fond de ten cu o textură lejeră. Astfel, nu riști să ai tenul încărcat pe tot parcursul zilei.

Cunoaște-ți tonul pielii

Pentru a alege nuanța potrivită pentru tine, mai întâi trebuie să îți identifici subtonul pielii. Nuanța pielii este culoarea naturală a tenului tău, care de obicei este definită ca fiind deschisă, deschisă, medie sau intensă.

Uită-te la linia maxilarului, unde există în mod normal o roșeață naturală, pentru a ajuta la determinarea tonului pielii tale. De asemenea, poți lua în considerare reacția pielii tale la expunerea la soare. Dacă te bronzezi ușor, înseamnă că ai un ton al pielii mediu sau închis. În timp ce, dacă te arzi imediat după expunerea la soare, ai un ton al pielii foarte deschis.

Reclamă

Identifică-ți subtonul pielii

Atunci când cauți un fond de ten, subtonul tău joacă un rol major în alegerea nuanței potrivite. Tonul pielii este culoarea care se vede la suprafața pielii, iar subtonul este nuanța de sub suprafață.

Găsirea subtonului pielii tale necesită un pic mai multă investigație decât determinarea tonului pielii. Iată un mod simplu de a îți găsi subtonul. Potrivit specialiștilor în beauty, trebuie să verifici culoarea venelor din jurul feței și gâtului.

Reclamă

Dacă venele tale sunt albastre, ai un subton rece. Dacă venele tale sunt verzi, măslinii, ai subton cald. Un amestec de subtonuri calde și reci duce la un subton neutru.

Adaptează nuanța în funcție de sezon

Dacă te întrebai unde se testează fondul de ten pentru a face cea mai bună alegere, acum ai găsit răspunsul. După aflarea tonului și subtonului pielii tale, nu uita să adaptezi nuanța fondului de ten în funcție de sezon. Odată cu schimbarea anotimpurilor și a vremii, se poate schimba și tonul pielii tale.

De exemplu, lunile de vară pot face ca pielea ta să se bronzeze, în timp ce lunile de iarnă mai reci o pot face să se deschidă din nou. Vara, nu uita care este ordinea corectă de utilizare a produselor și aplică mai întâi crema cu SPF.

Mergi mai departe și potrivește culoarea fondului tău de ten cu anotimpurile pentru a fi sigură că ai un aspect impecabil pe tot parcursul anului. De asemenea, nu uita să testezi nuanțele înainte de a face o alegere. Alege trei nuanțe care ți se par potrivite și testează-le în același timp.

Tot ce trebuie să faci este să le aplici punctual pe pielea curată, la lumină naturală. Aplică-le de-a lungul liniei maxilarului în linii paralele, de la obraz până la gât. Nuanța care se estompează în piele în ambele zone este potrivită pentru tine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI
×