Reclamă

Unghiile trădează starea ta de sănătate. Iată ce boli grave pot ascunde

Observă-ți cu atenție unghiile de la mâini. Unghiile trădează starea ta de sănătate și pot oferi un indiciu prețios asupra sănătății generale.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 27 noiembrie 2023, 7:31

Modificarea aspectului unghiilor, fie că este vorba de culoare, fie de textură, poate indica uneori o problemă de sănătate. Infecțiile fungice, loviturile puternice, lacul de unghii și fumatul se numără printre factorii care forțează unghiile să își schimbe culoarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unghiile trădează starea ta de sănătate

Nu de puține ori, aceste modificări pot fi cauzate de dificultăți de respirație, probleme cu ficatul sau de circulație, notează publicația Sportskeeda.

Dincolo de aspectul lor estetic, unghiile sunt adesea un indiciu de încredere al stării de sănătate.

Ele pot ascunde probleme serioase de sănătate, de la boli cardiace și tulburări metabolice, până la carențe nutriționale sau un sistem imunitar vulnerabil.

Dacă organismul se confruntă cu anumite probleme, unghiile ar putea începe să-și schimbe culoarea și chiar să apară striații. Dungile fine, paralele observate pe unghii pot reflecta scăderea imunității, hipotiroidismul sau lipsa de fier.

Reclamă

Infecții fungice ale unghiilor

Onicomicoza este o astfel de infecție care poate transforma unghiile în galben, verde sau maro.

Infecția se poate extinde și se poate agrava.

Reclamă

Traumă sau rănire

Când te lovești la unghie, ea poate căpăta o nuanță neagră sau violet, o afecțiune cunoscută sub numele de hematom subungual.

Psoriazis

Este posibil să observi modificări la nivelul unghiilor, cum ar fi găuri, fisuri sau decolorări ale unghiei dacă suferi de psoriasis.

Deficit de fier

Dacă ești anemică, unghiile ar putea deveni de culoare albicioasă, o afecțiune cunoscută sub numele de leuconichie. Dacă suferi de această afecțiune ar fi bine să consumi alimente bogate în fier. Ele te pot ajuta în menținerea sănătății organismului,

Probleme respiratorii

Afecțiuni precum Bronhopneumopatia Obstructiva Cronică (BPOC) pot da o culoare vineție unghiilor tale din cauza lipsei de oxigen.

Boli de ficat

În acest caz, unghiile pot avea o tentă gălbuie sau sunt mai palide decțt ar fi normal. Adresează-te imediat unui medic specialist pentru a investiga problema.

Disfuncții cardiace sau circulatorii

Unghiile cu o nuanță albăstruie pot trăda o insuficiență cardiacă. De asemenea, petele roșii la nivelul suprafeței unghiei pot fi simptom al unei afecțiuni cardiace.

Boli pulmonare

Sunt trădate, de asemenea, de petele roșii de la suprafața unghiei.

Boli tiroidiene

Dacă unghiile tale sunt exagerat de fragile, de vină poate fi o afecțiune tiroidiană. În special hipotiroidismul (insuficiența de iod în organism) are ca efect fragilitatea unghiilor, potrivit Healthshots.

Diabet

Această boală metabolică cronică poate antrena ca efect o decolorare a unghiilor, care poate merge până la o culoare galbenă a lor. De altfel, acest simtom alături de înroșirea pielii din jurul pielii sunt considerate indicii timpurii ale instalării diabetului, potrivit aceleiași publicații.

Melanom (cancer)

Dacă ai remarcato dungă închisă la culoare sau sau o pată neobișnuită pe unghie, și mai ales dacă pare să fie în evoluție, este imperios necesar să consulți un medic dermatolog.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×