Sucul acestui fruct citric este periculos pentru unele suprafețe și țesături, au precizat specialiștii. În plus, el nu ar trebui amestecat cu clorul sau cu produse care conțin înălbitor. Explicația este simplă: combinația creează aburi toxici periculoși care pot provoca arsuri sau iritații.
Lista cu cele 5 lucruri pe care e recomandat să nu le cureți cu lămâie
Unele dintre lucrurile pe care e indicat să le ții departe de sucul de lămâie te-ar putea surprinde. Te-am făcut curioasă? Din rândurile de mai jos vei afla lista cu cele 5 lucruri pe care e recomandat să nu le cureți cu suc de lămâie.
Piatra naturală
Cristalele, suprafețele din piatră naturală, blaturile de bucătărie, pardoseala, mobilia și accesorile nu ar trebui expuse la sucul de lămâie. Acidul din acest fruct citric galben poate să distrugă marmura, granitul și alte pietre naturale.
Hainele colorate sau în nuanțe închise
Sucul de lămâie poate avea un mic efect de albire asupra articolelor vestimentare colorate sau asupra celor în nuanțe închise. Astfel, dacă te confrunți cu anumite pete pe care dorești să le îndepărtezi, recomandat este să folosești produse speciale pentru haine colorate sau haine negre.
Podele din lemn de esență tare
Sucul de lămâie poate deteriora suprafața pardoselilor din lemn de esență tare. Aspectul se va modifica în mod considerabil, întrucât va dispărea luciul lemnului natural. Astfel, specialiștii sfătuiesc să eviți să cureți podelele din lemn de esență tare cu suc de lămâie. Mai mult, în cazul în care îți cade o bucată de lămâie pe pardoseală sau verși din greșeală suc de lămâie, curăț-o cât mai repede posibil.
Înălbitorul cu clor
Înălbitorul cu clor creează o reacție chimică în cazul în care este amestecat cu sucul de lămâie. În acest fel pot apărea arsuri și chiar iritații. De altfel, din același motiv nu se amestecă niciodată clorul cu oțetul. Specialiștii avertizează și spun că nu trebuie amestecat niciun alt produs de curățenie cu înălbitorul.
Produse placate cu alamă
Curățarea lor cu suc de lămâie poate fi ușor complicată. În timp ce un obiect solid din alamă poate fi lustruit cu sucul acestui citric sau alți agenți de curățare acizi, articolele placate cu alamă nu trebuie curățate niciodată cu suc de lămâie. Și asta pentru că lichidul poate provoca coroziune.
În cazul în care nu știi dacă un obiect este 100% din alamă, poți folosi testul magnetului. Dacă nu simți o atracție magnetică între cele două înseamnă că produsul este din alamă solidă, potrivit publicației Better Homes & Gardens. Dacă se întâmplă contrariul: magnetul este atras de piesa pe care o testezi, aceasta este placată cu alamă. Din acest motiv, trebuie să o ții departe de sucul de lămâie.
Câteva dintre beneficiile pe care le are lămâia
Consumul de lămâie are un rol important în întărirea sistemului imunitar și datorită sursei importante de vitamina C. Acest fruct e considerat un tonic natural și tot mai multe persoane preferă să bea apă având în pahar fie o cantitate de suc acrișor, fie câteva felii de lămâie.
Sucul de lămâie poate fi folosit în diferite măști naturiste, contribuind astfel la îmbunătățirea aspectului tenului gras. Acest citric are și efect diuretic, sprijină buna funcționare a metabolismului prin faptul că facilitează elimnarea toxinelor.