Gestionarea inflamației poate fi dificil. Deși administrarea de suplimente poate părea o soluție naturală, nu toate sunt benefice organismului. De fapt, unele dintre ele pot agrava situația și pot duce la apariția altor probleme de sănătate.
5 suplimente pe care nu e recomandat să le iei dacă ai inflamație în organism
În timp ce inflamația acută este răspunsul natural al organismului la răni sau infecții, inflamația cronică poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, artrita, tulburări autoimune și multe altele.
Dacă vrei să combați inflamația, atunci trebuie să fii atentă la ce suplimente alegi să folosești. În ceea ce privește suplimentele care nu sunt recomandate, ai mai jos o listă amănunțită.
Arnica
Arnica, o plantă cu flori în familia floarea-soarelui, este populată în medicina homeopatică pentru tratarea vânătăilor, durerilor musculare și a durerilor atunci când este aplicată local.
Cu toate acestea, lucrurile se schimbă atunci când această planta este transpromată într-un supliment roral. Arnica orală poate prezenta riscuri grave pentru sănătate, în special pentru persoanele care se confruntă cu inflamația.
Deși arnica este considerată sigură de aplicat local pe piele, nu ar trebui să o consumi drept supliment oral pentru inflamație, spun specialiștii.
Această plantă poate avea efecte secundare grave: leziuni cardiace, sângerare crescută sau vărsături.
Gheara pisicii
Gheara de pisică este adesea apreciată pentru proprietățile sale de susținere a sistemului imunitar. Din păcate, gheara pisicii poate să nu fie la fel de benefcă petrcum este protretizată.
Gheara pisicii poate să nu fie potrivită pentru persoanele cu afecțiuni autoimune, deoarece poate suprastimula sistemul imunitar, potențial agravând simptomele autoimune și crescând inflamația din organism.
În plus, această plantă poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv inhibitorii de protează utilizați pentru tratarea HIV și poate scădea tensiunea arterială sau crește riscul de sângerare.
Spirulina
Spirulina este o algă albastră-verde densă în nutrienți, folosită în mod obișnuit ca supliment alimentar datorită conținutului său ridicat de proteine, vitamine și antioxidanți.
Cu toate acestea, spirulina poate să nu fie potrivită pentru toată lumea. Spirulina apote suprastimula sitemul imunitar, ceea ce poate agrava simptomele la persoanele cu boli autoimune.
Sfaturi pentru gestionarea naturală a inflamației
În loc să te bazezi pe suplimente potențial dăunătoare, specialiștii recomandă gestionare a inflamației cronice prin modificări ale stilului de viață.
O dietă echilibrată, bogată în omega-3 poate ajuta la reducerea simptomelor inflamației. Creșterea aportului de fructe, legume și proteine slabe ar putea fi, de asemenea, benefică în lupta împotriva inflamației din organism. Specialiștii recomandă evitarea alimentelor ultraprocesate.
Produsele de patiserie comerciale, bomboanele, iaurturile îndulcite, chipsurile și băuturile cu un conținut ridicat de zahăr pot reprezenta, de asemenea, un pericol când vine vorba de creșterea inflamației din organism. În schimb, specialiștii recomandă produsele antiinflamatorii.
Condimentele precum turmericul și ghimbirul au efecte antiinflamatorii naturale. Obiceiurile sănătoase te pot ajuta să reduci în mod semnificativ inflamația din organism și să te bucuri de o viață mai lungă.