Aceste nuci condimentate sunt o gustare antiinflamatoare delicioasă. Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, în timp ce condimentele precum scorțișoara și ghimbirul pot susține și mai mult beneficiile antiinflamatorii. Nucile nu sunt doar o gustare aromată și crocantă, ci și un topping excelent pentru salate.
Gustarea rapidă care ar putea reduce inflamația din organism
Aceste nuci prăjite și condimentate sunt o gustare perfectă pentru a reduce inflamația. Nucile sunt deja cunoscute pentru faptul că pot ajuta în lupta pentru combaterea inflamației.
Atunci când le combini cu un strop de scorțișoară și ghimbir, obții și mai multe beneficii pentru sănătate. Nucile sunt perfecte pentru momentele în care te uiți la un spectacol sau stai la povești cu familia.
Acestea sunt sfaturile cheie pe care specialiștii le oferă când vine vorba de alimentele care pot reduce inflamația din organism. În ceea ce privește prepararea nucilor, specialiștii recomandă să păstrezi o temperatură de 180 de grade Celsius atunci când pui nucile la cuptor.
Nucile trebuie mai apoi lăsate să se răcească la temperatura camerei înainte de a fi depozitate. Scorțișoara și ghimbirul vor completa aroma pe măsură ce nucile se răcesc.
Ce beneficii au nucile cu scorțișoară și ghimbir pentru organism
Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, nutrientul principal pentru reducerea inflamației. De fapt, nucile se laudă cu mult mai multe beneficii pentru organism, fiind strâns asociate cu sănătatea inimii și a creierului. Deși cantitpțile sunt ici, condimentele preum ghimbirul și scorțișoara fac diferența.
Aceste condimente susțin reglarea zahărului din sânge și ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale. În plus, ghimbirul ameliorează migrenele și calmează senzația de greață.
Cum prepari nucile cu scorțișoară și ghimbir
Pentru început este recomandat să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează apoi o tavă mare cu hârtie de copt.
Pasul doi presupune să bați un albuș de ou și o lingură de apă într-un castron mare până când totul devine spumos.
Amestecă 4 căni de nuci până când sunt acoperite uniform. Lasă totul să se îmbine timp de 5 minute. Amestecă apoi 2 linguri de sirop de arțar până se combină armios.
Într-un castron mic, bate 2 lingurițe de scorțișoară, 1 linguriță de ghimbir, ¾ linguriță de sare și ½ linguriță de ienibahar măcinat. Presară amestecul treptat peste nuci și amestecă până ce totul este acoperit uniform.
Coace nucile pentru 10 – 15 minute sau până când sunt prăjite, iar stratul de condimente este uscat. Lasă nucile să se răcească complet pe foaia de copt pentru aproximativ 30 de minute. La final vei avea parte de o gustare sănătoasă, rapidă și sățioasă.
Ingredientele sunt dintre cele mai simple și cel mai probabil și tu le ai deja în bucătărie. Poți pregăti această gustare pentru mesele festive, pentru reuniunile de familie sau pentru zilele când vrei ceva sănătos la birou. Te vei bucura de aroma dulce a nucilor, dar și de beneficiile lor pentru sănătate.