Procesul de înmuierea a nucilor înainte de consum este o practică pe care specialiștii o recomandă, datorită beneficiilor pe care acest proces le oferă. Află care sunt beneficiile înmuierii nucilor înainte de consum, conform recomandărilor făcute de nutriționiști.
De ce este important să pui nucile la înmuiat înainte să le consumi
Procesul de înmuiere a nucilor oferă mai multe beneficii pentru sănătatea ta și este extrem de rapid. În primul rând, printre beneficiile înmuierii nucilor se află îmbunătățirea digestibilității.
Astfel este eliminată amărăciunea nucilor, iar nutrienții sunt absorbiți ușor. Te vei putea bucura de toate proprietățile nutriționale ale nucilor, pentru sănătatea organismului, părului și a pielii.
Procesul de digestie este îmbunătățit
Unul dintre principalele motive pentru care este recomandat să pui nucile la înmuiat este pentru a le îmbunătăți digestibilitatea.
Nucile conțin inhibitori enzimatici și acid fitic, ceea ce le poate face dificil de digerat. Acidul fitic se leagă de minerale precum calciul, magneziul și zincul și inhibă absorbția acestora în organism.
S-a dovedit că dacă înmoi nucile în apă timp de câteva ore sau peste noapte, nivelul inhibitorilor enzimatici și al acidului fitic va fi redus, fiind astfel mai ușor de digerat.
Vei resimți mai puțin disconfort gastro-intestinal, cum ar fi balonarea, după ce consumi nuci înmuiate, în comparație cu consumul de nuci crude sau neîmbibate, conform recomandărilor nutriționiștilor, citați de Times of India.
Reducerea amărăciunii nucilor
Nucile conțin compuși naturali, inclusiv taninuri, care contribuie la gustul lor amar. Printre beneficiile îmnuierii nucilor în apă se află și reducerea amărăciunii, deoarece sunt eliminați o parte dintre acești compuși.
Te vei bucura de o aromă mai blândă a nucilor, iar gustul lor va fi mai plăcut în comparație cu nucile crude. Acest lucru poate fi deosebit de benefic, mai ales dacă ești sensibilă la aromele amare sau nu îți place gustul nucilor crude.
Absorbția îmbunătățită a nutrienților
Înmuierea nucilor poate îmbunătăți, de asemenea, absorbția nutrienților prezenți în nuci. Prin reducerea nivelului de acid fitic, înmuierea poate ajuta la eliberarea mineralelor legate.
Nucile devin astfel mai biodisponibile pentru absorbția în tractul digestiv. Acest lucru poate fi deosebit de benefic dacă te confrunți cu deficiențe nutritive sau dacă urmezi o dietă pe bază de plante.
Deoarece nucile sunt o sursă bună de minerale esențiale, cum ar fi fierul, calciul și zincul.
Îndepărtarea contaminanților
Un alt beneficiu potențial al înmuierii nucilor este îndepărtarea mucegaiului și a bacteriilor, care pot fi prezenți pe suprafața nucilor.
Înmuierea nucilor în apă cu adaos de sare sau oțet ajută la dezinfectarea și curățarea nucilor. Astfel vei reduce riscul de îmbolnăvire alimentară.
Acest lucru poate fi deosebit de important în cazul în care nucile nu sunt depozitate corespunzător.
Cu toate acestea, este esențial să folosești apă curată, filtrată. Aruncă nucile care par mucegăite sau stricate înainte de înmuiere, menționează Healthline.com.
Este important să aplici acest principiu simplu și benefic pentru sănătatea ta înainte de a consuma nucile. Dar este de reținut faptul că impactul înmuierii asupra absorbției nutrienților poate varia în funcție de factori individuali, cum ar fi sănătatea intestinală și dieta ta zilnică.