Fiecare persoană își dorește să mănânce mai sănătos, dar este greu să-ți dai seama ce anume este cu adevărat benefic pentru organismul tău. Nutriționiștii și dieteticienii sunt alături de tine și îți oferă câteva informații importante.
Alimente despre care nutriționiștii spun că nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi
Dacă ești în căutarea unei diete nutritive, probabil că știi deja că fructele și legumele sunt unele dintre cele mai bune alimente de încorporat. Însă dincolo de aceste alimente devine dificil să-ți dai seama ce anume ar trebui să pui pe lista ta de cumpărături.
Confuzia provine din faptul că unele alimente ambalate susțin că au un conținut scăzut de zahăr, însă adevărul nu este deloc acesta.
De multe ori termeni de pe etichetă conferă alimentelor ambalate un halou de sănătate, dar panoul cu informații nutriționale poate să indice care este adevărul.
Este posibil ca anumite alimente să nu conțină atât de mulți nutrienți pe cât de-ai aștepta. Descoperă o listă cu alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât par.
Batoanele granola
Batoanele de granola pot fi considerată gustări sănătoase datorită asocierii lor cu cerealele integrale, nucile și fructele uscate. Însă aceste batoane conțin cantități mari de zahăr, cereale rafinate, uleiuri hidrogenate, arome și coloranți artificiali.
De asemenea, uneori sunt bogate în calorii, în timp ce sunt sărace în proteine și fibre.
Iaurt cu fructe
Iaurtul este adesea prezentat ca o opțiune bogată în proteine și cu un conținut scăzut de calorii. Totuși, iaurtul cu fructe din comerț conține o serie de îndulcitori artificiali, arome artificiale și zahăr. Nutriționiștii recomandă să alegi iaurt fără arome și să adaugi tu în el fructele preferate.
Asociația Americană a Inimii recomandă femeilor să nu consume iaurt care are mai mult de 25 de grame de zahăr adăugat.
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos poate fi grozav pentru păr și piele, dar nu este cel ai bun ulei de gătit. Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate. Acestea pot crește colesterolul, provocând acumularea plăcii în artere și crescând riscul de boli de inimă.
Uleiul de măsline, canola și avocado sunt alegeri mai sănătoase, deoarece sunt făcute în principal din grăsimi nesaturate.
Dacă vrei să folosești uleiul de cocos pentru gătit, atunci este recomandat să-l folosești cu moderație.
Sucuri de fructe
Sucul de fructe cumpărat din magazin conține adesea adaos de zahăr și alți aditivi. Nutriționiștii recomandă să consumi un fruct întreg sau să alegi să-ți faci sucul singură, în propria bucătărie.
O porție de suc de portocale de o cană poate conține 8 grame de zahăr. Sucul de mere, cumpărat și el din comerț, poate conține aproape 10 grame de zahăr.
Înlocuitori de carne pe bază de plante
Reducerea consumului de carne poate avea beneficii pentru sănătate, dar multe produse care înlocuiesc carnea conțin zahăr, sare și grăsimi în exces.
După cum au spus nutriționiștii pentru HuffPost, unele produse pe bază de plante care înlocuiesc carnea pot fi mult prea procesate. Pentru un aport de proteine și grăsimi sănătoase poți încerca să consumi avocado, fasole, tempeh sau alte proteine pe bază de plante.