Nu orice alimente pe care îl consumi poate fi potrivit pentru micul tău dejun. Prima masă a zilei ar trebui să fie una hrănitoare care să-ți asigure necesarul de nutrienți pentru a fi plină de energie și pentru a putea începe ziua așa cum îți dorești.
Alimente populare pe care nu e recomandat să le consumi la micul dejun
Unele studii au arătat că luarea micului dejun poate reduce în timp riscul de a face diabet. În plus, există studii care spun că micul dejun ajută la îmbunătățirea atenției și a concentrării. Nu doar că micul dejun este benefic pentru sănătatea ta, dar alese corect, alimentele de la prima masă a zilei te pot ajuta să pierzi câteva kilograme. Însă nu este vorba doar despre a lua micul dejun, ci și despre ceea ce alegi să pui în farfurie pentru prima ta masă.
Cerealele
Cerealele se află pe lista de alimente pe care nu e recomandat să le consumi la micul dejun. Chiar dacă sunt o alegere ușoară, mai ales atunci când ești în lipsă de timp, ele pot avea un efect negativ asupra organismului tău. Cerealele cu arome sunt bogate în zahăr și sărace în nutrienți importanți. Pentru un mic dejun sățios ai nevoie de alimente bogate în fibre, iar cerealele cu arome nu se numără printre acestea.
Mai mult, studiile au arătat că aceste cereale pot duce în timp la acumularea kilogramelor în plus. Data viitoare când te gândești ce să consumi la micul dejun poate ar fi bine să optezi pentru alimente bogate în fibre și să uiți de cerealele bogate în zahăr.
Iaturtul cu fructe
Iaurtul simplu la care se adaugă fructe proaspete poate fi o alegere ideală pentru micul dejun. Cu toate acestea, iaurtul cu fructe pe care îl achiziționezi din supermarket s-ar putea să-ți facă mai mult rău decât bine.
Acesta este bogat în zahăr și conține o mulțime de potențatori de aromă. În plus, iaurtul cu fructe poate conține mai multe grăsimi decât un iaurt simplu cu un conținut scăzut de grăsime. În loc să optezi pentru o variantă rapidă, nutriționiștii îți recomandă un iaurt grecesc la care să adaugi fructele și semințele tale preferate.
Brioșe și alimente de patiserie
Produsele de patiserie se află pe lista de alimente populare pe care nu e recomandat să le consumi la micul dejun. Brioșele sau plăcintele pot fi o varianta rapidă pentru prima masă a zilei. Acestea devin cu atât mai savuroase atunci când sunt consumate alături de cafeaua preferată.
Totuși, produsele de patiserie sunt bogate în zahăr și în carbohidrați. Acest lucru înseamnă că nivelul tău de energie va crește rapid și va dispărea la fel de repede. Micul dejun ar trebui să conțină alimente bogate în fibre și proteine, spun nutriționiștii. Din păcate biroșele și produsele bogate în carbohidrați nu sunt cea mai bună alegere pentru prima masă a zilei.
Sucul de fructe
Poate te gândești că sucurile de fructe sunt o alegere sănătoasă pentru micul dejun. Cu toate acestea, sucurile din comerț sunt bogat în zahăr și sărace în vitamine. Nutriționiștii sunt de părere că o variantă mai bună sunt sucurile preparate în casă. Există câteva probleme și în cazul acestora. Atunci când anumite fructe sunt transformate în suc, acestea ajung să fie mai sărace în fibre.
Un pahar de suc de portocale va fi format din cinci sau șase portocale. Conform publicației EatThis, NotThat, acest pahat de suc va conține în jur de 300 de calorii. Dacă ai fi optat pentru consumarea unei singure portocale fără a o transforma în suc te-ai fi bucurat de mai mulți nutrienți și aceasta ți-ar fi potolit pentru p perioadă mai lungă de timp pofta de mâncare.