Reclamă

Autoîngrijire pentru părinții care nu au timp

De ceva timp încoace, timpul tău pentru tine este aproape inexistent. Pentru a reuși să fii întrutotul alături de copilul tău, trebuie mai întâi să ai puțină grijă și de tine. Ai nevoie din când în când să îți acorzi o mică pauză pentru ca apoi să faci față cu brio provocărilor vieții de părinte. Ce înseamnă autoîngrijire pentru părinții care nu au timp?

Publicat: 27 mai 2021, 7:30

Dacă chiar în acest moment ai putea să furi puțin timp pentru tine, ce ai face? Îți oferim câteva idei ca să nu pierzi timpul gândindu-te și să treci direct la fapte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Autoîngrijire pentru părinții care nu au timp. Ce poți face dacă ai la dispoziție cinci minute

Ia o pauză. Mică, mică, mică. Iată ce poți face în acest timp scurt pentru a reveni apoi la cel mic, dar a te putea concentra mai bine asupra sa.

Cinci minute sună nesemnificativ. Dar dacă chiar te concentrezi doar asupra ta vei vedea cât de mult au contat.

Aprinde o lumânare parfumată

Lumina lumânărilor îți induce o stare de liniște. Decorează baia și bucătăria cu câte o lumânare. În acest fel, de fiecare dată când gătești sau faci un duș rapid poți avea micul tău moment zen. Dacă lumânarea este parfumată, vei avea parte și de puțină aromaterapie.

Reclamă

Practică exerciții de respirație

Exercițiile de respirație sunt o tehnică care merită învățată. Este dovedit faptul că acestea ajută la reducerea stresului. Poți începe cu cea mai simplă variantă. Inspiri ușor vreme de patru secunde, îți ții respirația alte patru secunde și expiri în același timp dat. Acest exercițiu îți coboară tensiunea și îți menține calmul.

Râzi din suflet

Reclamă

Fă tot posibilul să râzi cât mai mult. Vizionează înregistrări video cu pisicuțe, roagă-ți rietenele să-ți trimite meme-uri pe parcursul zilei. Dacă cel mic a făcut  năzbâtie nu-ți ascunde zâmbetul. Râsul poate ameliora stresul și stimulează sistemul imunitar.

Nu uita de vitamine

Vitaminele oferă corpului tău nutrienții de care are nevoie. Mai există și un efect placebo: te bucuri că ai grijă de tine. Ia în considerare adoptarea suplimentelor cu magneziu care te pot ajuta să faci față mai bine anxietății, recomandă Healthline. Desigur, înainte de a face asta, consultă-te cu medicul tău. Dacă stai prea mult timp în casă, poate ar trebui să te informezi cu privire la beneficiile vitaminei D.

Îmbrățișări, peste îmbrățișări

Strînge-ți în brațe partenerul. Apoi copilul. Sugrumă-i cât poți tu de tare și spune-le cât de mult îi iubești. O îmbrățișare îți ridică mereu moralul. Cu toții ne-am putea folosi de acest truc.

Bea un pahar cu apă

Să fii hidratată îți conferă o gamă largă de beneficii. În plus, în felul acesta nu vei mai bea încă o cafea și nici nu vei ronțăi prânzul, reîntors acasă, al copilului. Acordă-ți măcar timpul să bei în liniște, încet, un pahar de apă. Un moment în care vei conștientiza nevoile corpului tău.

Autoîngrijire pentru părinții care nu au timp. Ce poți face dacă ai la dispoziție zece minute

Așa mai merge. Dacă ai reușit să prinzi zece minute doar pentru tine, poți să te consideri cu adevărat norocoasă.

Trimite un mesaj unei prietene

Scrie-i unei prietene dragi, cu care nu te-ai mai auzit de mult. Schimbul de mesaje îți va lumina ziua. Mereu te întrebi oare ce mai face, dar nu ai niciodată răgazul să îi scrii. Și ea este la fel de ocupată ca tine. Așa că te va înțelege cel mai bine.

Crează-ți o rutină de duș mai complexă

Atunci când ai efectiv timp să faci un duș, folosește acele minute pentru a te simți cu adevărat bine. Exfoliază-te, hidratează-ți părul cu o mască. Aceste detalii te vor reîntineri și vei avea un tonus excelent.

Ascultă melodia ta preferată

Ia o pauză de la cântecelele pe care piticul le ascultă tare, în fiecare zi. Ascultă ceea ce îți dorești cu adevărat. Pune-ți playlist-ul preferat chiar și atunci când întreprinzi activități casnice.

Stai la soare

Da, da, chiar și cinci minute. Lumina soarelui este un stimulent natural. Când poți avea câteva minute, stai la aer pentru a te bucura cât mai mult de strălucirea soarelui.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×