Reclamă

Băutura denumită „aurul alb” are o mulțime de beneficii pentru corp. Este considerată elixirul tinereții

Băutura denumită „aurul alb” are o mulțime de beneficii pentru corp. Aceasta este considerată elixirul tinereții de către mulți nutriționiști. Rețeta provine din Valencia, Spania, și a câștigat tot mai multă popularitate în ultimul timp.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 octombrie 2024, 5:58
Două pahare pline cu „aurul alb”, băutura considerată benefică pentru organism
Băutura denumită „aurul alb” are o mulțime de beneficii pentru corp. Aceasta este considerată elixirul tinereții de către mulți nutriționiști / Shutterstock

Fără gluten dar bogată în mulți nutrienți, această băutură primite să-ți întinerească pielea și să-ți oferă un aspect mult mai sănătos. Conform specialiștilor de la BBC, băutura „aurul alb” este obținută din celebrele nuci tigru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băutura denumită „aurul alb” are o mulțime de beneficii pentru corp

În ceea ce privește nucile tigru, se pare că aparențele pot fi înșelătoare. În primul rând, ele nu sunt nuci, în ciuda faptului că sunt tari și maro, ele sunt tuberculi ai plantei de rogoz Cyperus esculentus.

În ciuda aspectului lor deformant, ele sunt considerate un superaliment. Nucile tigru sunt bogate în fibre și fier și le fac excelente pentru sănătatea intestinului.

De asemenea, sunt foarte gustoase, cu o textură cremoasă și un gust dulce de nucă. În Spania, unde sunt cunoscute sub numele de chufa, aceste nuci sunt populare de secole, în specail în Valencia. În Valencia, băutura îndrăgită pe bază de chufa datează din secolul al XIII-lea.

Această băutură lăptoasă este atât de integrată în cultura valenciană încât, alături de cafenelele și micile restaurante, este servită în propriile magazine specializate, cunoscute sub numele de horchateria.

Reclamă

Conform publicațiilor externe, cultivarea nucilor tigru ar fi început încă din perioada Egiptului Antic. Se crede că tuberculii au fost găsiți inclusiv în mormintele faraonilor. Nucile tigru reușesc să ofere o băutură răcoritoare și un adevărat elixir al tinereții pentru ce care sunt în căutarea unei băuturi bogate în antioxidanți.

Ce beneficii are băutura din nuci tigru pentru organism

Este obișnuit să consumi nucile tigru pentru proprietățile lor benefice și pentru valorile nutriționale. În băuturi, simple sau amestecate cu alte fructe, nuca tigre este perfectă pentru tot felul de rețete.

Reclamă

Această nucă are un rol esențial în bucătăria vegană și pe piața produselor ecologice. Mulți consuma băutura chufa, produsă din nucile tigru.

Băutura poartă acest nume dat de planta din care cresc nucile tigru. Chufa conține carbohidrați, grăsimi, fibre și proteine.

Conținutul de grăsimi este aproape același cu conținutul din alte fructe uscare. Chufa conține, de asemenea, acid oleic Omega 9, scrie Parade.

Conținutul de acid oleic din nuca tigru este aproape la fel cu cel găsit în uleiul de măsline, ale căror proprietăți digestive au fost bine documentate.

Consumul băuturii chufa crește imunitatea organismului și, de asemenea ,este recomandat unele cazuri de malnutriție datorită conținutului crescut de fier și arginină. Chufa nu conține cofeină, stimulați și nici nu produce balonare.

Băutura este ideală pentru orice tip de persoană, în special pentru cele care își doresc să aib grij de sănătatea lor. Este o băutură recomandată femeilor care se confruntă cu osteoporoza sau care își doresc un ten strălucitor. De asemenea, băutura nu conține lactoză, fructoză sau gluten. Chufa este o sursă excelentă de vitamina C și E, fiind o sursă minunată de calciu, fosfor, magneziu și potasiu.

Băutura Chufa conține, de asemenea, amidon, proteine vegetale și enzime care îmbunătățesc digestia. Această băutură continuă să fie considerată un elixir al tinereții de către mulți specialiști și este recomandată persoanelor care își doresc o schimbare. Înainte de a consuma chufa din nuci tigru este recomandat să te consulți cu medicul tău specialist.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Sufleu de mere în două vase, decorate cu felii de mere, batoane de scorțișoară, anason stelat și fulgi de migdale
Rețete
Sufleu de mere. Rețeta unui desert pufos și delicios
Desertul sufleu de mere este simplu și ușor de preparat, perfect pentru iubitorii de fructe și pentru cei care apreciază deserturile fine, cu o textură pufoasă și delicată. Acest preparat combină aroma dulce și...
2
Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat feliată pe un tocător și o căpățână de usturoi
Rețete
Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat
Această pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat este perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei, având o textură aerată și o aromă bogată. Spre deosebire de pâinea...
3
O femeie matură care se machiază
Frumusețe
Greșeli de machiaj care te pot îmbătrâni și mai mult după 50 de ani, potrivit specialiștilor în make-up. Secretele lor au fost dezvăluite
Make-up artiștii profesioniști cu experiență au o mulțime de secrete care merită dezvăluite. Ele ne pot ușura viața, mai ales după o anumită vârstă. Oricât de mult ai avea grijă de pielea ta, trecerea...
4
fată frumoasă care zâmbește într-o zi însorită alături de prieteni
Horoscop
Lecțiile de viață pe care fiecare zodie le va învăța până pe 20 octombrie 2024. Ce spun astrele
Atunci când vine vorba despre schimbare, fiecare va găsi o șansă de a aduce ceva nou în viața lui. Lecțiile de viață pe care fiecare zodie le va învăța până pe 20 octombrie 2024...
5
O femeie care aplică ulei de ricin pe păr
Frumusețe
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos, spun specialiștii. Cum îl poți adăuga în rutina ta de beauty
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos. Dacă ești în căutarea unui ser de păr multifuncțional, uleiul de ricin este produsul salvator. Fie că te confrunți cu mâncărimi ale scalpului, căderea părului sau...
PARTENERI
×