Reclamă

Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii

Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta este extrem de cunoscută pentru gelul său din compoziție, folosit în industria alimentară sau cea de frumusețe. Aloe vera crește din abundență în zonele tropicale și este utilizată de secole sub formă de plantă medicinală.

Publicat: 20 martie 2023, 6:01
Mai multe frunze de aloe vera tăiate în bucăți și alături o lingură de lemn cu gel de aloe
Potrivit studiilor făcute de-a lungul anilor s-a constatat că planta de aloe vera poate fi folosită pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor de piele, precum arsurile sau rănile / Shutterstock

Sucul de aloe vera este un lichid lipicios și gros, obținut din pulpa frunzei de aloe. De asmenea, gelul de aloe vera este extrem de util mai ales în cazul arsurilor solare. Le tratează și oferă o senzație de rece pe piele chiar și după prima utilizare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de aloe vera

Pentru a te bucura de beneficiile acestei plante, poți alege să o consumi sub formă de băutură, ori să folosești gelul pentru tratamente locale. Dacă vrei să prepari un suc de aloe vera nu ai nevoie de un întreg arsenal în bucătărie. Începe prin a smulge câteva frunze sănătoase și mature de aloe vera. Mai apoi, taie-le cu grijă, extrage gelul și amestecă-l cu apă.

Sucul de aloe vera este cea mai pură formă a acestei plante, perfectă pentru consum, fără adaos de conservanți sau zahăr. Sucul de aloe vera conține în primul rând antioxidanți, adică substanțe care ajută la reducerea șanselor de a dezvolta afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă. Aloe vera oferă beneficii dincolo de simpla prevenție.

Conține antioxidanți

Potrivit studiilor făcute de-a lungul anilor s-a constatat că planta de aloe vera poate fi folosită pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor de piele, precum arsurile sau rănile. Capacitatea antiinflamatoare a plantei se datorează compușilor vegetali.

Reclamă

Antioxidanții ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi – cunoscute și sub numele de stres oxidativ. Cercetările au arătat că stresul oxidativ cronic poate crește riscul unor afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de inimă și chiar unele tipuri de cancer, scrie Healthline.com.

Menține sănătatea ochilor

Sucul de aloe vera este plin de betacaroten, un antioxidant care se găsește de obicei în legumele și fructele portocalii și galbene. Organismul tău are capacitatea de a transforma betacarotenul în vitamina A, esențială pentru menținerea sănătății vederii, scrie Cleveland Clinic.

Reclamă

Tratează afecțiunile cutanate și îmbunătățește aspectul pielii

Beneficiile consumului de aloe vera continuă și asupra aspectului pielii. Cercetătorile au demonstrat că gelul de aloe poate trata inclusiv dermatita atopică. Multe dintre beneficiile aloe vera asupra sănătății pielii sunt observate atunci când este aplicată local, mai degrabă decât consumată sub formă de băutură. De asemenea, aloe vera contribuie și la îmbunătățirea elasticității pielii.

Susține tratamentele prediabetice

Cercetări mai vechi au indicat că atât gelul, cât și sucul de aloe vera pot reduce nivelul de zahăr din sânge. Totuși, cercetările sunt destul de limitate și rezervate în acest sens, spun experții.

Susține îngrijirea orală

Diferite studii realizate de-a lungul anilor au dovedit că sucul de aloe vera reușește să combată afecțiuni ale mucoasei orale. De asemenea, s-a afirmat că apa de gură cu aloe vera ar putea ajuta la reducerea plăcii dentare și la gestionarea durerii și a umflăturilor în urma unei intervenții chirurgicale orale, spun cercetătorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×