Mango este un fruct cunoscut pentru suculența sa, dar și pentru aroma dulce. Este un fruct răcoros, perfect pentru zilele toride de vară. În plus, acesta are un profil nutrițional bogate. Mango conține vitaminele A, B, C, E și K și oferă minerale esențiale precum magneziu, cupru și potasiu. Majoritatea oamenilor mănâncă mango imediat după curățare, însă nutriționiștii recomandă să-l înmoi în apă.
Beneficiile consumului de mango înmuiat în apă
Mango înmuiat în apă poate avea mai multe benefici pentru sănătate. Această practică tradițională este cunoscută printre iubitorii acestui fruct. Descoperă mai jos cum poți să primești mult mai multe beneficii de la un simplu fruct de mango.
Poate reduce căldura
Mango este cunoscut pentru proprietățile sale termogenice, ceea ce înseamnă că are tendința de a produce căldură.
Din acest motiv, este posibil să ai probleme cu pielea, cum ar fi acneea sau erupțiile cutanate după ce mănânci mango.
Înmuierea lui în apă te poate ajuta la reducerea căldurii, spun specialiștii.
Poate elimina antinutrienții
Înmuierea fructului de mango în apă te poate ajuta la eliminarea anumitor antinutrienți, cum ar fi acidul fitic. Acest acid este o substanță care poate interfera cu absorbția mineralelor care se găsesc în mango, spun cei de la Health.com.
Curăță fructul mult mai bine
Spălarea și înmuierea corectă a fructelor de mango poate ajuta la îndepărtarea impurităților de la suprafață, a pesticidelor și a murdăriei. Acest lucru asigură un consum mai curat și mai sigur al fructelor de vară.
Îmbunătățește gustul și textura
Înmuierea fructelor de mango poate ajuta la îmbunătățirea texturii fructelor dulci, deoarece absoarbe apa. Acest lucru poate face ca mango să fie mai suculent, sporind în același timp dulceața naturală a fructului, spun experții.
Poate ajuta la digestie
Se crede că înmuierea fructelor de mango ajută la reducerea problemelor digestive precum balonarea. Dacă înmoi fructele de mango, acestea pot descompune compuși precum fibrele care pot provoca disconfort pentru unele persoane.
Cum procedezi atunci când înmoi fructele de mango
Mango ar trebui să fie înmuiat în apă timp de aproximativ 30 de minute. Mango ar trebui înmuiat cu o oră înainte de a fi consumat.
Această durată este în general suficientă pentru a obține beneficiile dorite, spun cei de la Parade.com. Există vitamine și antioxidanți despre care se știe că sunt sensibili la căldură. Înmuierea fructelor de mango nu ar trebui să se facă în apă fierbinte, spun specialiștii.
Mango este un fruct bogat în vitamine și nutrienți benefici organismului. Aceasta conține vitamina A, crucială pentru funcția imunitară și sănătatea pielii.
De asemenea, mango conține folat, important în sinteză și repararea ADN-ului. Nu în ultimul rând, mango conține polifenoli, un grup de antioxidanți care ajută la protejarea organismului de stresul oxidativ și inflamație.
Mango este plin de nutrienți care pot fi benefici pentru sănătatea corpului. Tot ce trebui să faci este să te asiguri că l-ai integrat corect în dieta ta.