Reclamă

Cafea dalgona, una dintre cele mai populare rețete de cafea

Rețeta de cafea dalgona a câștigat popularitate în pandemie, atunci când oamenii încercau să-și ocupe timpul cu activități cât mai plăcute. Aceasta se poate prepara atât cu lapte rece, dar și cu lapte cald și este o modalitate excelentă de a te bucura de gustul unic al cafelei.

Publicat: 27 iunie 2022, 7:48

Primele postări cu rețeta de cafea dalgona au apărut pe Instagram și TikTok. Preparatul este originar din Corea și are un aspect plăcut și un gust unic, datorită texturii cremoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ciuda aspectului spectaculos, cafeaua dalgona este ușor de preparat. În plus, ai nevoie de doar trei ingrediente pentru a o obține.

Tot ce trebuie să faci este să omogenizezi cafea instant cu zahăr și apă și vei obține un amestec cremos, care mai apoi, dizolvat cu lapte cald sau rece îți va oferi șansa să te bucuri de gustul autentic al celebrei cafele dalgona.

Ingrediente – Cafea Dalgona

2 lingurițe de de cafea instant;
2 lingurițe de zahăr tos;
2 lingurițe de apă fierbinte;
200 ml de lapte rece sau cald;
cuburi de gheață în cazul în care vrei să obții varianta rece a cafelei.

Reclamă

Mod de preparare – Cafea Dalgona

Cu ajutorul unui mixer, amestecă cafeaua solubilă cu zahărul. Mai apoi adaugă apa fierbinte. Amestecă ușor cu lingurița până când obții din nou o compoziție omogenă și pornește din nou mixerul.

Compoziția se mixează până când se obține o spumă deschisă la culoare și foarte tare. Cu mixerul, prepararea spumei durează între 5 și 6 minute.

Dacă preferi varianta rece a cafelei, pune cuburi de gheață într-un pahar, toarnă 200 de ml de lapte rece și adaugă spuma deasupra. Din spuma de mai sus se pot prepara 2 cafele dalgona.

Reclamă

Sfaturi pentru a obține cea mai bună cafea dalgona

Cafeaua dalgona nu este deloc greu de preparat. Aceasta se obține așa cum am mai spus din trei ingrediente, iar modul de preparare nu durează mai mult de 10 minute cu tot cu adunarea ingredientelor.

Cel mai important sfat pentru a obține o textură cremoasă este să folosești o cafea instant cu granulație fină. Textura grunjoasă nu se topește foarte bine. De asemenea, ness-ul cu granulație mare nu lasă spuma să se formeze cum trebuie. În cazul în care nu ai alt tip de cafea instant în casă, poți zdrobi granulele într-un mojar sau în râșnița de cafea.

Un alt avantaj al cafelei dalgona este faptul că se poate face cu orice tip de lapte, de origine animală sau vegetală, adică rețeta de cafea dalgona se poate prepara chiar și în perioadele de post.

Ideal pentru savurarea acestei cafele este să folosești pahare înalte, transparente. Doar așa te poți bucura de felul în care spuma obținută plutește la suprafața laptelui. Se poate servi cu un pai aspectuos, iar rezultatul este unul pe măsură.

Dacă ți-ai stârnit îndeajuns curiozitatea, iată și cum se prepară faimosul desert din Squid Game. Rețeta dalgona a atras atenția fanilor serialului încă de la lansarea producției.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×