Această băutură a devenit una dintre cele mai emblematice băuturi ale toamnei. Inspirația pentru băutură a venit din dorința de a aduce într-o cană gustul specific al plăcintei cu dovleac, un desert tradițional în America de Nord, consumat de obicei în preajma sărbătorii Thanksgiving.
De-a lungul anilor, Pumpkin Spice Latte a devenit mult mai mult decât o simplă băutură. A devenit un fenomen cultural. Combinația de cafea cu lapte și piure de dovleac, îmbogățită cu un amestec de condimente precum scorțișoara, cuișoarele, nucșoara și ghimbirul, evocă nostalgia toamnei și a serilor răcoroase.
Astfel, PSL a deschis calea pentru o întreagă industrie de produse aromatizate cu pumpkin spice, de la deserturi la lumânări parfumate. Descoperă mai jos rețeta pentru a te răsfăța și tu cu o băutură deosebită.
Pumpkin Spice Latte – Ingrediente
- 2 linguri piure de dovleac (preferabil dovleac plăcintar copt)
- 1/2 linguriță condimente pentru plăcintă de dovleac (amestec de scorțișoară, nucșoară, cuișoare și ghimbir)
- 1-2 lingurițe zahăr brun sau după gust (se poate folosi și îndulcitor preferat)
- 1 cană lapte (lapte de vacă sau vegetal – migdale, soia, ovăz)
- 1 espresso sau 1/2 cană cafea tare
- frișcă (opțional)
- un praf de scorțișoară pentru decor.
Rețeta băuturii de toamnă cu dovleac – Mod de preparare
Mai întâi, te vei ocupa de coacerea dovleacului plăcintar. Poți coace mai mult dovleac și îl păstrezi la frigider în caserole cu capac pentru a te bucura de această băutură mai multe zile la rând.
Poți coace dovleacul direct aromatizat pentru a-i intensifica gustul. Descoperă aici cum poți face dovleac copt după rețeta turcească și de ce acesta este special.
După coacerea dovleacului prepară o cafea tare la espressor sau la ibric, după preferințe. Prepară cafeaua după propriul gust.