Reclamă

Câte kilograme e recomandat să ai la 1,60 m sau la 1,70 m. Metoda prin care îți calculezi greutatea ideală

Specialiștii dezvăluie câte kilograme e recomandat să ai la 1,60 m sau la 1,70 m. Greutatea sănătoasă variază de la o persoană la alta, însă există anumite formule de calcul și anumiți parametrii care pot să te includă în categoria celor care au greutatea ideală sau a celor care sunt supraponderali.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 septembrie 2023, 6:54 / Actualizat: 3 septembrie 2023, 9:59

O greutate sănătoasă este vitală pentru definirea calității vieții pentru femei și bărbați. O măsură indicativă a sănătății unui adult se poate observa într-un grafic care calculează numărul de kilograme ideal în funcție de înălțime și greutate. Printre parametrii care îți pot influența sănătatea se află și înălțimea și greutatea care sunt corelați prin intermediul diagramelor. Acești parametri ajută la oferirea unui diagnostic în cazul persoanelor care sunt subponderale sau supraponderale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte kilograme e recomandat să ai la 1,60 m sau la 1,70 m

Tabelul de înălțime și greutate a fost creat pentru a te ajuta să asociezi mult mai ușor cele două componente. Prin urmare, vei avea nevoie să calculezi raportul dintre cele două și să interpretezi corect poziția ta în grafic.

În acest fel vei vedea în ce categorie te încadrezi și dacă este recomandat să faci o schimbare la stilul tău de viață. Tabelul este unul orientativ, iar ultimul cuvânt ar trebui să-l aibă un medic specialist. Greutatea sănătoasă, în termeni generali, înseamnă că te afli în intervalul optim al tabelului.

Subponderal înseamnă că ești sub standardul stabilit în grafic și că trebuie să cauți ajutorul medicului specialist pentru a găsi motivul pentru care te afli în această situație și ce anume poți schimba.

Află mai multe și despre câte kilograme ar trebui să ai la 40 de ani. Vezi care sunt sfaturile specialiștilor.

Reclamă

Excesul în greutate sau supraponderal indică faptul că ești expus mai multor boli cronice și că trebuie să apelezi la ajutorul specialistului pentru a începe un tratament potrivit pentru tine.

Care este „greutatea ideală” în funcție de sex

Greutatea corporală ideală nu trebuie să fie doar un vis frumos. Multe persoane pot atinge acest raport cu ajutorul unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos. În ciuda faptului că aceste cifre sunt doar orientative, multe persoane se raportează la datele date de specialiști pentru a afla dacă au greutatea ideală.

Reclamă

Greutatea ideală variază în funcție de sex, vârstă și nivelul de activitate zilnică. Conform datelor furnizate de Eliteias.in, tabelul greutății ideale arată în felul următor:

Tabel cu datele pentru greutatea ideală în funcție de înălțime
Greutatea ideală variază în funcție de sex, vârstă și nivelul de activitate zilnică / CaTine.ro

Cum calculezi în mod corect indicele de masă corporală

Cea mai comună metodă de a măsura greutatea ideală este folosirea indicelui de masă corporală (IMC. Acesta măsoară relația dintre greutatea ta și înălțimea ta. Însă acest calcul nu ține cont de procentul de grăsime corporală.

Ancel Keys este cel care a popularizat ICM-ul în lucrarea sa din 1972, declarând că IMC este potrivit pentru studiile populației, dar nu și pentru oferirea unui diagnostic individuale.

Mulți specialiști sunt de părere că cea mai bună modalitate de a calcula greutatea ideală este cea care ține cont de procentul de grăsime corporală. Descoperă și câte calorii sunt recomandate pentru consumul zilnic. Află care este valoarea ideală în funție de vârstă, sex și activitate fizică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×