Reclamă

Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista

Te-ai întrebat vreodată câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă? O barista a dezvăluit care sunt secretele pentru a obține cafeaua perfectă chiar a tine acasă. Hai să descoperim împreună care este raportul cafea-apă perfect.

Publicat: 18 februarie 2023, 6:13
O ceașcă plină cu cafea alături de un sac de boabe de cafea
Te-ai întrebat vreodată câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă? O barista a dezvăluit care sunt secretele pentru a obține cafeaua perfectă / Shutterstock

Cine nu-și dorește să savureze o ceașcă de cafea care să aibă un gust la fel de bun ca cea preparată într-o cafenea. Fie că este vorba de boabele proaspăt prăjite sau de echipamentul elegant la care un barista are acces, cunoscătorii de cafea știu cum o poți face la fel de bună inclusiv acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă

Cafeaua de la cafenea are un gust aparte. De cele mai multe ori este îndrăgită de fiecare iubitor în parte. De multe ori este greu să reproduci rețeta la tine acasă, dar nu este imposibil. Cu cât te străduiești mai mult și dedici timp procesului de preparare, vei observa că băutura ta preferată va avea un gust din ce în ce mai bun.

Experții în industrie își dezvăluie secretele privind pregătirea unei cești de cafea perfecte. Atunci când reușești să atingi ”raportul de aur” vei avea la masă o ceașcă perfectă de cafea.

Potrivit Asociației Naționale a Cafelei din SUA, „raportul de aur” pentru o ceașcă de cafea este de una până la două linguri (aproximativ 10 grame) de cafea măcinată pentru fiecare șase căni de apă puse la fiert.

Proporția poate să varieze în funcție de cât de prăjite sunt boabele de cafea. Raportul de aur depinde de tipul de filtru cu care se lucrează. Acesta depinde și de tipul de cafea aleasă, spun specialiștii pentru Well Good.com. O cafea care este prăjită mai puțin va avea nevoie de mai puțină apă, spun specialiștii.

Reclamă

În cele din urmă, totul depinde de preferințele personale, iar cea mai bună modalitate de a afla este să exersezi cât mai mult și să testezi pentru a alege ”raportul de aur” potrivit pentru gusturile tale.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi raportul de cafea – apă

Atunci când alegi raportul ideal de cafea – apă trebuie să iei în calcul anumite lucruri. Pentru început este important să notezi într-un carnețel de fiecare dată când prepar cafea.

Reclamă

În felul acesta o să poți exersa și o să ai notat atunci când băutura ta s-a apropiat cel mai mult de gustul pe care l-ai dorit. Mulți baristi țin un caiet mic la îndemână pentru a-și aminti proporțiile ideale de preparare. După ce ai stabilit proporția ideală pentru tine o să poți să-ți preari din nu băutura.

Când vine vorba de lucrul cu cafeaua, specialiștii spun că este important să măsori totul în grame. În felul acesta vei avea proporțiile exacte.

Un cântar digital poate fi ideal în astfel de situații. Pentru că știm că ești iubitoare de cafea te invităm să afli mai multe și despre câte cești de cafea sunt recomandate zilnic.

Specialiști spun că există un anumit număr care nu ar trebui să fie depășit. Chiar dacă este o băutură delicioasă care îți oferă energia necesară pentru ziua lungă pe care o ai în față, este foarte important să o consumi cu moderație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×