Affogato este o delicatesă caldă și rece în același timp. Este disponibilă în mai multe meniuri din cafenelele de specialitate, dar și în restaurate. Amestecul este bogat, cremos și se formează din două arome diferite. Cei mai mulți îl consideră desert, însă unii se referă la affogato drept băutură.
Ce este și cum a apărut affogato
Affogato este originar din Italia, dar poate fi găsit în restaurantele și cafenelele din întreaga lume. Desertul este realizat din două ingrediente principale: înghețată de vanilie și espresso. Cuvântul affogato se traduce drept „scufundat” sau „înecat”.
Acest lucru se potrivește perfect descrierii desertului care presupune o cupă de înghețată de vanilie „înecată” în espresso. Cei mai mulți specialiști susțin că acest desert ar fi apărut după inventarea espressorului și a fost răspândit la sfârșitul anilor 1900.
Descoperă și care este cea mai sănătoasă înghețată.
Nu se cunoaște data exactă la care acest desert a fost inventat, cert este că în ultimii ani a prins tot mai multă popularitate în întreaga lume. De altfel, încă există o dezbatere cu privire la acest desert, considerat de mulți a fi o băutură.
Cantitatea de înghețată trebuie să fie mult mai mare decât cea de espresso. În plus „desertul – băutură” se servește cu ajutorul unei lingurițe. În general se recomandă consumarea acestui desert imediat după ce a fost adăugat espresso peste înghețată.
Cum prepari Affogato
Affogato nu este dificil de pregătit și poate fi preparat chiar și acasă. Pentru început ai nevoie de un castron în care să pui o cupă generoasă de înghețată de vanilie. Peste această înghețată trebuie să torni un espresso delicios.