Gogoșile se numără printre cele mai practice deserturi făcute în casă. Prepararea lor nu durează mult, timpul de dospire nu este deloc mare, iar prăjirea este un pas relativ ușor. Răbdarea este importantă însă în obținerea gogoșilor care se topesc pe cerul gurii.
Ce să adaugi în aluatul gogoșilor ca să fie pufoase
Secretul unor gogoși pufoase și gustoase constă în ingredientele adăugate și dospirea corectă a aluatului. Acum că vei afla ce să adaugi în aluatul gogoșilor ca să fie pufoase, cu siguranță îți vei impresiona familia la următoarea gustare.
Cum ingredientele trebuie să fie mereu de cea mai bună calitate atunci când vine vorba despre cele mai gustoase preparate, așa se întâmplă și în cazul gogoșilor.
Unul dintre ingredientele care fac gogoșile să fie pufoase este desigur untul. Pentru că este un ingredient bogat în grăsimi, dar are și un procent ridicat de apă, se pare că exact această umiditate ajută la obținerea texturii pufoase a gogoșilor în timpul prăjirii. Gustul de unt este de neînlocuit din prepararea deserturilor, așa că asigură-te că îl cumperi pe cel mai bun atunci când faci aprovizionarea frigiderului.
Din păcate, eticheta produselor de pe rafturile magazinelor nu este cea mai bună asigurare că ai cumpărat ceea ce trebuie. Și cum în lanțurile comerciale vei găsi mai multe tipuri de unt care te pot pune în dificultate, află din rândurile de mai jos cum recunoști un unt de calitate, cel care asigură gustul perfect al preparatelor tale.
Cum recunoști un unt de calitate pe rafturile magazinelor
Ai mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să cumperi cel mai bun unt, cu cea mai bună calitate. Primul pas de care trebuie să ții cont este compoziția acestuia. Un unt de calitate are doar două ingrediente în compoziție: lapte integral și frișcă.
Dacă pe lista de ingredinte nu regăsești cuvântul unt, atunci e posibil ca acesta să nu fie un unt de calitate, ci mai degrabă margarină sau spread.