Reclamă

Ce se întâmplă când dormi cu o mască de ochi în fiecare noapte, potrivit specialiștilor

Află ce se întâmplă când dormi cu o mască de ochi în fiecare noapte. Măștile de ochi au devenit un element de bază al rutinei de odihnă, care face parte din cultura pop. Este cool să le porți, datorită notorietății pe care au căpătat-o în ultima perioadă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 17 mai 2024, 7:47

Dacă te-ai gândit că purtarea măștilor de ochi este inutilă, descoperă care sunt beneficiile pentru care specialiștii le recomandă. Uneori poate părea incomod să o porți în fiecare noapte, dar este o soluție practică, ce îmbunătățește calitatea somnului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă când dormi cu o mască de ochi în fiecare noapte

Purtarea unei măști de ochi te ajută să îți îmbunătățești calitatea somnului. Orele de somn au impact asupra stării generale de sănătate și asupra nivelului de productivitate din timpul zilei. Dacă folosești o mască de ochi pentru blocarea luminii albe în timp de dormi, îi semnalezi creierului că este timpul să producă melatonină. De asemenea, este o manieră prin care îl asigură că totul în jur este sigur, calm și confortabil.

„Slujba melatoninei este de a semnala creierului că este timpul să adoarmă, așa că expunerea la lumină, în special noaptea, trimite un semnal greșit creierului. Ceea ce poate perturba profund capacitatea de a adormi rapid și de a rămâne adormită”, a declarat cercetătorul comportamental Wendy Troxel.

Rutina de odihnă recomandată de specialiști

Un aspect important de reținut este că somnul nu este legat doar de orele pe care le petreci în pat. La fel de importante sunt mediul și obiceiurile pe care le cultivi în jurul rutinei de somn. Pentru a avea un somn de calitate, folosește o mască de ochi și cu siguranță vei adormi mult mai repede decât de obicei.

Reclamă

Purtarea măștii îți îmbunătățește calitatea somnului prin creșterea timpului petrecut în somnul REM. Somnul REM este o etapă importantă a somnului asociată cu mișcările rapide ale ochilor și cu visele vii. În timpul acestei faze, creierul procesează în mod activ informațiile primite în timpul zilei, consolidează amintirile și își reface energia.

Beneficiile cognitive ale purtării unei măști de ochi

Efectuarea acestei schimbări ușoare în rutina ta de culcare ar putea avea un impact pozitiv asupra creierului tău. Potrivit cercetătorilor, purtarea unei măști pentru ochi în timpul somnului de peste noapte poate facilita atât învățarea de noi cunoștințe, cât și vigilența a doua zi. Acest lucru se datorează capacității măștii de somn de a bloca lumina care perturbă somnul.

Reclamă

De asemenea, un alt beneficiu al folosirii măștii de ochi este că poate preveni apariția ridurilor. Amprentele de somn peste noapte pot duce la apariția ridurilor, deoarece fața ta este presată pe pernă pentru perioade lungi de timp. Se pot dezvolta riduri și linii fine, în special în jurul pielii sensibile din jurul ochilor. Cu toate acestea, o mască de ochi creează o barieră protectoare și astfel, ai scăpat de acest stres.

Ai descoperit ce se întâmplă când dormi cu o mască de ochi, așa că ar fi bine să îți adaptezi rutina de odihnă conform recomandărilor specialiștilor. Te vei bucura de un somn profund, odihnitor și vei avea o stare generală îmbunătățită vizibil. Este un truc simplu și accesibil care te va ajuta să fii plină de energie în fiecare zi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×