Reclamă

Sfaturi de care e indicat să ții cont ca să dormi mai bine. Cum să obții un somn de calitate

Somnul este esențial pentru buna funcționare a organismului. În funcție de cât de bine te odihnești funcțiile principale ale corpului vor funcționa în parametrii normali. Calitatea somnului stă la baza sănătății generale. Ai mai jos câteva sfaturi de care e indicat să ții cont ca să dormi mai bine.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 ianuarie 2024, 6:52

În funcție de cât de bine te odihnești vei fi mai mult sau mai puțin productivă, mai mult sau mai puțin capabilă să-ți controlezi emoțiile și cu o predispoziție mai mică sau mai mare spre carbohidrați și zaharuri. Cu toate acestea, o mulțime de factori pe care de multe ori nu îi putem controla afectează calitatea somnului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi de care e indicat să ții cont ca să dormi mai bine

Cum anul 2024 este abia la început, cu siguranță și tu ți-ai stabilit o serie de obiective. Dacă printre ele se află și îmbunătățirea calității somnului, atunci te afli în locul potrivit.

Potrivit tomsguide.com poți ține cont de sfaturile de mai jos pentru a avea parte de un somn odihnitori. Vezi dacă cele enumerate mai jos funcționează și pentru tine.

Ține cont de ora cinei

Dacă ai obiceiul de consuma cina la ore târzii, ține cont de faptul că îți poate perturba ora de culcare. Studiile arată că consumul de mese bogate în carbohidrați cu puțin timp înainte de culcare poate prelungi timpul necesar pentru a adormi. Pentru a preveni acest lucru, e indicat să mănânci cu două sau chiar patru ore înainte de ora de culcare. Această alegere îi va permite corpului să digere corect alimentele consumate.

Reclamă

Asigură un mediu plăcut în dormitor

O rutină corectă a somnului înseamnă a face din mediul tău un loc propice pentru odihnă. Asta înseamnă să ai un pat ordonat dezordine, să setezi o temperatură corectă și să scazi intensitatea luminilor.

Poți de asemenea să tragi draperiile, să-ți pui pijamalele pe pat și să pui o carte pe noptieră ca să fie toate pregătite pentru ora de somn.

Reclamă

Poți cumpăra un topper dacă salteaua nu e confortabilă

În cazul în care nu mai ești mulțumită de salteaua pe care o ai la pat, dar nici nu ești pregătită să investești în una nouă, atunci poți opta pentru un topper. Este mai ieftin și te poate ajuta să amâni un pic momentul cumpărării unei saltele de o calitate mai bună.

Aceasta te va ajuta să îți ofere sprijinul de care ai nevoie și te poate ajuta să scapi de nopțile agitate.

Folosește o mască pentru ochi

Purtarea unei măști pentru ochi este o modalitate atât de simplă prin care poți reduce lumina deranjantă la ora somnului. Lumina stradală sau cea de la obiectele care stau în priză în cameră îți pot afecta calitatea somnului.

Citește o carte în loc să butonezi telefonul

Știm cu toții că lumina albastră emisă de ecrane inhibă producția naturală a corpului de melatonină. Aceasta din urmă este hormonul de somn pe care creierul îl produce înainte de culcare.

Specialiștii spun că înlocuirea telefonului cu o carte este un lucru care va îmbunătăți calitatea generală a somnului. În loc să te mai simți obosită, doar câteva pagini citite din carte te vor ajua să ai un somn profund și odihnitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×