Reclamă

Sfaturi de care e indicat să ții cont ca să dormi mai bine. Cum să obții un somn de calitate

Somnul este esențial pentru buna funcționare a organismului. În funcție de cât de bine te odihnești funcțiile principale ale corpului vor funcționa în parametrii normali. Calitatea somnului stă la baza sănătății generale. Ai mai jos câteva sfaturi de care e indicat să ții cont ca să dormi mai bine.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 ianuarie 2024, 6:52

În funcție de cât de bine te odihnești vei fi mai mult sau mai puțin productivă, mai mult sau mai puțin capabilă să-ți controlezi emoțiile și cu o predispoziție mai mică sau mai mare spre carbohidrați și zaharuri. Cu toate acestea, o mulțime de factori pe care de multe ori nu îi putem controla afectează calitatea somnului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi de care e indicat să ții cont ca să dormi mai bine

Cum anul 2024 este abia la început, cu siguranță și tu ți-ai stabilit o serie de obiective. Dacă printre ele se află și îmbunătățirea calității somnului, atunci te afli în locul potrivit.

Potrivit tomsguide.com poți ține cont de sfaturile de mai jos pentru a avea parte de un somn odihnitori. Vezi dacă cele enumerate mai jos funcționează și pentru tine.

Ține cont de ora cinei

Dacă ai obiceiul de consuma cina la ore târzii, ține cont de faptul că îți poate perturba ora de culcare. Studiile arată că consumul de mese bogate în carbohidrați cu puțin timp înainte de culcare poate prelungi timpul necesar pentru a adormi. Pentru a preveni acest lucru, e indicat să mănânci cu două sau chiar patru ore înainte de ora de culcare. Această alegere îi va permite corpului să digere corect alimentele consumate.

Reclamă

Asigură un mediu plăcut în dormitor

O rutină corectă a somnului înseamnă a face din mediul tău un loc propice pentru odihnă. Asta înseamnă să ai un pat ordonat dezordine, să setezi o temperatură corectă și să scazi intensitatea luminilor.

Poți de asemenea să tragi draperiile, să-ți pui pijamalele pe pat și să pui o carte pe noptieră ca să fie toate pregătite pentru ora de somn.

Reclamă

Poți cumpăra un topper dacă salteaua nu e confortabilă

În cazul în care nu mai ești mulțumită de salteaua pe care o ai la pat, dar nici nu ești pregătită să investești în una nouă, atunci poți opta pentru un topper. Este mai ieftin și te poate ajuta să amâni un pic momentul cumpărării unei saltele de o calitate mai bună.

Aceasta te va ajuta să îți ofere sprijinul de care ai nevoie și te poate ajuta să scapi de nopțile agitate.

Folosește o mască pentru ochi

Purtarea unei măști pentru ochi este o modalitate atât de simplă prin care poți reduce lumina deranjantă la ora somnului. Lumina stradală sau cea de la obiectele care stau în priză în cameră îți pot afecta calitatea somnului.

Citește o carte în loc să butonezi telefonul

Știm cu toții că lumina albastră emisă de ecrane inhibă producția naturală a corpului de melatonină. Aceasta din urmă este hormonul de somn pe care creierul îl produce înainte de culcare.

Specialiștii spun că înlocuirea telefonului cu o carte este un lucru care va îmbunătăți calitatea generală a somnului. În loc să te mai simți obosită, doar câteva pagini citite din carte te vor ajua să ai un somn profund și odihnitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×