Afinele sunt unele dintre cele mai hrănitoare fructe pe care le poți adăuga în dieta ta. Afinele se remarcă drept o sursă de top de antioxidanți și alți nutrienți esențiali care promovează sănătatea și lupta împotriva bolilor. Afinele sunt pline de nutrienți puternici, cum ar fi vitamine, minerale și antioxidanți.
Ce se întâmplă dacă mănânci afine în fiecare zi
Consumul de afine ca pate a unei diete echilibratea a fost asiat cu multiple beneficii pentru sănătate. Antocianinele sunt un antioxidant care se găsește din abundență în afine. Acești compuși vegetali conferă afinelor și altor produse nuanța lor albăstruie.
Cu toate acestea, ele oferă mai multe beneficii decât culoarea superbă. Antocianinele au atât efecte antioxidante, cât și antiinflamatorii în organism. Ele pot avea un impact pozitiv asupra funcție vasculare, dar și a celei cognitive.
Cercetările au descoperit că antocianinele pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare.
Unele studii au arătat că afinele a putea ajuta la reducerea markerilor inflamatori precum proteina C reactivă. Reducerea inflamației cronice este esențială pentru prevenirea bolilor cronice.
Consumul de afine zilnic ar putea crește aportul de fibre
Aportul optim de fibre alimentare are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi contribuția la îmbunătățirea sănătății intestinale, reducerea colesterolului LDL și stabilizarea zahărului din sânge. În plus, consumul de fibre poate ajuta la gestionarea greutății pe termen lung, deoarece te va ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.
Afinele sunt o sursă bună de fibre și te poate ajuta să atingi obiectivele zilnice de fibre.
Afinele pot susține sănătatea cognitivă
Specialiștii spun că există o scădere incontrolabilă a sănătății tale cognitive pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Pentru a menține funcția creierului sănătoase este important să ai o alimentație echilibrată. Afinele ar putea ajuta în acest sens.
Studiile arată că afinele sălbatice a putea ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive, în special a memoriei episodice și a funcției executive.
Sunt afinele sigure pentru toată lumea?
Afinele sunt bogate în nutrienți, dar pot prezenta riscuri pentru anumite persoane. Multe plante conțin salicilați, inclusiv afinele.
Salicilați sunt o substanță chimică naturală a plantelor care protejează un fruct sau alte plante de dezvoltarea gemenilor și a bolilor. Unii oameni pot avea o alergie la salicilați, așa că cel mai bine este să evite consumul de afine. Alergiile alimentare pot duce în cazuri grave la anafilaxie, o reacție severă care pune viața în pericol.
Salicilații pot avea, de asemenea, interacțiuni negative cu unele medicamente, așa că cel mai bine este să revizuiești medicamentele curente cu un medic specialist pentru a determina dacă salicilații sunt siguri pentru consum. În plus, oamenii pot avea o alergie sau o sensibilitate la afine în sine.
Dacă afinele provoacă o reacție alergică, cum ar fi umflare, durere de stomac, dificultăți de respirație, amorțeală sau mâncărime, ar fi bine să le eviți.