Ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi. Cum poți scăpa de ele potrivit dermatologilor

Oamenii se confruntă des cu probleme sau afecțiuni ale pielii zi de zi. De aceea este important să cunoști cum poți să te ferești de aceste probleme. Dermatologii explică ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi și cum poți scăpa de ele.

Publicat: 17 decembrie 2022, 6:24
Specialiștii susțin că astfel de umflături din zona ochiului sunt adesea benigne / Shutterstock

În cazul afecțiunilor de orice fel ale pielii, cea mai bună soluție este să discuți cu un specialist. Acesta îți poate da cele mai bune sfaturi și te poate ajuta să îți rezolvi problemele în cel mai sigur mod posibil. Micile umfături din zona ochilor sunt inofensive și pot fi tratate. În cazul în care și tu ai aceste umflături, nu te îngrijora, nu ești singura.

Ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi și cum pot fi tratate

Experții din domeniul dermatologic au explicat, pe înțelesul tuturor ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi. Este vorba despre o afecțiune foarte ușor de recunoscut și nu trebuie să te îngrijorezi. Acestea pot apărea din cauze genetice și se împart în mai multe categorii:

Milia

Milia, sau cunoscută și sub numele de „puncte de grăsime” sunt pori care apar pe față sub forma unor umflături mici și albe sau sub formă de chisturi. Acestea sunt inofensive și pot reapărea după anumite perioade. Evită să scapi singură de ele pentru că ai putea să faci mai mult rău decât bine.

Milia afectează atât adulții cât și nou-născuții. În mod natural, umflăturile se retrag singure, fără tratament, după o perioadă mai mare de timp. Acestea sunt formate din cheratină și sunt prinse sub piele. Deși nu sunt supărătoare și nu te afectează într-un mod anume, ai putea să simți nevoia să vrei să le îndepărtezi. Acest lucru trebuie făcut în condiții sterile, în cabinetul dermatologului.

Dacă, totuși, dorești să îndepărtezi milia acasă, nu este recomandat să o înțepi pentru că riști ca aceasta să provoace infecții periculoase. În schimb, poți folosi o apă de trandafir și miere pentru a face o mască. Aceasta va avea efect antiinflamator și poate ajuta la reducerea umflăturilor.

De asmenea și aburul poate fi un ajutor de nădejde în acest caz, deschide porii și favorizează curățarea în profunzime a acestora. Există, de asemenea, produse cosmetice care te pot ajuta. Acidul salicilic exfoliază celulelel moarte și poate preveni apariția acestor umflături. Acesta ajută la eliberarea cheratinei de sub piele, scrie publicația healthline.com.

Tratamentele medicale sunt diverse, în funcție de nevoile tale. De la folosirea unui ac sterilizat, până la azot lichid care să înghețe milina, distrugând-o și folosirea intervenției cu laser, în cazul chisturilor.

Coșurile

Coșurile care apar din cauza porilor înfundați se creează din cauza excesului de sebum. Acesta se combină cu bacteriile, murdăria și impuritățile și sunt, adesea, de culoarea pielii. Spălarea feței cu produse de curățare specifice, îți va ajuta pielea să prevină apariția coșurilor. De aceea, este foarte important să știi cum să îți îngrijești pielea. Evită să îți atingi fața cu mâinile, mai ales dacă sunt și nespălate.

Xantelasma

De această dată, umflăturile sunt de culoare gălbuie. Această umflătură se creează în apropierea pleoapelor și se formează din cauza depozitelor de colesterol (lipide sau grăsimi) de sub piele. Acestea nu sunt dureroase și nici nu dispar de la sine. Pentru a scăpa de ele, este nevoie de intervenție chirurgicală. Specialiștii susțin că astfel de umflături din zona ochiului sunt adesea benigne, dar pot fi un semn al bolilor cardiace, scrie yourtango.com.

Cauzele apariției acestor umflături

Pe lângă să știi ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi, esențial este să cunoști și cauzele apariției lor. Bacteriile, spre exemplu, provoacă infecții și umflături de acest tip. De aceea este important ca, întâi de toate, să consulți un specialist.

Igiena deficitară este un motiv al apariției acestor umflături. Porii se înfundă cu praf, produse cosmetice, uleiuri și se creează aceste umflături. De aceea este necesar ca înainte de culcare să te speli pe față cu o loțiune blândă, cu efect puternic.

Condițiile de sănătate și genele sunt responsabile pentru aceste umflături. De la mici efecte ale diabetului, până la tulburări genetice sau autoimune, umflăturile din jurul ochiului reprezintă un motiv întemeiat de a sta de vorbă cu medicul tău.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI