Reclamă

Cel mai bun moment pentru a lua vitamina D. Cum să te bucuri în totalitate de beneficiile sale pentru sănătate

Suplimentele, multivitaminele, omega-3 și probioticele sunt deseori recomandate de specialiști. Cel mai adesea și tu ai auzit de importanța vitaminei D în organism. Descoperă care este cel mai bun moment pentru a lua vitamina D. Află cum să te bucuri în totalitate de beneficiile sale pentru sănătate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 martie 2024, 7:19

Vitamina D este una dintre cele patru vitamine solubile în grăsimi. Este, de asemenea, un hormon pe care corpul nostru îl creează după ce a fost expus la soare, jucând multe roluri importante în organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun moment pentru a lua vitamina D

Rolurile vitaminei D includ susținerea sistemului imunitar, a funcției musculare și nervoase, dar și a capacității corpului de absorbi mai ușor calciul și alte minerale.

Chiar dacă vitamina D este esențială pentru starea generală, cercetările au arătat că 25% dintre americani au un deficit de vitamina D.

Acest lucru se datorează și faptului că există puține surse alimentare care conțin vitamina D. Valoarea zilnică recomandată pentru un adult este de 20 micrograme, spun specialiștii de la Healthline.com.

În SUA, oamenii iau cea mai mare parte a vitaminei D din laptele fortificat, dar consumul de lapte a scăzut și el în ultimii ani.

Reclamă

Cu atât de puține surse de vitamina D, oamenii preferă să ia un supliment cu vitamina D.

Medicii spun că trebuie să te asiguri cu un specialist că iei cantitatea potrivită pentru corpul tău.

Află și ce se întâmplă în corpul tău dacă iei vitamina D zilnic. Iată ce spunt studiile specialiștilor.

Reclamă

Ce elemente pot influența absorbția vitaminei D

Există mai multe afecțiuni care pot influența nivelurile de vitamina D ale unei persoane. Acestea includ osteoporoza sau osteopenia, depresia, bolile renale sau hepatice.

Potrivit medicilor, este deosebit de important ca persoanele cu probleme de absorbție să colaboreze cu medicul pentru a selecta doza potrivită de vitamina D. Greutatea corpului poate modifica, de asemenea, absorbția li dozarea vitaminei D.

Indiferent de motivul pentru car eincluzi un supliment cu vitamina D în regimul tău alimentar, este important să iei în considerare momentul în care alegi să iei acest supliment.

Este important să iei vitamina D în funcție de prescripția pe care ai primit-o de la medicul tău specialist. Deoarece vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, este înțelept să o combini cu o masă care include alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, nuci, semințe, lactate bogate în grăsimi și fructe de mare grase. Specialiștii spun că nu contează ora la care alegi să iei suplimentele cu vitamina D.

Mulți oameni preferă să ia suplimentele dimineața, alții preferă să le ia seara. Ora nu face o diferență substanțială în ratele de absorbție, spun specialiștii de la Parade.com.

Momentul nu este la fel de important ca alimentele care sunt consumate înainte. Specialiștii spun că alimentele bogate în grăsimi sănătoase ar trebui consumate înainte de a lua suplimentele cu vitamina D.

Ca în cazul oricărui medicament sau supliment, este important să te consulți cu medicul tău specialist pentru a determina care este cantitatea recomandată pentru tine, dar și momentul cel mai potrivit în care poți începe să iei vitamina D.

Ca regulă generală, totuși, cel mai bun moment al zilei este momentul cel mai potrivit pentru tine, spun specialiștii de peste hotare. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×