Reclamă

Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun

Cel mai bun smoothie antiinflamator este recomandat de către nutriționiști pentru micul dejun. Acest smoothie verde cu mango și fructul pasiunii are o aromă specială. Frunzele verzi ale spanacului îi conferă proprietăți antiinflamatorii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 iunie 2023, 6:58
Un smoothie cu spanac, mango și fructul pasiunii care are beneficii antiinflamatoare
Cel mai bun smoothie antiinflamator este recomandat de către nutriționiști pentru micul dejun. Acest smoothie are o aromă specială / Shutterstock

Un smoothie delicios, perfect pentru zilele calde de vară. Această rețetă presupune combinarea mai multor ingrediente care au proprietăți antiinflamatorii. Dacă te temi că nu va fi suficient de dulce pentru tine, nutriționiștii recomandă să adaugi și câteva curmale. Caramelele adaugă dulceață naturală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun smoothie antiinflamator

Pentru a te putea bucura de proprietățile acestui smoothie trebuie să adaugi frunze proaspete de spanac, mango, fructul pasiunii, curmale și puțin coriandru.

Nutriționiștii susțin că te poți juca cu orice condiment dorești pentru a-i oferi acestui smoothie gustul pe care îl dorești. Totuși, încearcă să păstrezi ingredientele principale din rețetă.

Dacă nu ești genu de persoană care petrece mult timp în bucătărie pentru a pregăti un mic dejun complex, atunci poți încerca să prepari acest smoothie hrănitor.

Fructul pasiunii are un gust acrișor, însă poate fi schimbat cu ajutorul curmalelor. Asociate cu mango, aceste două ingrediente fac o combinație ideală. Pentru mai multe proprietăți benefice adaugă și câteva frunze de spanac.

Reclamă

Acesta este bogat în acid folic, vitamina K și ajută la combaterea inflamației din organism și încetinește declinul cognitiv. Află mai multe despre beneficiile alimentelor bogate în antioxidanți. Mai jos urmărește rețeta și modul de preparare al unui smoothie delicios.

Cum prepari cel mai bun smoothie antiinflamator

Pentru această rețetă vei avea nevoie de patru căni de frunze de spanac, două căni de bucăți de mango congelat, o cană de cuburi congelate de fructul pasiunii, o cană de iaurt simplu sau de lapte integral, o cană jumătate de apă, trei căni de curmale, fără sâmburi, o crenguță de coriandru proaspăt.

Reclamă

Începe prin a pune ingredientele principale într-un blender. Amestecă totul la viteză mică spre medie și ajustează viteza după cum este necesar, până se combină bine ingredientele între ele și devine tot amestecul cremos.

Pune totul într-un container acoperit și lasă-l la frigider pentru câteva zeci de minute. Acest smoothie are în jur de 465 de calorii, 6 grame de grăsime, 95 de grame de carbohidrați și 17 grame de proteine, scrie publicația EatingWell.

Ce alte ingrediente poți să folosești pentru acest smoothie

Rețeta celui mai bun smoothie antiinflamator  poate fi adaptată cu ușurință. În loc de frunze de spanac, poți pune varză de kale.

Nutriționiștii susțin că poți înlocui și fructul pasiunii din rețetă, însă ține cont de faptul că gustul se va schimba puțin. În loc de fructul pasiunii poți pune banane sau orice alt fruct pe care dorești să-l integrezi în rețetă. Ține cont de faptul că gustul final se va schimba.

Cei mai mulți specialiști recomandă să folosești fructe proaspete, însă la nevoie poți apela și la cele congelate. Fructele congelate sunt bogate și ele în nutrienți, însă este posibil ca gustul lor să fie mult mai fad.

Alege ingrediente de sezon care să-ți aducă aportul necesar de vitamine și nutrienți. Rețeta aceasta promite să te ajute în combaterea inflamației din organism. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×