Beneficiile consumului unui mic dejun sănătos și echilibrat sunt nenumărate, nu se numește degeaba cea mai importantă masă a zilei. Oricât de dificil este programul tău zilnic, această primă masă a zilei nu ar trebui să fie omisă.
Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor
Primul pas pentru a te bucura de beneficiile micului dejun este să găsești motivația pentru a planifica și a pregăti o masă care oferă o nutriție echilibrată.
Consumatorii sunt din ce în ce mai interesați să cumpere fulgi de ovăz integrali, potrivit celor mai recente rapoarte. Numărul oamenilor care se apleacă asupra subiectului conștientizării sănătății este tot mai mare, așa că numărul întrebările despre un mic dejun sănătos au crescut și ele.
Iată ce vor experții în nutriție să știi despre adăugarea ovăzului în mesele principale ale zilei.
„Ovăzul este un aliment super dens în nutrienți care poate sprijini digestia, sănătatea inimii și chiar gestionarea greutății”, spune dieteticianul înregistrat Miranda Galati pentru USA TODAY. „Conține o fibră unică de beta-glucan, care este deosebit de puternică pentru scăderea colesterolului și îmbunătățirea zahărului din sânge.”
Dacă țina ta este să ai un control mai mare asupra glicemiei, ovăzul este răspunsul la întrebările tale. Poți opta pentru ovăz întreg din care au fost eliminate doar cojile necomestibile sau ovăz tăiat în bucăți mai mici. Ambele variante durează mai mult să se digere și, prin urmare, au un indice glicemic mai scăzut în comparație cu ovăzul instant, conform nutriționiștilor.
Făina de ovăz se încadrează în categoria cerealelor integrale, care în ansamblu conțin mai multe fibre, proteine și micronutrienți în comparație cu cerealele rafinate.