Reclamă

Cele mai frecvente mituri despre nutriție care nu vor dispărea niciodată

Un studiu britanic a constatat că durata medie de valabilitate a unui nou hobby era de 16 luni. Indiferent dacă pasiunea ta nou-găsită implică activități cum ar fi fotografia sau mersul pe bicicletă, sau activități mai puțin cunoscute, cum ar fi îngrijirea câinilor, majoritatea oamenilor renunță la asta după un an sau doi. La fel se întâmplă și în cazul sportului, așa că iată cele mai frecvente mituri despre nutriție care nu vor dispărea niciodată.

Publicat: 4 august 2022, 6:11

Majoritatea oamenilor se țin de antrenamentele în sala de sport timp de cinci ani. Pentru mulți dintre cei care nu au o voință de fier, probabil că de atât este nevoie pentru ca pasiunea să dispară. Frustrarea se instalează rapid după ce miturile au intrat rapid și ele în ecuație. În consecință, mulți consideră că progresele sunt minime și renunță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frecvente mituri despre nutriție

Acestea, sau toate restricțiile alimentare ridicole completează și ele tabloul general. Tot acesta este și motivul pentru apar din când în când noi articole despre mituri nutriționale. Iată-le pe cele mai frecvente dintre ele, scrie t-nation.com.

Există o mulțime de mituri care afectează de cele mai multe ori alegerile oamenilor. Ai aici câteva și despre apa minerală. Uită de ele după ce le citești.

Mitul 1: Să consumi lapte integral nu e deloc bine

Cercetătorii au dovedit că acesta nu e decât un mit. Au realizat un studiu pe 125 de persoane și le-au dat să bea lapte de vacă, lapte de soia. I-au îmbunătățit gustul cu aromă de ciocolată mentă. În final s-a dovedit că niciuna dintre băuturi nu a afectat congestia sinusurilor, respirația. Nu a provocat tuse sau picurare postnazală.

Reclamă

În ceea ce privește presupusa legătură produsele lactate și cancer, se dă vina pe un studiu din China. Acesta a sugerat că lactatele, și în special cazeina din proteine ​​din lapte, cauzează cancer. Pe lângă alegerea rezultatelor și concluziilor lor, pare ciudat că cazeina, o componentă majoră a laptelui matern uman, ar provoca cancer.

Mai există un mit că laptele este plin de hormoni de creștere. Oamenii se tem că, dacă beau mult lapte contaminat cu GH, corpul lor va suferi modificări.

Nimic mai fals. Hormonul de creștere este o proteină, o proteină mare formată din 191 de aminoacizi. Și ce se întâmplă când ingerați proteine? Ele sunt desprinse în peptide mai mici sau aminoacizi individuali care nu te vor face să te dezvolți neregulat.

Reclamă

Mitul 2: Nu mânca mai mult de 30 de grame de proteine deodată

Printre cele mai frecvente mituri despre nutriție există și acest număr. Poți vedea în schimb cum a apărut atunci când începi să examinezi diferitele moduri în care corpul tău folosește proteinele. Dacă ingerezi 30 de grame de proteine ​​după un antrenament, va crește sinteza proteinelor musculare cu aproximativ 50%, dar în acest procent se blochează aproape.

Ți-ai putea tripla aportul de proteine ​​la 90 de grame, dar acest lucru nu schimbă mare lucru în creșterea sintezei proteinelor musculare. Proteinele sunt necesare și pentru o mulțime de alte lucruri, iar organismul dă prioritate celorlalte lucruri.

Proteina este un nutrient esențial. Este descompus în aminoacizi, iar organismul nu îi poate obține din grăsimi sau carbohidrați, indiferent cât de gustoși sunt aceștia. Acești aminoacizi sunt utilizați pentru a produce hormoni, enzime, factori imunitari și alte țesuturi non-musculare. Odată ce cerințele de proteine ​​pentru toate aceste lucruri sunt îndeplinite, organismul poate folosi surplusul pentru a crește sinteza proteinelor musculare.

Mitul 3: Dietele Keto sunt sănătoase și bune pentru lifting

Dieta keto le permite oamenilor să mănânce toată grăsimea pe care o doresc și să slăbească în același timp. Dar dieta keto nu este doar despre asta. Are unele dezavantaje, unele dintre ele serioase și nu este cea mai bună dietă pentru sportivi.

Persoanele cu dietă keto renunță la grupuri întregi de alimente. Te poți confrunta cu deficit de vitamina D, calciu, magneziu, fosfor și acizi grași esențiali. Persoanele care apelează la ea se pot ocupa de multe dintre aceste probleme luând multivitamine, dar acesta este un înlocuitor slab și incert pentru nutrienții din alimentele reale. Dincolo de asta, pierderea a zeci sau chiar sute de polifenoli care se găsesc în cereale, fructe, vin și chiar bere este ca și cum ți-ai priva organismul de nutrienți importanți.

Există unele dovezi că dietele keto ar putea funcționa bine pentru alergătorii de anduranță și câinii de sanie din Alaska, dar dacă ești un halterofil care se bazează pe explozii scurte de putere, uită de ea.

Renunțarea la carbohidrați înseamnă renunțarea la fibre. Orice reducere pe termen lung a greutății corporale reale poate fi compensată de greutatea materiilor fecale care se acumulează constant în intestine.

Mitul 4: Ar trebui să iei întotdeauna multivitamine

Ideea de a te baza pe multivitamine pentru a umple toate golurile din dieta ta are sens până când la un punct. Iată câteva probleme asociate cu multivitaminele ca remediu pentru problemele de nutriție.

Există 24 de vitamine și minerale esențiale pentru viața umană. Diverse organizații au creat mai multe acronime (RDA, DRI, etc.) care spun exact de cât de mulți dintre acești nutrienți ai nevoie pentru a funcționa și trăi.

Vitaminele A, D, E și K sunt solubile în grăsimi și, ca atare, sunt cel mai bine asimilate din alimente. Fierul nu trebuie ingerat cu cafea sau ceai, deoarece taninurile interferează cu absorbția. De asemenea, fierul interferează cu absorbția zincului și a cuprului. Vitaminele E și A pot contracara vitamina K.

Și apoi este problema fitaților, care sunt compuși ce se găsesc în cerealele integrale, leguminoase, nuci și semințe. Sunt problematice prin faptul că interferează cu absorbția urmelor minerale. În regiunile lumii în care consumul de fitat este mare, dar consumul de carne și fructe de mare este scăzut, există deficiențe minerale epidemice care se manifestă ca întârzieri în dezvoltare, deficiențe mentale, nanism și hipogonadism.

Mitul 5: Friptura te face mai puternică

Carnea roșie conține doze mari de fier hem, care este de obicei absorbit cu o rată de 7 până la 35%, comparativ cu 2 până la 20% din fierul non-hem găsit în plante. Fără rezerve adecvate de fier, celulele sanguine nu pot produce suficientă hemoglobină pentru a transporta rezerve adecvate de oxigen către celule. Urmează o stare de slăbiciune la nivelul întregului corp.

Friptura, sau carnea roșie în general, conține și cantități apreciabile de vitamina B-12, care combate oboseala suprarenala și oboseala obișnuită de zi cu zu. Și dacă mănânci o friptură de mărime normală, vei oferi corpului tău aproximativ 5 grame de creatină.

Pe baza tuturor acestor proprietăți de promovare a forței, creștere musculară, este firesc să crezi că friptura e magie. Sigur, friptura conține cantități relativ mari de fier și B-12, dar nu suficient pentru a vindeca orice deficiență.

În plus, ai putea să mănânci o mână de stafide și un castron de cereale și să fii fortificată în mod similar. Dacă ai fi foarte serioasă în obținerea nutrienților, ai opta pentru carnea de organe. Este infinit mai hrănitoare decât o friptură sau orice altă carne.

În mod clar, nu există niciun motiv biochimic sau nutrițional pentru care friptura ar trebui să te facă mai puternică. Există însă un motiv mental pentru care ar putea să te facă? La urma urmei, „bărbați adevărați” mănâncă fripturi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×