Pentru că este sezonul căpșunilor aromate și frumos colorate, acestea se încadrează perfect într-un desert cu cremă de brânză. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu în propria bucătărie un cheesecake fără coacere, delicios și spectaculos.
Cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșuni – Ingrediente
Rețeta unui astfel de desert se compune din trei elemente, fiecare cu lista lui de ingrediente. Ai nevoie de ingrediente pentru baza desertului, pentru crema acestuia și decor.
Pentru baza cheesecake-ului, într-o formă cu diametrul de 25 cm:
- 300 gr biscuiți digestivi
- 125 gr unt cu 82 % grăsime.
Pentru crema de brânză:
- 500 gr mascarpone
- 200 gr frișcă naturală
- 200 gr zahăr pudră
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 10 gr gelatină
- 30 ml apă
- 200 gr căpșuni.
Pentru jeleul de căpșuni:
- 200 gr căpșuni
- 125 gr zahăr
- 125 ml apă
- 10 gr gelatină
- câteva căpșuni proaspete, pentru decor.
Rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni – Mod de preparare
Începe cu pregătirea crustei de biscuiți care va sta la baza cheesecake-ului, dar care este și cea mai ușoară și rapid de preparat.
Nu ai de făcut decât să macini biscuiții cu ajutorul robotului. Apoi îi amesteci cu untul topit și îi așezi la baza formei de copt, unsă cu puțin din untul topit. Presează stratul de biscuiți cu dosul unui pahar pentru a-l nivela.
Vezi mai multe imagini cu desertul în GALERIA FOTO!
Nu îl presa în exces pentru a nu rezulta un strat de biscuiți foarte ferm. Pune forma cu stratul de biscuiți la rece și ocupă-te de crema de brânză.
Cum prepari crema pentru cheesecake
Pune mascarponele într-un bol și adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste acesta. Adaugă și vanilia și amestecă bine ingredientele până la omogenizare și topirea zahărului.
În alt bol, amestecă frișca lichidă cu restul de zahăr până când capătă fermitate. Adaugă treptat din frișcă peste crema de mascarpone și omogenizează amestecul.
Hidratează gelatina în apa rece, apoi dilueaz-o la bain-marie. Las-o să se tempereze, amestec-o mai întâi cu puțină cremă, apoi încorporează amestecul în toată crema.
Spală căpșunile și taie-le în jumătăți, pe lungime. Scoate forma cu stratul de biscuiți de la rece. Așază jumătățile de căpșuni de jur împrejurul formei, cu partea decupată lipită de pereții acesteia. Apoi, întinde crema de brânză peste stratul de biscuiți cu mare atenție să nu deranjezi aranjamentul de căpșuni. Nivelează crema la suprafață și pune cheesecake-ul la rece pentru aproximativ 6 ore. Ideal ar fi să stea la rece de seara până dimineața.
Cum prepari decorul pentru cheesecake cu jeleu de căpșuni
Pentru a prepara jeleul de căpșuni folosit ca decor la cheesecake, mai întâi spală bine căpșunile și lasă-le să se scurgă.
Curăță-le de frunze și codițe, toacă-le mărunt și amestecă-le cu zahărul și 1-2 linguri de apă, într-o crăticioară. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe căpșunile cu zahărul până când obții o dulceață delicioasă de căpșuni. Trece dulceața printr-o sită deasă pentru a elimina semințele din ea.
Urmând indicațiile anterioare, hidratează gelatina în apă și dilueaz-o pe baie de aburi. Toarnă gelatina fierbinte peste dulceața fierbinte și amestecă intens pentru omogenizare.
Scoate cheesecake-ul de la rece și întinde jeleul de căpșuni deasupra lui. Pune din nou minunatul cheesecake la rece până când se întărește jeleul.
Desfă cu mare atenție inelul metalic al formei, pentru a nu deranja căpșunile de pe laterale. Porționează frumos desertul cu un cuțit cu lamă subțire.
Te vei bucura alături de cei dragi de un cheesecake cu jeleu de căpșuni absolut delicios și spectaculos. Dacă îți dorești să te bucuri de gustul și aroma căpșunilor și în sezonul rece, îți oferim și o rețetă de compot de căpșuni.