Cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fără coacere, îți oferim o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos. Deserturile sub formă de cheesecake sunt printre cele mai îndrăgite și mai des preparate, în combinație cu fructe.

Maria Udrea
Publicat: 24 mai 2022, 6:19

Pentru că este sezonul căpșunilor aromate și frumos colorate, acestea se încadrează perfect într-un desert cu cremă de brânză. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu în propria bucătărie un cheesecake fără coacere, delicios și spectaculos.

Cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșuni – Ingrediente

Rețeta unui astfel de desert se compune din trei elemente, fiecare cu lista lui de ingrediente. Ai nevoie de ingrediente pentru baza desertului, pentru crema acestuia și decor.

Pentru baza cheesecake-ului, într-o formă cu diametrul de 25 cm:

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 125 gr unt cu 82 % grăsime.

Pentru crema de brânză:

  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr frișcă naturală
  • 200 gr zahăr pudră
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 10 gr gelatină
  • 30 ml apă
  • 200 gr căpșuni.

Pentru jeleul de căpșuni:

  • 200 gr căpșuni
  • 125 gr zahăr
  • 125 ml apă
  • 10 gr gelatină
  • câteva căpșuni proaspete, pentru decor.

Rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni – Mod de preparare

Începe cu pregătirea crustei de biscuiți care va sta la baza cheesecake-ului, dar care este și cea mai ușoară și rapid de preparat.

Nu ai de făcut decât să macini biscuiții cu ajutorul robotului. Apoi îi amesteci cu untul topit și îi așezi la baza formei de copt, unsă cu puțin din untul topit. Presează stratul de biscuiți cu dosul unui pahar pentru a-l nivela.

Vezi mai multe imagini cu desertul în GALERIA FOTO!

Cei mai potriviți biscuiți pentru crusta de cheesecake sunt biscuiții digestivi / Rețetefeldefel.ro

Nu îl presa în exces pentru a nu rezulta un strat de biscuiți foarte ferm. Pune forma cu stratul de biscuiți la rece și ocupă-te de crema de brânză.

Cum prepari crema pentru cheesecake

Pune mascarponele într-un bol și adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste acesta. Adaugă și vanilia și amestecă bine ingredientele până la omogenizare și topirea zahărului.

În alt bol, amestecă frișca lichidă cu restul de zahăr până când capătă fermitate. Adaugă treptat din frișcă peste crema de mascarpone și omogenizează amestecul.

Hidratează gelatina în apa rece, apoi dilueaz-o la bain-marie. Las-o să se tempereze, amestec-o mai întâi cu puțină cremă, apoi încorporează amestecul în toată crema.

Spală căpșunile și taie-le în jumătăți, pe lungime. Scoate forma cu stratul de biscuiți de la rece. Așază jumătățile de căpșuni de jur împrejurul formei, cu partea decupată lipită de pereții acesteia. Apoi, întinde crema de brânză peste stratul de biscuiți cu mare atenție să nu deranjezi aranjamentul de căpșuni. Nivelează crema la suprafață și pune cheesecake-ul la rece pentru aproximativ 6 ore. Ideal ar fi să stea la rece de seara până dimineața.

Cum prepari decorul pentru cheesecake cu jeleu de căpșuni

Pentru a prepara jeleul de căpșuni folosit ca decor la cheesecake, mai întâi spală bine căpșunile și lasă-le să se scurgă.

Curăță-le de frunze și codițe, toacă-le mărunt și amestecă-le cu zahărul și 1-2 linguri de apă, într-o crăticioară. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe căpșunile cu zahărul până când obții o dulceață delicioasă de căpșuni. Trece dulceața printr-o sită deasă pentru a elimina semințele din ea.

Urmând indicațiile anterioare, hidratează gelatina în apă și dilueaz-o pe baie de aburi. Toarnă gelatina fierbinte peste dulceața fierbinte și amestecă intens pentru omogenizare.

Scoate cheesecake-ul de la rece și întinde jeleul de căpșuni deasupra lui. Pune din nou minunatul cheesecake la rece până când se întărește jeleul.

Desfă cu mare atenție inelul metalic al formei, pentru a nu deranja căpșunile de pe laterale. Porționează frumos desertul cu un cuțit cu lamă subțire.

Câteva căpșuni proaspete așezate deasupra, vor oferi desertului un plus de aspect / Shutterstock

Te vei bucura alături de cei dragi de un cheesecake cu jeleu de căpșuni absolut delicios și spectaculos. Dacă îți dorești să te bucuri de gustul și aroma căpșunilor și în sezonul rece, îți oferim și o rețetă de compot de căpșuni.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI