Reclamă

Chocotorta. Rețetă de desert argentinian fără coacere

Chocotorta este denumirea uneia dintre cele mai iubite rețete de deserturi din Argentina. Este o prăjitură fără coacere, incredibil de cremoasă. Rețeta este realizată din biscuiți de cacao înmuiați în cafea sau lapte și stratificați cu un amestec fin de cremă dulce pe bază de brânză. Gustul său echilibrat între intensitatea ciocolatei și finețea cremei o face irezistibilă și extrem de ușor de preparat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 martie 2025, 5:09

Acest desert a apărut în anii ’80 în Argentina, fiind inspirat de celebrul tiramisu italian, dar adaptat cu ingrediente locale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chocotorta a devenit celebră datorită utilizării biscuiților Chocolinas, un brand de biscuiți cu cacao foarte popular în Argentina. Ideea desertului a fost promovată inițial ca o rețetă simplă pentru familii, folosind doar câteva ingrediente accesibile. De atunci, a rămas unul dintre cele mai apreciate deserturi argentiniene, servit la aniversări, întâlniri de familie sau chiar în restaurante.

Descoperă și o rețetă de foi de napolitane cu cremă caramel și glazură de ciocolată, tot din categoria deserturilor fără coacere.

În continuare, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pentru desertul argentinian.

Reclamă

Chocotorta – Ingrediente

  • 400 g biscuiți cu cacao
  • 300 ml cafea slabă sau lapte (pentru înmuiat biscuiții)
  • 400 g cremă de brânză (mascarpone sau cremă de brânză tartinabilă)
  • 300 g dulce de leche (lapte condensat caramelizat)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (opțional, pentru o cremă mai aerată)
  • biscuiți și cacao pudră sau ciocolată rasă, pentru decor.

Rețeta desertului argentinian – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea cremei pentru desert. Într-un bol, amestecă crema de brânză cu dulce de leche până obții o compoziție omogenă și fină. Dacă vrei o textură mai lejeră, poți încorpora și smântână pentru frișcă bătută ușor.

Lasă crema deoparte și prepară o cafea după propriul gust, pe care o lași la răcit. După răcire, scufundă rapid biscuiții în cafea, fără să îi lași să se înmoaie prea mult, ca să nu devină prea moi. Poți opta pentru a siropa biscuiții cu lapte, dacă nu preferi cafeaua. Descoperă și o rețetă de cremă din ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi.

Reclamă

Cum montezi desertul Chocotorta

Așază un strat de biscuiți înmuiați într-o tavă (de preferat cu pereți detașabili). Întinde un strat generos de cremă peste biscuiți. Repetă procesul până când termini ingredientele, ultimul strat fiind de cremă.

Presară cacao pudră deasupra sau rade ciocolată pentru un aspect elegant. Așază și biscuiți deasupra, pentru un aspect mai spectaculos.

Pune tava cu prăjitura la frigider pentru cel puțin 4-6 ore (ideal peste noapte) pentru a se întări și a permite aromelor să se combine perfect.

Pentru servire taie desertul în felii generoase și savurează-l rece, cu un espresso sau un lichior dulce.

Acesta este un desert cu un echilibru perfect între blatul moale și însiropat al biscuiților și crema bogată și catifelată. Gustul său combină notele intense de cacao din biscuiți, dulceața caramelizată a dulce de leche și finețea brânzei cremoase. După răcire, desertul capătă o consistență asemănătoare unei prăjituri stratificate, fiecare mușcătură fiind o explozie de savoare.

Variante populare pentru Chocotorta

Poți înlocui o parte din dulce de leche cu o cremă de ciocolată pentru o aromă mai ciocolatoasă.

O a doua variantă constă în adăugarea de ciocolată albă topită în cremă pentru un plus de finețe.

Mai poți înlocui o parte din lichidul de siropare cu rom sau Amaretto pentru o notă sofisticată.

Acest desert este ideal pentru orice ocazie, simplu de pregătit și absolut delicios.

Atunci când dorești să prepari un desert simplu și rapid, îți recomandăm o rețetă de prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie și biscuiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, una secționată
Rețete
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională
Rețeta de gogoși pufoase cu cartofi în aluat este una dintre acele rețete tradiționale care surprind prin simplitate și rezultat spectaculos. Cartofii adăugați în aluat le conferă o textură aparte, făcându-le incredibil de moi...
2
Un bărbat care plantează
Timp liber
Ce să pui la rădăcina copacilor în luna martie. E important să le oferi îngrijirea necesară
Luna martie este ideală pentru plantarea și îngrijirea copacilor, arbuștilor și plantelor din grădină, pe măsură ce zilele devin mai lungi și mai calde. În această perioadă, este important să oferi copacilor și arbuștilor...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 10 martie – 16 martie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de schimbări odată cu Eclipsa de Lună din Fecioară și Mercur retrograd. Citește horoscopul săptămânii 10 martie – 16 martie 2025 și vezi ce se întâmplă cu toate zodiile. Această...
4
Gisele Bündchen în timp ce se pozeză în costum de baie
Divertisment
Gisele Bündchen s-a pozat în costum de baie pentru prima dată de când a devenit mamă. Cum a fost surprinsă partenera lui Joaquim Valente
Gisele Bündchen s-a pozat în costum de baie pentru prima dată de când a devenit mamă. Partenera lui Joaquim Valente a fost surprinsă în timp ce se bucura de soare. Supermodelul a ales un...
5
fată frumoasă ține în mână o lampă în forma lunii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Cum afectează Eclipsa Lunară și Mercur retrograd zodiile până pe 16 martie 2025. Ce spun astrele
Relațiile nativilor se vor schimba în această perioadă grație mișcărilor astrale. Află cum afectează Eclipsa Lunară și Mercur retrograd zodiile până pe 16 martie 2025. Ce spun astrologii în acest sens și care va...
PARTENERI
×