Acest desert a apărut în anii ’80 în Argentina, fiind inspirat de celebrul tiramisu italian, dar adaptat cu ingrediente locale.
Chocotorta a devenit celebră datorită utilizării biscuiților Chocolinas, un brand de biscuiți cu cacao foarte popular în Argentina. Ideea desertului a fost promovată inițial ca o rețetă simplă pentru familii, folosind doar câteva ingrediente accesibile. De atunci, a rămas unul dintre cele mai apreciate deserturi argentiniene, servit la aniversări, întâlniri de familie sau chiar în restaurante.
Descoperă și o rețetă de foi de napolitane cu cremă caramel și glazură de ciocolată, tot din categoria deserturilor fără coacere.
În continuare, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pentru desertul argentinian.
Chocotorta – Ingrediente
- 400 g biscuiți cu cacao
- 300 ml cafea slabă sau lapte (pentru înmuiat biscuiții)
- 400 g cremă de brânză (mascarpone sau cremă de brânză tartinabilă)
- 300 g dulce de leche (lapte condensat caramelizat)
- 200 ml smântână pentru frișcă (opțional, pentru o cremă mai aerată)
- biscuiți și cacao pudră sau ciocolată rasă, pentru decor.
Rețeta desertului argentinian – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea cremei pentru desert. Într-un bol, amestecă crema de brânză cu dulce de leche până obții o compoziție omogenă și fină. Dacă vrei o textură mai lejeră, poți încorpora și smântână pentru frișcă bătută ușor.
Lasă crema deoparte și prepară o cafea după propriul gust, pe care o lași la răcit. După răcire, scufundă rapid biscuiții în cafea, fără să îi lași să se înmoaie prea mult, ca să nu devină prea moi. Poți opta pentru a siropa biscuiții cu lapte, dacă nu preferi cafeaua. Descoperă și o rețetă de cremă din ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi.