Reclamă

Napolitane cu cremă de cacao și nuci. Un desert delicios, fără coacere

Pentru momentele în care ai poftă de un desert delicios, dar simplu de preparat și fără coacere, poți prepara rețeta de napolitane cu cremă de cacao și nuci. Este un desert delicios, care se prepară din ingrediente simple și foarte accesibile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 martie 2023, 6:45

Nu ai de preparat pentru acest desert decât o delicioasă cremă de unt cu cacao și nuci, aromată cu rom. Foile de napolitane le poți cumpăra din magazinele alimentare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă totuși nu vei găsi foi de napolitane sau dacă nu ai timp să cauți, le poți înlocui cu biscuiți. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură din biscuiți cu cremă de ciocolată.

Mai jos, îți oferim rețeta completă pentru desertul fără coacere din foi de napolitane cu cremă.

Napolitane cu cremă de cacao și nuci – Ingrediente

Chiar dacă nu prepari decât crema pentru acest desert, împarte lista de ingrediente în trei categorii, în funcție de cum vei monta desertul.

Reclamă

Pentru baza desertului:

  • 1 pachet de foi de napolitane simple.

Pentru crema de cacao cu unt și nuci:

  • 3 ouă mari
  • 200 gr de zahăr pudră
  • 75 gr de cacao
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 300 gr de unt cu 82% grăsime
  • 100 gr de nuci măcinate.
Reclamă

Pentru decor:

  • cremă
  • foi de napolitane sfărâmate.

Napolitane cu cremă de cacao și nuci – Mod de preparare

Întrucât foile de napolitane sunt deja preparate, înainte de a le secționa, prepară crema de cacao cu unt și nuci.

Amestecă cele trei ouă cu puțină sare și zahărul, într-o crăticioară, până când se topește zahărul și compoziția se mărește în volum și devine spumoasă.

Așază crăticioara în altă cratiță mai mare, cu apă în ea, pentru a crea o baie de aburi. Pune cele două cratițe pe flacăra aragazului și fierbe crema de ouă pentru aproximativ 15 minute, amestecând continuu cu un tel sau o spatulă.

Transferă vasul cu cremă pe masa de lucru și adaugă pudra de cacao, trecută prin sită peste cremă. Amestecăm încet, cu mișcări circulare, de jos în sus, folosind o spatulă, până când se încorporează toată pudra de cacao în compoziție. Apoi, adaugă esența de rom și lasă crema deoparte, să se răcească.

Între timp, scoate untul de la frigider și lasă-l pe masa de lucru să devină moale. După răcirea cremei spumează untul cu ajutorul mixerului și adaugă treptat crema peste el. Macină nucile fin și adaugă 2/3 din cantitatea lor în cremă. Restul, le păstrezi pentru decor. Descoperă și o rețetă de cremă ganache de ciocolată, pentru prăjituri și torturi.

Cum montezi desertul din foi de napolitane cu cremă de cacao și nuci

Ia cea mai mare formă de copt pâine sau cozonac și decupează foile de napolitane după dimensiunile bazei acesteia.

Așază o bucată mai mare de folie de prospețime în forma de cozonac. Întinde la baza formei mai întâi un strat de cremă. Apoi așază o foaie de napolitană și peste aceasta un alt strat de cremă. Continuă cu succesiunea straturilor, până când se termină foile de napolitane, dar mai păstrează puțină cremă și pentru decor. Prăjitura conține 12 foi de napolitane și 12 straturi de cremă.

Pune tava cu foile de napolitane umplute cu cremă la frigider pentru 3-4 ore sau până când crema devine fermă. Apoi, poți răsturna desertul pe platou.

Nucile măcinate fin pe care le-ai oprit le amesteci cu marginile foilor de napolitane, pe care le macini tot fin. Decorează desertul cu crema oprită și aplică peste cremă amestecul de nuci cu foi măcinate.

Colaj de poze cu pașii de preparare a desertului din foi de napolitane
Pentru decorul desertului se folosesc marginile foilor măcinate fin și amestecate cu nuci / Profimedia Images

Porționează frumos desertul și bucură-i pe cei dragi cu gustul acestuia delicios și aspectul spectaculos.

Desert din napolitane cu cremă de cacao și nuci porționat pe un platou de culoare mov, alături de două cești cu ceai
În lipsa foilor de napolitane desertul se poate prepara cu biscuiți / Profimedia Images

Și dacă mai dorești deserturi pe bază de foi de napolitane, mai poți prepara și o rețetă de prăjitură denumită Furnicuța.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×