Acest desert celebru este combinația perfectă între simplu și gustos. Cu doar 6 ingrediente vei avea parte de un desert cu o aromă memorabilă. Centrul cremos de cremă și crusta exterioară caramelizată și ușor arsă sunt ceea ce trebuie pentru a avea parte de un moment de răsfăț.
Rețeta virală de cheesecake San Sebastian
Rețeta de cheesecake San Sebastian are un aspect rustic și un gust delicios. Este complet diferită de rețeta de cheesecake copt sau de cea fără coacere.
Rețeta delicioasă are un blat ars, mijlocul fiind scufundat într-o cremă delicioasă, iar marginile fiind ușor caramelizate.
Rețeta a luat lumea cu asalt în ultimele luni. Aspectul său marchează o textură neobișnuită și o aromă delicioasă.
Simplitatea acestei rețete duce la obținerea unui desert de-a dreptul elegant. Dacă îți plac rețetele ușoare de cheesecake, atunci poți încerca și rețeta de cheesecake fără coacere.
Ingrediente necesare pentru rețeta de cheesecake San Sebastian
În mod tradițional, pentru un cheesecake perfect se folosește doar cremă de brânză, smântână, ouă, zahăr și făină.
Bucătării specialiștii au inclus și păstăile de vanilie pentru a completa notele de caramel sau blatul ars. Ingredientul principal de care vei avea nevoie este crema de brânză. Acesta este ingredientul erou din această rețetă.
Este recomandat să folosești un tip de cremă de brânză care este bogată în grăsimi pentru a obține gustul și textura mult dorită.
O cremă de brânză cu un conținut scăzut de grăsimi nu va putea fi folosită pentru acest preparat.
Vei mai avea nevoie pentru această rețetă de 5 ouă întregi. Acestea vor da gustul și textura desertului tău. Mai ai nevoie de o cremă cu un conținut de 35 % grăsimi sănătoase.
Cofetarii recomandă să folosești o cremă de smântână grasă. Zahărul nu poate să lipsească din această rețetă. Se recomandă zahărul granulat, dar și zahărul tos. Făina universală va fi pusă și ea în rețetă. Făina este cea care ajută la crearea structurii și la coacerea prăjiturii.
- 1 kg de cremă de brânză
- 5 ouă
- 500 ml de smântână pentru frișcă
- 250 g zahăr
- 60 g făină
- 1 păstaie de vanilie
- zeama de la o lămâie (opțional)
Care este modul de preparare al rețetei de cheesecake San Sebastian
Începe prin a pregăti forma prăjiturii. Alege o formă de tort pe care să o tapetezi cu hârtie pergament. Asigură-te căhârtia depășește tava cu cel puțin 5 cm.
Cheesecake-ul San Sebastian se umflă rapid în cuptor. Preîncâlzește cuptorul la 200 de grade Celsius pentru minim 20 de minute înainte de a pune umplutura la cuptor. Acum poți începe să prepari umplutura rețetei. Începe prin a bate crema de brânză.
Adaugă crema de brânză și zahărul în vasul unui mixer și amestecă totul la viteză mică spre medie. Amestecă totul până ce zahărul s-a dizolvat și crema de brânză devine netedă. Amestecă apoi compoziția cu ouăle.
Adaugă cele 5 ouă pe rând și asigură-te că amesteci până ce toată compoziția este omogenă. Mai apoi adaugă și smântâna de gătit.
Poți adăuga și pasta de boabe de vanilie. Ultimul pas presupune săa daugi în compoziția ta făina. Cerce făina și amestecă totul bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
Aluatul de cheesecake trebuie să fie neted la final. Pune toată această umplută în forma de copt și las-o la cuptor pentru 45 – 55 de minute până când blatul devine maro închis, iar lateralele formează o crustă caramelizată. La final, poți să servești rețetă delicioasă cu un sos de ciocolată pe deasupra.
Cum a apărut rețeta de cheesecake San Sebastian
Datorită aspectului său de blat ars, acest cheesecake spaniol este cunoscut și sub numele de Burnt Basque Cheesecake sau Burnt Cheesecake.
Este originar dintr-un oraș din nordul regiunii basce a Spaniei, creat de bucătarul Santiago Rivera pentru restaurantul La Vina din San Sebastian.
Bucătarul a încercat toate rețetele comune ale unui cheesecake american și a reinventat desertul delicios. Santiago a creat o umplutură de ou și cremă de brânză și a copt totul direct pe hârtie de pergament, fără a avea o crustă de biscuiți graham.
Rezultatul este un cheesecake excepțional de ușor, cu un centru pufos și o crustă caramelizată.
Zahărul din interior se caramelizează la exterior și rezultă o crustă ușor arsă.