Cheesecake fără coacere cu mango

Dacă adori gustul fructelor mango, nu ezita să le incluzi și în rețetele de prăjituri sau torturi. Vor oferi acestora atât un gust delicios, cât și culoare deosebită. Îți oferim în acest scop o rețetă de cheesecake fără coacere cu mango.

Maria Udrea
Publicat: 2 septembrie 2022, 6:17

Rețetele de cheesecake sunt printre cele mai apreciate rețete de deserturi, atât pentru simplitate și rapiditate în preparare, cât și pentru aspect plăcut și gust deosebit.

Sunt și foarte versatile pentru că le poți prepara simple sau în diferite combinații cu fructe. De asemenea, le poți prepara la cuptor sau fără coacere.

Urmărește mai jos rețeta completă pentru prepararea unui astfel de desert delicios și fără coacere.

Cheesecake fără coacere cu mango – Ingrediente

Rețeta acestui cheesecake se compune din mai multe elemente pe care le vom detalia în liste separate de ingrediente.

Pentru crustă:

  • 400 gr pișcoturi de șampanie
  • 125 gr unt topit
  • 50 gr zahăr brun.

Pentru crema cu mango:

  • 2 buc. mango
  • 200 gr frișcă bătută
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 10 gr gelatină
  • 50 ml apă
  • 1 praf de sare.

Pentru jeleu de mango:

  • 1 buc. mango
  • 100 gr zahăr
  • 1 linguriță cu amidon alimentar.

Pentru decor:

  • 1 buc. mango
  • 5-6 căpșuni
  • 50 gr fistic mărunțit.

Rețetă de cheesecake fără coacere cu mango – Mod de preparare

Începe cu pregătirea crustei care este și cea mai simplă și rapidă. Mai întâi unge forma de copt cu puțin unt. Rupe pișcoturile în bucăți mai mici și mărunțește-le cu ajutorul unui robot. Nu le mărunți foarte fin, lasă firimituri mai mari. Amestecă-le într-un bol cu zahărul brun, apoi topește untul și adaugă-l peste acestea. Amestecă bine ingredientele până când untul este absorbit. Dacă nu ai aceste pișcoturi de șampanie, poți prepara o crustă din biscuiți, inspirându-le de la rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.

Întinde compoziția rezultată la baza unei forme de copt cu diametrul de 25 cm. Pune forma de copt cu crusta la frigider până când prepari crema de brânză cu mango.

Cum prepari crema de brânză cu mango

Curăță unul dintre cele două fructe mango, toacă-l mărunt și pasează-l cu ajutorul unui blender. Amestecă piureul rezultat cu o parte din zahărul pudră, până când zahărul este diluat. Încălzește piureul de mango, dar fără a atinge punctul de fierbere. Hidratează gelatina în apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi. Amestecă gelatina topită cu piureul de mango încălzit.

Pune mascarponele într-un bol și adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă-le cu ajutorul mixerului, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă frișca bătută și omogenizează compoziția de mascarpone cu frișcă. Apoi adaugă piureul de mango cu gelatina și omogenizează bine compoziția.

Curăță cel de-al doilea fruct mango și toacă-l în cuburi mici. Adaugă cuburile în crema de brânză cu piure de mango. Apoi, întinde uniform compoziția rezultată peste crusta din pișcoturi. Pune din nou forma de copt cu cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore.

Cum pregătești jeleul pentru cheesecake fără coacere cu mango

Curăță fructul mango, toacă-l în bucăți mai mici pe care le transformi în piure cu ajutorul blenderului. Adaugă zahărul pudră și amidonul alimentar. Omogenizează bine amestecul și așază vasul pe flacăra aragazului. Amestecă continuu, în timp ce jeleul de mango se încălzește. Lasă-l să atingă punctul de fierbere pentru a se găti amidonul. Trece jeleul de mango printr-o sită pentru a deveni fin.

Scoate forma cu cheesecake-ul de la rece și întinde jeleul de mango deasupra. Înclină forma de copt într-o parte și în cealaltă pentru a se întinde jeleul uniform peste crema de brânză.

Vezi mai multe imagini cu deliciosul cheesecake în GALERIA FOTO!

Din fructele mango se prepară atât cremă cât și jeleu / Profimedia Images

Pune din nou cheesecake-ul la rece până când jeleul devine ferm.

Decorează deliciosul cheesecake cu felii de mango, jumătăți de căpșuni și fistic mărunțit. Savurează-l cu mare poftă alături de familie și prieteni.

Iar pentru data viitoare, pune pe lista pentru preparat rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Universul are un mesaj important pentru 3 semne zodiacale pe 24 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Universul are un mesaj important pentru 3 semne zodiacale pe 24 noiembrie 2024. Acești nativi s-ar putea să se bucure de oportunități de dezvoltare. Zodiile sunt sfăuite să fie atente la semnele pe care...
2
Horoscop
Cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac. Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare
Te întrebi cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac? Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare. Viețile nativilor din zodiac sunt pe cale să se schimbe pentru totdeauna....
3
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Acești nativi au parte de multe surprize plăcute din partea Universului. Cele mai multe zodii vor observa și o perioadă marcată...
4
Horoscop
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024.  Aceste două zodii vor avea parte de surprize plăcute pe tot parcursul zilei. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, va...
5
Rețete
Plăcintă cu dovleac de post. Rețetă simplă și ușoară
Această plăcintă cu dovleac de post este ușor crocantă la exterior, datorită foilor de plăcintă coapte, și are o umplutură parfumată și dulce, înmiresmată cu scorțișoară. Dovleacul copt oferă o aromă dulce, caldă și...
PARTENERI