Sunt perfecte pentru micul dejun, brunch sau desert, servite cu miere, sirop de arțar, zahăr pudră sau chiar o cupă de înghețată.
În Olanda, clătitele pannenkoeken se servesc fie dulci, fie sărate, dar combinația de mere, scorțișoară și zahăr brun este una dintre cele mai populare și apreciate variante.
Aceste clătite sunt un amestec perfect între rustic și rafinat, ideale pentru diminețile răcoroase sau pentru un desert simplu, dar spectaculos. Descoperă și o rețetă de clătite tradiționale rusești, denumite oladi. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru clătitele olandeze umplute cu mere.
Clătite olandeze cu mere și scorțișoară – Ingrediente
Pentru că aceste clătite se servesc umplute, dar și alături de alte preparate ai nevoie de trei liste de ingrediente: pentru aluat, umplutură și servire. Descoperă mai jos care sunt acestea.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 2 ouă
- 500 ml lapte
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 lingură unt topit.
Pentru umplutura de mere:
- 2 mere mari (de preferat Golden sau Ionatan)
- 2 linguri zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 lingură unt.