Secretele preparării unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetari

O felie de cheesecake este suficientă pentru a-ți reda pofta de viață. Acest desert foarte iubit cucerește prin gustul său îndrăzneț, o combinație de dulce și sărat, dar și prin marea varietate a versiunilor sale. Află de la maeștrii cofetarii care sunt secretele preparării unui cheesecake perfect.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 20 aprilie 2024, 7:57
Cheesecake cu caramel pe hârtie de copt
Spre deosebire de alte prăjituri făcute din făină, zahăr și ouă, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multă finețe / Shutterstock

Indiferent dacă e făcut din cremă de brânză și smântână, ori și pișcoturi, biscuiți sau fructe, un cheesecake cucerește chiar și cele mai sofisticate gusturi.

Secretele preparării unui cheesecake perfect

Spre deosebire de alte prăjituri făcute din făină, zahăr și ouă, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multă finețe. Dacă nu ai puțin mai mult timp pentru toate etapele, rezultatul final poate fi trist. De aceea trebuie să afli câteva din trucurile recomandate de experții în cofetărie din Los Angeles, citați de Tastingtable.

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Unul dintre lucrurile care transformă un cheesecake într-un desert de lux este textura sa fină, mătăsoasă. Acest aspect cremos nu vine doar de la crema de brânză și smântână. Are legătură cu faptul că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a fi amestecate. Deși asta implică negreșit un timp suplimentar, nu sări peste această etapă, subliniază maestrul cofetar Julia Tokarz pentru sursa citată.

Un cheesecake conține câteva ingrediente refrigerate. Temperatura scăzută le transformă în ingrediente cu o consistență tare. În consecință, va fi nevoie de timp pentru a deveni moi și a fuziona bine.

Reclamă

Este recomandat să le scoți din frigider cu cel puțin o oră înainte să începi prepararea prăjiturii. Dacă ingredientele au aceeași consistență vei evita formarea de cocoloașe în aluat.

Gătește în bain-marie

Această procedură care se referă la o baie de apă fierbinte este folosită în general pentru a prepara cremă de zahăr ars și flan de lapte cu caramel. În opinia Juliei Tokarz, a prepara un cheesecake în bain-marie este absolut necesar. Apa fierbinte este foarte importantă pentru a păstra o temperatură consistentă, contribuind la prevenirea crăpării crustei, explică maestrul cofetar.

Reclamă

Această crăpare poate surveni de obicei deoarece căldura din cuptor provoacă uscarea prea rapidă a suprafeței prăjiturii. Procedura bain-marie oferă o umiditate suplimentară, necesară pentru a păstra moale suprafața prăjiturii în timpul întregului proces de coacere. În acest mod se atenuează presiunea pusă la suprafața crustei, menținând-o intactă. 

Deși această metodă de preparare pare complicată, în realitate nu implică mult efort suplimentar. Ai nevoie numai de un vas mare și apă fierbinte. Când aluatul este gata pentru coacere, pune prăjitura într-o formă de copt mai mare, apoi pune cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit. La final umple forma mai mare cu apă fierbinte până la jumătatea formei de copt cu prăjitura și dă totul la cuptor.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Deși este tentant să arunci o privire în timpul coacerii apetisantului cheesecake, este mai bine să eviți acest lucru, atrage atenția Tokarz. Deschizând ușa cuptorului nu doar că lași să intre aer rece, ceea ce înseamnă minute în plus pentru coacere. În egală măsură, poți compromite desertul încercând să menții o temperatură constantă pentru a compensa suflul de aer rece. 

Ideal este să lași prăjitura la cuptor exact intervalul de timp recomandat, punctează maestrul cofetar. „Gătește lent și pe îndelete. Lasă cuptorul să își facă treaba, fără să tragi cu ochiul deschizându-l brusc”, completează Tokarz.

Dacă dorești la desert un cheesecake exotic, încearcă acest cheesecake fără coacere cu mango.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Imagine cu harta tuturor semnelor zodiacale, folosite pentru a ilusta horoscopul zilnic.
Horoscop zilnic
Horoscopul zilei de 17 noiembrie 2025. Scorpionii își schimbă cursul vieții. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Nativii sunt invitați să îmbrățișeze diferențele și să recunoască frumusețea care stă în diversitate. Citește horoscopul zilei de 17 noiembrie 2025 și vezi despre ce este vorba. Scorpionii își schimbă cursul vieții, iar asta...
2
Erika Eleniak într-o scenă din Baywatch
Divertisment
Erika Eleniak și-a etalat colecția de tatuaje în cea mai recentă apariție. Actrița din Baywatch a ajuns de nerecunoscut la 56 de ani
Erika Eleniak și-a etalat colecția de tatuaje în cea mai recentă apariție a sa. Celebra actriță din Baywatch a ajuns de nerecunoscut la vârsta de 56 de ani. Diva a postat recent o fotografie...
3
Hailey Bieber în timp ce pozează pe covorul roșu de la GQ Men of the Year 2025
Divertisment
Covorul roșu de la Premiile GQ Men of the Year 2025. Ce ținute au ales vedetele
Covorul roșu de la Premiile GQ Men of the Year 2025 a impresionat și anul acesta. O mulțime de vedete de renume s-au reunit pentru a participa la unul dintre cele mai așteptate evenimente...
4
Georgina Rodriguez la Festivalul de Film de la Veneția 2025
Divertisment
Georgina Rodriguez a devenit virală în timp record. Clipul care a strâns milioane de vizualizări
Georgina Rodriguez a devenit virală în timp record. Clipul său a strâns milioane de vizualizări. Vedeta a fost cea care a publicat imaginile pe conturile sale de social media. Partenera lui Cristiano Ronaldo obișnuiește...
5
Paris Jackson în timp ce pozează pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025
Divertisment
Petiția lui Paris Jackson împotriva averii tatălui său a fost parțial respinsă de judecător. Ce se întâmplă cu fiica lui Michael Jackson
Petiția lui Paris Jackson împotriva averii tatălui său a fost parțial respinsă de judecător. Fiica lui Michael Jackson a declarat că va continua lupta pentru un tratament echitabil al familiei sale. În iulie 2025,...
PARTENERI
×