Secretele preparării unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetari

O felie de cheesecake este suficientă pentru a-ți reda pofta de viață. Acest desert foarte iubit cucerește prin gustul său îndrăzneț, o combinație de dulce și sărat, dar și prin marea varietate a versiunilor sale. Află de la maeștrii cofetarii care sunt secretele preparării unui cheesecake perfect.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 20 aprilie 2024, 7:57
Cheesecake cu caramel pe hârtie de copt
Spre deosebire de alte prăjituri făcute din făină, zahăr și ouă, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multă finețe / Shutterstock

Indiferent dacă e făcut din cremă de brânză și smântână, ori și pișcoturi, biscuiți sau fructe, un cheesecake cucerește chiar și cele mai sofisticate gusturi.

Secretele preparării unui cheesecake perfect

Spre deosebire de alte prăjituri făcute din făină, zahăr și ouă, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multă finețe. Dacă nu ai puțin mai mult timp pentru toate etapele, rezultatul final poate fi trist. De aceea trebuie să afli câteva din trucurile recomandate de experții în cofetărie din Los Angeles, citați de Tastingtable.

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Unul dintre lucrurile care transformă un cheesecake într-un desert de lux este textura sa fină, mătăsoasă. Acest aspect cremos nu vine doar de la crema de brânză și smântână. Are legătură cu faptul că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a fi amestecate. Deși asta implică negreșit un timp suplimentar, nu sări peste această etapă, subliniază maestrul cofetar Julia Tokarz pentru sursa citată.

Un cheesecake conține câteva ingrediente refrigerate. Temperatura scăzută le transformă în ingrediente cu o consistență tare. În consecință, va fi nevoie de timp pentru a deveni moi și a fuziona bine.

Reclamă

Este recomandat să le scoți din frigider cu cel puțin o oră înainte să începi prepararea prăjiturii. Dacă ingredientele au aceeași consistență vei evita formarea de cocoloașe în aluat.

Gătește în bain-marie

Această procedură care se referă la o baie de apă fierbinte este folosită în general pentru a prepara cremă de zahăr ars și flan de lapte cu caramel. În opinia Juliei Tokarz, a prepara un cheesecake în bain-marie este absolut necesar. Apa fierbinte este foarte importantă pentru a păstra o temperatură consistentă, contribuind la prevenirea crăpării crustei, explică maestrul cofetar.

Reclamă

Această crăpare poate surveni de obicei deoarece căldura din cuptor provoacă uscarea prea rapidă a suprafeței prăjiturii. Procedura bain-marie oferă o umiditate suplimentară, necesară pentru a păstra moale suprafața prăjiturii în timpul întregului proces de coacere. În acest mod se atenuează presiunea pusă la suprafața crustei, menținând-o intactă. 

Deși această metodă de preparare pare complicată, în realitate nu implică mult efort suplimentar. Ai nevoie numai de un vas mare și apă fierbinte. Când aluatul este gata pentru coacere, pune prăjitura într-o formă de copt mai mare, apoi pune cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit. La final umple forma mai mare cu apă fierbinte până la jumătatea formei de copt cu prăjitura și dă totul la cuptor.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Deși este tentant să arunci o privire în timpul coacerii apetisantului cheesecake, este mai bine să eviți acest lucru, atrage atenția Tokarz. Deschizând ușa cuptorului nu doar că lași să intre aer rece, ceea ce înseamnă minute în plus pentru coacere. În egală măsură, poți compromite desertul încercând să menții o temperatură constantă pentru a compensa suflul de aer rece. 

Ideal este să lași prăjitura la cuptor exact intervalul de timp recomandat, punctează maestrul cofetar. „Gătește lent și pe îndelete. Lasă cuptorul să își facă treaba, fără să tragi cu ochiul deschizându-l brusc”, completează Tokarz.

Dacă dorești la desert un cheesecake exotic, încearcă acest cheesecake fără coacere cu mango.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Sydney Sweeney surprinsă pe covorul roșu la Variety Power of Women
Divertisment
Sydney Sweeney, criticată pentru rochia purtată la Variety Power of Women. Ce a spus o jurnalistă celebră despre ținuta vedetei
Sydney Sweeney, criticată pentru rochia purtată la Variety Power of Women. O jurnalistă celebră a explicat de ce ținuta vedetei a fost considerată „nepotrivită”. Megyn Kelly a criticat rochia „extrem de revoltătoare” purtată de...
2
Sydney Sweeney într-o rochie roz, surprinsă de la spate, în timp ce pozează la Festivalul de Film de la Londra din 2025
Divertisment
A fost sfătuită „să-și repare fața cu botox” la 16 ani. Ce spune acum celebra actriță despre presiunea de la Hollywood
Ea este vedeta care a fost sfătuită „să-și repare fața cu botox” la doar 16 ani. Acum, o actriță celebră, rupe tăcerea și povestește despre presiunea pe care a simțit-o la Hollywood, la începutul...
3
Hartă a horoscopului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Horoscopul chinezesc pentru luna noiembrie 2025. Vezi ce rezervă astrele pentru fiecare zodie
Astrele arată multe schimbări pentru nativi. Citește horoscopul chinezesc pentru luna noiembrie 2025 și vezi despre ce este vorba. Fiecare acțiune se va începe cu câte un proiect final în minte. Cei care vor...
4
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii noiembrie 2025. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
Horoscopul lunii noiembrie 2025 spune că fiecare zodie primește o lecție importantă despre echilibru, răbdare și încredere în propriile forțe. Pe măsură ce anul se apropie de final, astrele te încurajează să privești cu...
5
Danny Trejo într-o scenă din filmul Bubble Boy din 1991
Divertisment
Danny Trejo a fost surprins în scaun cu rotile la 81 de ani. Imaginile care au înduioșat publicul
Danny Trejo a fost surprins în scaun cu rotile la 81 de ani. Acotrul a vorbit despre starea sa de sănătate și a încercat să clarifice mai multe zvonuri false. Declarațiile sale au înduioșat...
PARTENERI
×