Reclamă

Secretele preparării unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetari

O felie de cheesecake este suficientă pentru a-ți reda pofta de viață. Acest desert foarte iubit cucerește prin gustul său îndrăzneț, o combinație de dulce și sărat, dar și prin marea varietate a versiunilor sale. Află de la maeștrii cofetarii care sunt secretele preparării unui cheesecake perfect.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 20 aprilie 2024, 7:57

Indiferent dacă e făcut din cremă de brânză și smântână, ori și pișcoturi, biscuiți sau fructe, un cheesecake cucerește chiar și cele mai sofisticate gusturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretele preparării unui cheesecake perfect

Spre deosebire de alte prăjituri făcute din făină, zahăr și ouă, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multă finețe. Dacă nu ai puțin mai mult timp pentru toate etapele, rezultatul final poate fi trist. De aceea trebuie să afli câteva din trucurile recomandate de experții în cofetărie din Los Angeles, citați de Tastingtable.

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Unul dintre lucrurile care transformă un cheesecake într-un desert de lux este textura sa fină, mătăsoasă. Acest aspect cremos nu vine doar de la crema de brânză și smântână. Are legătură cu faptul că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a fi amestecate. Deși asta implică negreșit un timp suplimentar, nu sări peste această etapă, subliniază maestrul cofetar Julia Tokarz pentru sursa citată.

Un cheesecake conține câteva ingrediente refrigerate. Temperatura scăzută le transformă în ingrediente cu o consistență tare. În consecință, va fi nevoie de timp pentru a deveni moi și a fuziona bine.

Reclamă

Este recomandat să le scoți din frigider cu cel puțin o oră înainte să începi prepararea prăjiturii. Dacă ingredientele au aceeași consistență vei evita formarea de cocoloașe în aluat.

Gătește în bain-marie

Această procedură care se referă la o baie de apă fierbinte este folosită în general pentru a prepara cremă de zahăr ars și flan de lapte cu caramel. În opinia Juliei Tokarz, a prepara un cheesecake în bain-marie este absolut necesar. Apa fierbinte este foarte importantă pentru a păstra o temperatură consistentă, contribuind la prevenirea crăpării crustei, explică maestrul cofetar.

Reclamă

Această crăpare poate surveni de obicei deoarece căldura din cuptor provoacă uscarea prea rapidă a suprafeței prăjiturii. Procedura bain-marie oferă o umiditate suplimentară, necesară pentru a păstra moale suprafața prăjiturii în timpul întregului proces de coacere. În acest mod se atenuează presiunea pusă la suprafața crustei, menținând-o intactă. 

Deși această metodă de preparare pare complicată, în realitate nu implică mult efort suplimentar. Ai nevoie numai de un vas mare și apă fierbinte. Când aluatul este gata pentru coacere, pune prăjitura într-o formă de copt mai mare, apoi pune cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit. La final umple forma mai mare cu apă fierbinte până la jumătatea formei de copt cu prăjitura și dă totul la cuptor.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Deși este tentant să arunci o privire în timpul coacerii apetisantului cheesecake, este mai bine să eviți acest lucru, atrage atenția Tokarz. Deschizând ușa cuptorului nu doar că lași să intre aer rece, ceea ce înseamnă minute în plus pentru coacere. În egală măsură, poți compromite desertul încercând să menții o temperatură constantă pentru a compensa suflul de aer rece. 

Ideal este să lași prăjitura la cuptor exact intervalul de timp recomandat, punctează maestrul cofetar. “Gătește lent și pe îndelete. Lasă cuptorul să își facă treaba, fără să tragi cu ochiul deschizându-l brusc”, completează Tokarz.

Dacă dorești la desert un cheesecake exotic, încearcă acest cheesecake fără coacere cu mango.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cara Delevingne surprinsă pe un aeroport cu ochelari de soare
Divertisment
Un model celebru e de nerecunoscut după ce a depășit dependența de substanțe interzise. Cine este vedeta care are „o nouă viață”
Un model celebru de la Hollywood e de nerecunoscut după ce a depășit dependența de substanțe interzise. Vedeta spune că a primit șansa la o nouă viață și că încearcă să-și păstreze obiceiurile sănătoase....
2
Amanda Bynes în adolescență într-un top negru
Divertisment
Amanda Bynes s-a alăturat unei platforme pentru adulți. Actrița adorată în trecut de toți adolescenții a dezvăluit ce conținut va posta în online
Amanda Bynes s-a alăturat unei platforme pentru adulți. Actrița adorată în trecut de toți adolescenții a dezvăluit ce conținut va posta în online. Vedeta și-a luat fanii prin surprindere atunci când a făcut vestea...
3
Un cozonac scos din cuptor de o mână protejată de o mănușă
Lifestyle
Cozonacul se coace cu ventilație sau fără? Recomandări pentru un desert de vis
Cozonacul este desertul-simbol al sărbătorilor în multe familii din România. Mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor trezește amintiri, adună familia la masă și oferă acel sentiment de „acasă” pe care doar tradițiile bine...
4
Johnny Depp într-o scenă din Pirații din Craibe
Divertisment
Johnny Depp a trecut printr-o schimbare majoră pentru rolul său din Day Drinker. Actorul din Pirații din Caraibe are o nouă înfățișare
Johnny Depp a trecut printr-o schimbare majoră pentru rolul său din Day Drinker. Actorul din Pirații din Caraibe are o nouă înfățișare, iar fanii par încântați de transformarea pe care a suferit-o. Depp este...
5
Prințul George și Prințul William în timp ce participă la un meci de fotbal din Paris
Familia Regală
Prințul George și Prințul William trăiesc la intensitate maximă meciurile de fotbal. Reacțiile lor sunt virale
Prințul George și Prințul William trăiesc la intensitate maximă meciurile de fotbal. Reacțiile lor sunt virale în online. Momentul tată – fiu a făcut senzație, iar admiratorii regali s-au bucurat să vadă că petrec...
PARTENERI
×