Reclamă

Secretele preparării unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetari

O felie de cheesecake este suficientă pentru a-ți reda pofta de viață. Acest desert foarte iubit cucerește prin gustul său îndrăzneț, o combinație de dulce și sărat, dar și prin marea varietate a versiunilor sale. Află de la maeștrii cofetarii care sunt secretele preparării unui cheesecake perfect.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 20 aprilie 2024, 7:57
Cheesecake cu caramel pe hârtie de copt
Spre deosebire de alte prăjituri făcute din făină, zahăr și ouă, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multă finețe / Shutterstock

Indiferent dacă e făcut din cremă de brânză și smântână, ori și pișcoturi, biscuiți sau fructe, un cheesecake cucerește chiar și cele mai sofisticate gusturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretele preparării unui cheesecake perfect

Spre deosebire de alte prăjituri făcute din făină, zahăr și ouă, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multă finețe. Dacă nu ai puțin mai mult timp pentru toate etapele, rezultatul final poate fi trist. De aceea trebuie să afli câteva din trucurile recomandate de experții în cofetărie din Los Angeles, citați de Tastingtable.

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Unul dintre lucrurile care transformă un cheesecake într-un desert de lux este textura sa fină, mătăsoasă. Acest aspect cremos nu vine doar de la crema de brânză și smântână. Are legătură cu faptul că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a fi amestecate. Deși asta implică negreșit un timp suplimentar, nu sări peste această etapă, subliniază maestrul cofetar Julia Tokarz pentru sursa citată.

Un cheesecake conține câteva ingrediente refrigerate. Temperatura scăzută le transformă în ingrediente cu o consistență tare. În consecință, va fi nevoie de timp pentru a deveni moi și a fuziona bine.

Reclamă

Este recomandat să le scoți din frigider cu cel puțin o oră înainte să începi prepararea prăjiturii. Dacă ingredientele au aceeași consistență vei evita formarea de cocoloașe în aluat.

Gătește în bain-marie

Această procedură care se referă la o baie de apă fierbinte este folosită în general pentru a prepara cremă de zahăr ars și flan de lapte cu caramel. În opinia Juliei Tokarz, a prepara un cheesecake în bain-marie este absolut necesar. Apa fierbinte este foarte importantă pentru a păstra o temperatură consistentă, contribuind la prevenirea crăpării crustei, explică maestrul cofetar.

Reclamă

Această crăpare poate surveni de obicei deoarece căldura din cuptor provoacă uscarea prea rapidă a suprafeței prăjiturii. Procedura bain-marie oferă o umiditate suplimentară, necesară pentru a păstra moale suprafața prăjiturii în timpul întregului proces de coacere. În acest mod se atenuează presiunea pusă la suprafața crustei, menținând-o intactă. 

Deși această metodă de preparare pare complicată, în realitate nu implică mult efort suplimentar. Ai nevoie numai de un vas mare și apă fierbinte. Când aluatul este gata pentru coacere, pune prăjitura într-o formă de copt mai mare, apoi pune cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit. La final umple forma mai mare cu apă fierbinte până la jumătatea formei de copt cu prăjitura și dă totul la cuptor.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Deși este tentant să arunci o privire în timpul coacerii apetisantului cheesecake, este mai bine să eviți acest lucru, atrage atenția Tokarz. Deschizând ușa cuptorului nu doar că lași să intre aer rece, ceea ce înseamnă minute în plus pentru coacere. În egală măsură, poți compromite desertul încercând să menții o temperatură constantă pentru a compensa suflul de aer rece. 

Ideal este să lași prăjitura la cuptor exact intervalul de timp recomandat, punctează maestrul cofetar. „Gătește lent și pe îndelete. Lasă cuptorul să își facă treaba, fără să tragi cu ochiul deschizându-l brusc”, completează Tokarz.

Dacă dorești la desert un cheesecake exotic, încearcă acest cheesecake fără coacere cu mango.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×