Reclamă

Secretele preparării unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetari

O felie de cheesecake este suficientă pentru a-ți reda pofta de viață. Acest desert foarte iubit cucerește prin gustul său îndrăzneț, o combinație de dulce și sărat, dar și prin marea varietate a versiunilor sale. Află de la maeștrii cofetarii care sunt secretele preparării unui cheesecake perfect.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 20 aprilie 2024, 7:57

Indiferent dacă e făcut din cremă de brânză și smântână, ori și pișcoturi, biscuiți sau fructe, un cheesecake cucerește chiar și cele mai sofisticate gusturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretele preparării unui cheesecake perfect

Spre deosebire de alte prăjituri făcute din făină, zahăr și ouă, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multă finețe. Dacă nu ai puțin mai mult timp pentru toate etapele, rezultatul final poate fi trist. De aceea trebuie să afli câteva din trucurile recomandate de experții în cofetărie din Los Angeles, citați de Tastingtable.

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Unul dintre lucrurile care transformă un cheesecake într-un desert de lux este textura sa fină, mătăsoasă. Acest aspect cremos nu vine doar de la crema de brânză și smântână. Are legătură cu faptul că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a fi amestecate. Deși asta implică negreșit un timp suplimentar, nu sări peste această etapă, subliniază maestrul cofetar Julia Tokarz pentru sursa citată.

Un cheesecake conține câteva ingrediente refrigerate. Temperatura scăzută le transformă în ingrediente cu o consistență tare. În consecință, va fi nevoie de timp pentru a deveni moi și a fuziona bine.

Reclamă

Este recomandat să le scoți din frigider cu cel puțin o oră înainte să începi prepararea prăjiturii. Dacă ingredientele au aceeași consistență vei evita formarea de cocoloașe în aluat.

Gătește în bain-marie

Această procedură care se referă la o baie de apă fierbinte este folosită în general pentru a prepara cremă de zahăr ars și flan de lapte cu caramel. În opinia Juliei Tokarz, a prepara un cheesecake în bain-marie este absolut necesar. Apa fierbinte este foarte importantă pentru a păstra o temperatură consistentă, contribuind la prevenirea crăpării crustei, explică maestrul cofetar.

Reclamă

Această crăpare poate surveni de obicei deoarece căldura din cuptor provoacă uscarea prea rapidă a suprafeței prăjiturii. Procedura bain-marie oferă o umiditate suplimentară, necesară pentru a păstra moale suprafața prăjiturii în timpul întregului proces de coacere. În acest mod se atenuează presiunea pusă la suprafața crustei, menținând-o intactă. 

Deși această metodă de preparare pare complicată, în realitate nu implică mult efort suplimentar. Ai nevoie numai de un vas mare și apă fierbinte. Când aluatul este gata pentru coacere, pune prăjitura într-o formă de copt mai mare, apoi pune cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit. La final umple forma mai mare cu apă fierbinte până la jumătatea formei de copt cu prăjitura și dă totul la cuptor.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii

Deși este tentant să arunci o privire în timpul coacerii apetisantului cheesecake, este mai bine să eviți acest lucru, atrage atenția Tokarz. Deschizând ușa cuptorului nu doar că lași să intre aer rece, ceea ce înseamnă minute în plus pentru coacere. În egală măsură, poți compromite desertul încercând să menții o temperatură constantă pentru a compensa suflul de aer rece. 

Ideal este să lași prăjitura la cuptor exact intervalul de timp recomandat, punctează maestrul cofetar. „Gătește lent și pe îndelete. Lasă cuptorul să își facă treaba, fără să tragi cu ochiul deschizându-l brusc”, completează Tokarz.

Dacă dorești la desert un cheesecake exotic, încearcă acest cheesecake fără coacere cu mango.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Zendaya surprinsă într-o fotografie portret pe covorul roșu de la Met Gala 2025
Divertisment
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Pe covorul roșu de la Met Gala 2025 s-a respecat codul vestimentar și în acest an. Evenimentul a transformat treptele Muzeului Metropolitan de Artă din New York într-un spectacol de eleganță și creativitate, celebrând...
2
O femeie frumoasă într-o rochie albastră și cu baloane în timp ce stă pe o pajiște
Horoscop
Trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor
Acestea sunt cele trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor. Unele semne zodiacale înaintează în vârstă cu multă grație, dar și cu mult farmec. Acești nativi au o frumusețe naturală...
3
Bianca Censori și Kanye West îmbrăcați în negru pe un fundal deschis
Divertisment
Bianca Censori șochează din nou. A apărut sumar îmbrăcată într-un filmuleț în mediul online
Bianca Censori șochează din nou, iar de data aceasta a apărut într-un filmuleț live pe pagina de socializare a cunoscutului Sneako. Modelul în vârstă de 30 de ani și-a schimbat încă o dată coafura....
4
trei dintre membrii familiei britanice la un eveniment special pe un fundal deschis
Familia Regală
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei. Grimasele adorabile ale micuțului, din nou în prim-plan
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei desfășurată pe 5 mai 2025. Alături de părinții săi, Prințul William și Prințesa Kate, precum și de frații săi,...
5
actrițe din Gossip Girl pe platourile de filmare pe un fundal deschis la culoare
Divertisment
Leighton Meester vorbește despre moartea fostei colege de platou, Michelle Trachtenberg. Actrița din Gossip Girl este încă devastată de eveniment
Leighton Meester vorbește despre moartea fostei colege de platou, Michelle Trachtenberg. Vedeta cunoscută pentru rolul din Gossip Girl susține că este încă devastată de tragicul eveniment. Avea aceeași vârstă cu regretata actriță. Deși ambele...
PARTENERI
×