Fursecul cu cocos este un tip de cookie preparat din cocos mărunțit și prăjit, albușuri de ou, zahăr și uneori făină. Ingredientele se amestecă pentru a forma un aluat lipicios, conturat în mici bile, date apoi la cuptor. Acestea capătă o coajă galben-maronie la exterior, rămânând foarte fragede și compacte în interior.
Rețetă savuroasă de fursecuri cu cocos pentru 30 de bucăți
Deși este un fursec tradițional cu cocos, această rețetă prezentată de Parade poate fi adaptată prin îmbibarea aluatului în ciocolată.
Poți adăuga și alte ingrediente ca nuci sau fructe pentru un plus de aromă și textură. Dacă iubești rețetele fascinante de fursecuri, poți încerca și spectaculoasele fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată.
Ingrediente
- 2 pungi de cocos mărunțit dulce
- 3 albușuri de ouă mari
- 1 cutie de lapte dulce condensat
- 1 lingură extract de vanilie.
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 177 grade. Presară cocos uniform în două straturi pe hârtia de coacere. Prăjește-l până capătă o nuanță auriu-cafenie, între 20 – 25 minute, amestecând de 2- 3 pentru a preveni arderea. Lasă la răcit.
Între timp, bate albușurile de ou cu un mixer electric la viteză mediu-ridicată până când se formează vârfuri tari.