Reclamă

Rețetă savuroasă de fursecuri cu cocos. Un desert simplu, dar sofisticat

Fursecurile se numără printre cele mai iubite deserturi, fiind renumite pentru gustul lor delicios și textura crocantă. Sunt ușor de preparat și nu ai nevoie de multă îndemânare pentru un desert cu care să-ți răsfeți membrii familiei sau musafirii. Dacă iubești provocările, încearcă această rețetă savuroasă de fursecuri cu cocos. Sunt moi, fragede și au o crustă arămie perfectă. 

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 2 iulie 2024, 7:40

Fursecul cu cocos este un tip de cookie preparat din cocos mărunțit și prăjit, albușuri de ou, zahăr și uneori făină. Ingredientele se amestecă pentru a forma un aluat lipicios, conturat în mici bile, date apoi la cuptor. Acestea capătă o coajă galben-maronie la exterior, rămânând foarte fragede și compacte în interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetă savuroasă de fursecuri cu cocos pentru 30 de bucăți

Deși este un fursec tradițional cu cocos, această rețetă prezentată de Parade poate fi adaptată prin îmbibarea aluatului în ciocolată.

Poți adăuga și alte ingrediente ca nuci sau fructe pentru un plus de aromă și textură. Dacă iubești rețetele fascinante de fursecuri, poți încerca și spectaculoasele fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată.

Ingrediente

  • 2 pungi de cocos mărunțit dulce
  • 3 albușuri de ouă mari
  • 1 cutie de lapte dulce condensat
  • 1 lingură extract de vanilie.  
Reclamă

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 177 grade. Presară cocos uniform în două straturi pe hârtia de coacere. Prăjește-l până capătă o nuanță auriu-cafenie, între 20 – 25 minute, amestecând de 2- 3 pentru a preveni arderea. Lasă la răcit.

Între timp, bate albușurile de ou cu un mixer electric la viteză mediu-ridicată până când se formează vârfuri tari.

Reclamă

Combină cocosul prăjit, laptele și vanilia într-un vas. Amestecă ingredientele împreună cu o anumită aromă. De exemplu, dacă optezi pentru lămâie și căpșuni, adaugă zeamă de lămâie și pune gemul de căpșuni de o parte.

Adaugă albușurile de ou în mixtura de cocos. Cu mâinile umezite formează în jur de 30 de bile de mărimea unei mingi de golf sau chiar puțin mai mari.

Așează-le în două rânduri pe foile de copt. Dacă folosești gem, crestează fiecare bilă în mijloc cu degetul și pune în jur de o linguriță de gem în centrul fiecăreia.

Lasă la copt fursecurile în jur de 20 de minutes până capătă o coajă crocantă de culoare cafenie. Apoi lasă tăvile să se răcească. În final, de reținut că fursecurile pot fi ținute la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient sigilat.

Lasă-le la temperatura camerei înainte de a le servi. Ai acum un răsfăț dulce cu care îți vei impresiona musafirii. Dacă îți plac fursecurile, poți încerca și aceste delicioase macarons cu aromă de fructe, mici bijuterii dulci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
4
Cuplu care ține o hartă în mână
Horoscop
Zodii care au toate șansele să lase tot și să călătorească în lume. Nativii care apreciază experiențele noi
Cutreierea globului este un vis pentru călătorii cu sete de nou și aventură. În astrologie există puține zodii care au o poftă mare de călătorie. Explorarea colțurilor lumii și experimentarea atracției magnetice a culturilor...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×