Reclamă

Cornulețe cu brânză și caise deshidratate, pentru momente dulci

Combinația de brânză cu fructe proaspete sau fructe uscate este ideală pentru umplerea aluaturilor fragede sau dospite. Descoperă și tu una dintre aceste combinații, preparând rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate. Te vei bucura de gustul savuros al cornulețelor, savurându-le în pauza de cafea sau de ceai.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 februarie 2024, 6:45

Aluatul acestor cornulețe este unul foarte fraged, care conține praf de copt și unt în compoziție. Același aluat îl poți folosi și la foile fragede pentru prăjituri, dar și pentru tarte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți apela și la aluatul dospit, însă va trebui să ai timp și răbdare pentru frământare și dospire.

Cornulețele fac parte dintre deserturile cele mai populare, ale căror rețete erau notate în caietele bunicilor. Chiar dacă petreci mai mult timp în bucătărie modelându-le, merită preparate, pentru că sunt delicioase și spornice.

Te poți bucura de ele 5-6 zile sau chiar mai mult, dacă le depozitezi la loc răcoros, în pungi de hârtie.

Reclamă

Descoperă și o rețetă de cornuri de post cu marmeladă, preparate cu aluat dospit, iar în rândurile de mai jos, îți oferim rețeta cornulețelor cu brânză, detaliată pas cu pas.

Cornulețe cu brânză și caise deshidratate – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea cornulețelor de ingrediente pentru aluatul fraged și ingrediente pentru compoziția de brânză cu caise deshidratate.

Pentru aluatul de cornulețe:

  • 200 gr de unt cu 82% grăsime
  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr de smântână acră cu 24% grăsime
  • 500 gr de făină
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 500 gr de brânză proaspătă de vaci
  • 150 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 100 gr de caise deshidratate
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 albușuri
  • 1 lingură de griș.

Cornulețe cu brânză și caise deshidratate – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti ingredientele pentru prepararea aluatului fraged. Aluatul fraged nu are nevoie de un timp îndelungat de frământare, însă necesită un timp de relaxare pentru a se dezvolta masa de gluten din făină.

Cât timp aluatul se relaxează, vei pregăti compoziția de brânză cu caise și tava de copt

Cum prepari aluatul fraged pentru cornulețe

Pune făina într-un bol încăpător, dar nu înainte de a o trece prin sită. Adaugă sarea peste făină și amestecă-le. Scoate untul de la rece, taie-l în cuburi și adaugă-l în bolul cu făină. Apoi, folosind vârfurile degetelor, amestecă untul cu făina până rezultă niște firimituri. Adaugă gălbenușurile, omogenizează compoziția, apoi adaugă smântâna și din omogenizează din nou.

Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Modelează-l în formă sferică și așază-l pe un blat de lemn. Pune deasupra aluatului un bol de sticlă și lasă-l la relaxat timp de 15 minute.

În acest interval de timp, pregătește amestecul de ingrediente pentru umplutura cornulețelor. Într-un bol, adaugă brânza proaspătă, zahărul pudră și sarea. Amestecă bine aceste ingrediente și încorporează în amestec cele două albușuri. Secționează caisele deshidratate în bucăți mai mici și adaugă-le peste compoziția de brânză. Mai adaugă și o lingură de griș și omogenizează bine compoziția. Grișul adăugat se va hidrata în timpul tratamentului termic și va absorbi din lichidul pe care îl va lăsa brânza.

Descoperă și o rețetă de prăjitură turnată cu brânză și caise

Cum formezi și coci cornulețe cu brânză și caise deshidratate

Când au expirat cele 15 minute de relaxare a aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de sub bol și împarte-l în 4 bucăți. Modelează fiecare bucată de aluat sub formă sferică. Apoi întinde-le pe rând pe masa presărată cu făină, în câte o foaie circulară.

Cu un cuțit cu vârful ascuțit, secționează fiecare foaie de aluat în opt forme triunghiulare. La baza fiecărui triunghi adaugă câte o linguriță din amestecul de brânză cu caise deshidratate. Rulează strâns triunghiurile de aluat, pornind de la baza cu umplutură, către vârf.

Colaj de poze cu pașii de formare a cornulețelor
Aluatul cornulețelor este fraged, preparat cu praf de copt și unt / Shutterstock

Acoperă cu hârtie de copt interiorul tăvii și așază cornulețele în ea. Pune tava în cuptorul încălzit și coace cornulețele pentru aproximativ 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Imediat după ce scoți tava din cuptor, tăvălește delicioasele cornulețe cu brânză și caise deshidratate prin zahăr pudră. Așază-le pe platouri și te poți bucura de gustul lor alături de prieteni și familie.

Cornulețe cu brânză și caise deshidratate într-o tavă albă, alături de un bol cu brânză și caise
Cornulețele se decorează cu zahăr pudră când sunt fierbinți / Shutterstock

În cazul în care ți-am deschis apetitul pentru cornulețe fragede și delicioase, îți recomandăm să încerci data viitoare o rețetă de cornulețe țigarete, umplute cu gem.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×