Cornurile cu gem sunt ideale de savurat dimineața, la micul dejun, dar și în pauza de masă de la birou. Pot fi umplute cu gemul preferat, singura condiție fiind ca acesta să nu fie cursiv. Marmelada este cea mai potrivită pentru astfel de cornuri deoarece este densă și foarte aromată. Este și foarte dulce, astfel încât aluatul cornurilor nu mai necesită o cantitate mare de zahăr.
În cazul în care îți lipsește marmelada din cămară sau gemul pe care îl ai este cursiv, poți adăuga în el puțin amidon alimentar sau nuci măcinate. Gemul de prune este cel care se combină perfect cu nucile.
Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu unt pentru micul dejun. În continuare, descoperă rețeta completă pentru cornurile de post cu marmeladă.
Cornuri de post cu marmeladă – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea rețetei de cornuri de ingrediente pentru aluat și umplutură și de ingrediente pentru glazurarea cornurilor.
Pentru aluat și umplutură:
- 1 kg făină clasică de pâine
- 14 gr drojdie uscată sau 50 gr drojdie proaspătă
- 50 gr zahăr
- 500 ml apă caldă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 7 gr sare
- 275 gr marmeladă de fructe.
Pentru glazurare:
- 50 ml apă caldă
- 50 gr miere de albine.