Reclamă

Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat

Pentru diminețile răcoroase din sezonul rece, rețeta de cornuri de post cu marmeladă este mai mult decât perfectă. Aluatul este unul pufos, chiar dacă este preparat din ingrediente simple.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 noiembrie 2023, 6:48

Cornurile cu gem sunt ideale de savurat dimineața, la micul dejun, dar și în pauza de masă de la birou. Pot fi umplute cu gemul preferat, singura condiție fiind ca acesta să nu fie cursiv. Marmelada este cea mai potrivită pentru astfel de cornuri deoarece este densă și foarte aromată. Este și foarte dulce, astfel încât aluatul cornurilor nu mai necesită o cantitate mare de zahăr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cazul în care îți lipsește marmelada din cămară sau gemul pe care îl ai este cursiv, poți adăuga în el puțin amidon alimentar sau nuci măcinate. Gemul de prune este cel care se combină perfect cu nucile.

Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu unt pentru micul dejun. În continuare, descoperă rețeta completă pentru cornurile de post cu marmeladă.

Cornuri de post cu marmeladă – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea rețetei de cornuri de ingrediente pentru aluat și umplutură și de ingrediente pentru glazurarea cornurilor.

Reclamă

Pentru aluat și umplutură:

  • 1 kg făină clasică de pâine
  • 14 gr drojdie uscată sau 50 gr drojdie proaspătă
  • 50 gr zahăr
  • 500 ml apă caldă
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 7 gr sare
  • 275 gr marmeladă de fructe.

Pentru glazurare:

  • 50 ml apă caldă
  • 50 gr miere de albine.
Reclamă

Cornuri de post cu marmeladă – Mod de preparare

Începe prin a trece făina prin sită, în bolul de frământare și lăs-o la temperatura camerei timp de 30 de minute. Este important ca făina să nu fie foarte rece atunci când începi să frămânți aluatul.

Între timp, adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente necesare rețetei.

Cum prepari aluatul pentru cornuri cu marmeladă

În mijlocul cantității de făină din bol creează o adâncitură, unde vei adăuga drojdia și zahărul. Amestecă aceste două ingrediente, turnând treptat din apa caldă. Când se formează o maia, nu mai adăuga apă și lasă maiaua să se dezvolte timp de 8-10 minute.

Presară sarea peste făina de pe marginile bolului. Începe să torni apa caldă peste maiaua de la mijlocul făinii, în timp ce amesteci pentru formarea aluatului. La final, adaugă treptat uleiul, în timp ce frămânți bine aluatul pentru omogenizare.

Modelează aluatul în formă sferică și acoperă-l cu o folie de prospețime. Lasă-l la dospit timp de aproximativ o oră.

Cum formezi și coci cornuri de post cu marmeladă

Scoate aluatul pe masa de lucru unsă cu puțin ulei și împarte-l în patru bucăți egale, pe care le modelezi sub formă de bile.

Din fiecare bilă de aluat, întinde o foaie rotundă, nu foarte groasă, pe care o secționezi în 10-12 bucăți triunghiulare, pornind de la centru spre exterior. Adaugă câte o linguriță de marmelada la baza fiecărui triunghi de aluat și rulează-l pornind de la bază către interior.

Așază cornurile cu marmeladă în tava mare a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Acoperă-le cu folie și lasă-le să se dezvolte timp de 20-30 de minute, la temperatura camerei.

Cu 10 minute înainte de expirarea timpului, pornește cuptorul la 175 grade Celsius. Pune tava în cuptor și coace cornurile timp de 30-40 de minute, până când încep să se rumenească la suprafață.

Tava cu cornuri de post cu marmeladă, după coacere
După coacere, cornurile se ung cu miere diluată cu apă / Shutterstock

Imediat după coacere, unge delicioasele cornuri de post cu marmeladă cu miere diluată cu apă și lasă-le să se răcească. Opțional, le poți decora cu zahăr pudră.

Descoperă și ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×