Reclamă

Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat

Pentru diminețile răcoroase din sezonul rece, rețeta de cornuri de post cu marmeladă este mai mult decât perfectă. Aluatul este unul pufos, chiar dacă este preparat din ingrediente simple.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 noiembrie 2023, 6:48

Cornurile cu gem sunt ideale de savurat dimineața, la micul dejun, dar și în pauza de masă de la birou. Pot fi umplute cu gemul preferat, singura condiție fiind ca acesta să nu fie cursiv. Marmelada este cea mai potrivită pentru astfel de cornuri deoarece este densă și foarte aromată. Este și foarte dulce, astfel încât aluatul cornurilor nu mai necesită o cantitate mare de zahăr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cazul în care îți lipsește marmelada din cămară sau gemul pe care îl ai este cursiv, poți adăuga în el puțin amidon alimentar sau nuci măcinate. Gemul de prune este cel care se combină perfect cu nucile.

Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu unt pentru micul dejun. În continuare, descoperă rețeta completă pentru cornurile de post cu marmeladă.

Cornuri de post cu marmeladă – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea rețetei de cornuri de ingrediente pentru aluat și umplutură și de ingrediente pentru glazurarea cornurilor.

Reclamă

Pentru aluat și umplutură:

  • 1 kg făină clasică de pâine
  • 14 gr drojdie uscată sau 50 gr drojdie proaspătă
  • 50 gr zahăr
  • 500 ml apă caldă
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 7 gr sare
  • 275 gr marmeladă de fructe.

Pentru glazurare:

  • 50 ml apă caldă
  • 50 gr miere de albine.
Reclamă

Cornuri de post cu marmeladă – Mod de preparare

Începe prin a trece făina prin sită, în bolul de frământare și lăs-o la temperatura camerei timp de 30 de minute. Este important ca făina să nu fie foarte rece atunci când începi să frămânți aluatul.

Între timp, adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente necesare rețetei.

Cum prepari aluatul pentru cornuri cu marmeladă

În mijlocul cantității de făină din bol creează o adâncitură, unde vei adăuga drojdia și zahărul. Amestecă aceste două ingrediente, turnând treptat din apa caldă. Când se formează o maia, nu mai adăuga apă și lasă maiaua să se dezvolte timp de 8-10 minute.

Presară sarea peste făina de pe marginile bolului. Începe să torni apa caldă peste maiaua de la mijlocul făinii, în timp ce amesteci pentru formarea aluatului. La final, adaugă treptat uleiul, în timp ce frămânți bine aluatul pentru omogenizare.

Modelează aluatul în formă sferică și acoperă-l cu o folie de prospețime. Lasă-l la dospit timp de aproximativ o oră.

Cum formezi și coci cornuri de post cu marmeladă

Scoate aluatul pe masa de lucru unsă cu puțin ulei și împarte-l în patru bucăți egale, pe care le modelezi sub formă de bile.

Din fiecare bilă de aluat, întinde o foaie rotundă, nu foarte groasă, pe care o secționezi în 10-12 bucăți triunghiulare, pornind de la centru spre exterior. Adaugă câte o linguriță de marmelada la baza fiecărui triunghi de aluat și rulează-l pornind de la bază către interior.

Așază cornurile cu marmeladă în tava mare a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Acoperă-le cu folie și lasă-le să se dezvolte timp de 20-30 de minute, la temperatura camerei.

Cu 10 minute înainte de expirarea timpului, pornește cuptorul la 175 grade Celsius. Pune tava în cuptor și coace cornurile timp de 30-40 de minute, până când încep să se rumenească la suprafață.

Tava cu cornuri de post cu marmeladă, după coacere
După coacere, cornurile se ung cu miere diluată cu apă / Shutterstock

Imediat după coacere, unge delicioasele cornuri de post cu marmeladă cu miere diluată cu apă și lasă-le să se răcească. Opțional, le poți decora cu zahăr pudră.

Descoperă și ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×