Este o rețetă mult mai gustoasă și mai consistentă, datorită adaosului de ouă sub formă de franjuri. Acestea utilizează foarte des în rețetele de ciorbă, atunci când se renunță la fidea sau la orez. Oferă ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. În plus, combinația de urzici cu ouă este una foarte des folosită de către bucătarii iscusiți.
Cea mai populară rețetă din această categorie este rețeta de omletă cu urzici și ceapă verde. Preparată în acest mod, omleta iese savuroasă, sățioasă și frumos colorată. Prepar-o și tu pentru a te convinge. Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea ciorbei de urzici cu ouă făcute franjuri.
Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă – Ingrediente
- 750 gr urzici proaspete
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 morcov
- 250 ml suc de roșii
- 3 litri de apă
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriță de sare
- 1 legătură de leuștean
- 2 ouă.
Rețeta ciorbei de urzici cu ouă franjuri – Mod de preparare
Mai întâi te vei ocupa de pregătirea urzicilor, care necesită mai mut timp și mai multă atenție.
Curăță frunzele urzicilor de pe tulpini și spală-le în mai multe ape reci, pentru a elimina toate impuritățile care se găsesc pe frunze. Acestea sunt aspre și rețin pe suprafața lor praf, nisip și chiar mici insecte. Folosește mănuși de unică folosință atunci când pregătești urzicile, pentru a te feri de înțepăturile acestora.
Pune o oală cu multă apă la fiert și când atinge punctul de fierbere scufundă urzicile în ea. Apasă-le cu o spatulă în interiorul apei pentru a se opări bine. Lasă-le un minut în apa clocotită, apoi transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs până când pregătești și celelalte ingrediente.
Curăță ceapa verde de primele foi și de partea care a stat în pământ. Clătește-o bine și toac-o mărunt. Curăță morcovul, clătește-l și toacă-l mărunt sau dă-l pe răzătoare. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da start fierberii ciorbei.
Descoperă și o rețetă de pilaf cu urzici, din categoria rețetelor de post.
Cum prepari ciorbă de urzici cu franjuri de ouă
Pune uleiul într-o oală așezată pe flacăra aragazului. Când uleiul este încins, adaugă ceapa și morcovul la călit. Amestecă-le pentru câteva minute în uleiul încins pentru a-și degaja aromele și a oferi gust delicios ciorbei.
Toacă urzicile mărunt și adaugă-le în oală. Amestecă-le cu ingredientele călite timp de 2-3 minute, apoi adaugă sucul de roșii. Mai amestecă puțin ingredientele apoi adaugă 3 litri de apă fierbinte.
Lasă ciorba să fiarbă pentru 15-20 de minute, timp în care îi potrivești gustul cu sare. În ultimele 5 minute de fierbere, adaugă și leușteanul verde tocat mărunt.
Pentru a crea franjuri de ouă, sparge ouăle într-un bol și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă câte o lingură din ciorba fierbinte peste ele și amestecă-le intens. Când se mai diluează și se încălzesc, toarnă-le în ciorba de pe foc, în timp de amesteci cu o spatulă. Astfel se vor crea franjuri de ouă, iar ciorba va deveni mai consistentă și mai aspectuoasă.
Servește delicioasa ciorbă de urzici cu franjuri de ouă caldă și te vei bucura de gustul ei delicios și de o explozie de vitamine. Dacă dorești și alte rețete cu urzici, mai poți încerca pentru masa de prânz și rețeta de urzici muntenești. Este o mâncare de urzici frecate cu mălai, pentru un plus de consistență.