Reclamă

Consumul fructelor noaptea. 3 mituri privind acest obicei

De-a lungul timpului s-au format mai multe mituri privind consumul fructelor noaptea. Multe persoane trăiesc cu impresia că acest obicei poate să le dăuneze siluetei sau sănătății. Studii recente vin în ajutorul femeilor și demontează trei dintre cele mai cunoscute mituri privind alegerea fructelor pentru gustarea de seară.

Publicat: 22 iulie 2021, 7:13

Vara este încă în plin sezon, iar cel mai căutat fruct rămâne pepenele roșu. După o zi toridă, sigur seara îți dorești să te răcorești cu o felie zemoasă de pepene. Cele mai multe subiecte spun că nu este bine să consumi fructe seara. Există un sâmbure de adevăr în acest lucru. Cu toate acestea, studiile recente au demonstrat că multe dintre știrile care circulă pe internet pornesc de la o premisă falsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul fructelor noaptea

Se spune că pepenele roșu pe cât este de gustos, pe atât este de periculos pentru silueta unei femei. O poveste care s-a răspândit de-a lungul timpului și care a continuat să le facă pe femei să evite consumul fructelor seara. Pepenele roșu, este de fapt o combinație ideală între o cantitate foarte mare de apă și multe fibre.

Pepenele are un procent de aproximativ 96% apă, prin urmare zahărul pe care îl conține este aproape nesemnificativ. Specialiștii recomandă consumarea pepenelui roșu și a celorlalte fructe în cantități moderate și echilibrate. O felie, maxim două de pepene roșu nu va afecta silueta nimănui.

Dacă îți dorești o gustare ușoară pentru seară, atunci poți să-ți pregătești liniștită un bol potrivit cu cireșe, zmeură, sau chiar două sau trei nectarine. Totul ține de găsirea unui echilibru.

Sigur, dacă faci din consumul fructelor noaptea un obicei, atunci pe termen lung, efectele ar putea să nu fie favorabile pentru greutatea ta. Evită să înlocuiești cina cu salatele de fructe. În schimb alege să consumi o cantitate mică din fructele tale preferate înainte de cină. 

Reclamă

Consumul fructelor noaptea poate duce la creșterea în greutate

Un mit foarte des întâlnit printre femei spune că fructele consumate pe timp de noapte te vor face să iei în greutate. Studiile au demonstrat că acest lucru nu este adevărat. Fructele conțin, de cele mai multe ori, un număr foarte mic de calorii. Prin urmare, un fruct seara nu poate cauza o creștere în greutate vizibilă.

Cu toate acestea, dacă vrei să alegi un fruct bogat în calorii, precum bananele, atunci ar fi bine să reconsideri acest obicei. Dacă ți-ai atins deja numărul de calorii în ziua respectivă și adaugi mesei tale și o banană, atunci pe termen lung s-ar putea să observi o mică creștere în greutate.

Reclamă

Specialiștii recomandă consumarea unor fructe care nu conțin un număr mare de calorii. Pepenele roșu poate să fie o alegere ideală, mai ales că are nenumărate beneficii pentru organism și este cel mai dorit fruct al sezonului.

Dacă mănânci fructe după cină atunci se reduce absorbția nutrienților

Acest mit spune că trebuie să mănânci fructe pe stomacul gol pentru a te bucura de beneficiile lor în totalitate. Mitul spune că nutrienții din fructe nu sunt absorbiți dacă acestea sunt mâncate imediat după o masă.

Este un alt mit care este spulberat cu ușurință. Cercetările au demonstrat cum de-a lungul timpului corpul uman a evoluat astfel încât să aibă un randament cât mai bun când vine vorba de extragerea nutrienților din mâncare. Atunci când iei masa, stomacul tău se va comporta asemenea unui rezervor.

Acesta va lăsa doar părți mici de hrană să ajungă mai departe în intestine de unde nutrienții vor fi absorbiți. Astfel, consumul fructelor noaptea nu ar trebui să fie o problemă pentru intestinul subțire responsabil de altfel cu absorbția nutrienților din orice fel de aliment. 

Cel mai bine este să mânănci fructe la prânz și să le eviți seara

Un alt mit care ține de consumul fructelor noaptea spune că acestea ar trebui consumate la prânz și evitate pe cât posibil seara. Nu s-a descoperit încă niciun motiv logic pentru existența unui astfel de mit. Se spune că metabolismul încetinește treptat după ora prânzului.

Din acest motiv este recomandat să eviți mesele grele sau bogate în carbohidrați și zahăr. Orice aliment bogat în carbohidrați îți va crește pentru scurt timp nivelul de zahăr din sânge, în timp ce corpul va încerca să absoarbă glucoza. Acest lucru se întâmplă în special cu alimentele bogate în carbohidrați sau în zahăr.

În cazul fructelor, acestea conțin un număr nesemnificativ de calorii, iar unele dintre ele nu sunt deloc bogate în zahăr. Prin urmare, nu există niciun motiv întemeiat pentru care să te ferești de consumul fructelor noaptea pentru o gustare simplă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×