Reclamă

Consumul fructelor noaptea. 3 mituri privind acest obicei

De-a lungul timpului s-au format mai multe mituri privind consumul fructelor noaptea. Multe persoane trăiesc cu impresia că acest obicei poate să le dăuneze siluetei sau sănătății. Studii recente vin în ajutorul femeilor și demontează trei dintre cele mai cunoscute mituri privind alegerea fructelor pentru gustarea de seară.

Publicat: 22 iulie 2021, 7:13
O femeie frumoasă cu părul șaten prins care stă cu mâinile pe masă și cu capul sprijnit pe ele în timp ce se uită la fructele și legumele de pe masă și se gândește la miturile privind consumul fructelor noaptea
De-a lungul timpului s-au format mai multe mituri privind consumul fructelor noaptea. Studii recente vin în ajutorul femeilor și demontează patru dintre cele mai cunoscute mituri / Shutterstock

Vara este încă în plin sezon, iar cel mai căutat fruct rămâne pepenele roșu. După o zi toridă, sigur seara îți dorești să te răcorești cu o felie zemoasă de pepene. Cele mai multe subiecte spun că nu este bine să consumi fructe seara. Există un sâmbure de adevăr în acest lucru. Cu toate acestea, studiile recente au demonstrat că multe dintre știrile care circulă pe internet pornesc de la o premisă falsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul fructelor noaptea

Se spune că pepenele roșu pe cât este de gustos, pe atât este de periculos pentru silueta unei femei. O poveste care s-a răspândit de-a lungul timpului și care a continuat să le facă pe femei să evite consumul fructelor seara. Pepenele roșu, este de fapt o combinație ideală între o cantitate foarte mare de apă și multe fibre.

Pepenele are un procent de aproximativ 96% apă, prin urmare zahărul pe care îl conține este aproape nesemnificativ. Specialiștii recomandă consumarea pepenelui roșu și a celorlalte fructe în cantități moderate și echilibrate. O felie, maxim două de pepene roșu nu va afecta silueta nimănui.

Dacă îți dorești o gustare ușoară pentru seară, atunci poți să-ți pregătești liniștită un bol potrivit cu cireșe, zmeură, sau chiar două sau trei nectarine. Totul ține de găsirea unui echilibru.

Sigur, dacă faci din consumul fructelor noaptea un obicei, atunci pe termen lung, efectele ar putea să nu fie favorabile pentru greutatea ta. Evită să înlocuiești cina cu salatele de fructe. În schimb alege să consumi o cantitate mică din fructele tale preferate înainte de cină. 

Reclamă

Consumul fructelor noaptea poate duce la creșterea în greutate

Un mit foarte des întâlnit printre femei spune că fructele consumate pe timp de noapte te vor face să iei în greutate. Studiile au demonstrat că acest lucru nu este adevărat. Fructele conțin, de cele mai multe ori, un număr foarte mic de calorii. Prin urmare, un fruct seara nu poate cauza o creștere în greutate vizibilă.

Cu toate acestea, dacă vrei să alegi un fruct bogat în calorii, precum bananele, atunci ar fi bine să reconsideri acest obicei. Dacă ți-ai atins deja numărul de calorii în ziua respectivă și adaugi mesei tale și o banană, atunci pe termen lung s-ar putea să observi o mică creștere în greutate.

Reclamă

Specialiștii recomandă consumarea unor fructe care nu conțin un număr mare de calorii. Pepenele roșu poate să fie o alegere ideală, mai ales că are nenumărate beneficii pentru organism și este cel mai dorit fruct al sezonului.

Dacă mănânci fructe după cină atunci se reduce absorbția nutrienților

Acest mit spune că trebuie să mănânci fructe pe stomacul gol pentru a te bucura de beneficiile lor în totalitate. Mitul spune că nutrienții din fructe nu sunt absorbiți dacă acestea sunt mâncate imediat după o masă.

Este un alt mit care este spulberat cu ușurință. Cercetările au demonstrat cum de-a lungul timpului corpul uman a evoluat astfel încât să aibă un randament cât mai bun când vine vorba de extragerea nutrienților din mâncare. Atunci când iei masa, stomacul tău se va comporta asemenea unui rezervor.

Acesta va lăsa doar părți mici de hrană să ajungă mai departe în intestine de unde nutrienții vor fi absorbiți. Astfel, consumul fructelor noaptea nu ar trebui să fie o problemă pentru intestinul subțire responsabil de altfel cu absorbția nutrienților din orice fel de aliment. 

Cel mai bine este să mânănci fructe la prânz și să le eviți seara

Un alt mit care ține de consumul fructelor noaptea spune că acestea ar trebui consumate la prânz și evitate pe cât posibil seara. Nu s-a descoperit încă niciun motiv logic pentru existența unui astfel de mit. Se spune că metabolismul încetinește treptat după ora prânzului.

Din acest motiv este recomandat să eviți mesele grele sau bogate în carbohidrați și zahăr. Orice aliment bogat în carbohidrați îți va crește pentru scurt timp nivelul de zahăr din sânge, în timp ce corpul va încerca să absoarbă glucoza. Acest lucru se întâmplă în special cu alimentele bogate în carbohidrați sau în zahăr.

În cazul fructelor, acestea conțin un număr nesemnificativ de calorii, iar unele dintre ele nu sunt deloc bogate în zahăr. Prin urmare, nu există niciun motiv întemeiat pentru care să te ferești de consumul fructelor noaptea pentru o gustare simplă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×