Reclamă

Consumul fructelor noaptea. 3 mituri privind acest obicei

De-a lungul timpului s-au format mai multe mituri privind consumul fructelor noaptea. Multe persoane trăiesc cu impresia că acest obicei poate să le dăuneze siluetei sau sănătății. Studii recente vin în ajutorul femeilor și demontează trei dintre cele mai cunoscute mituri privind alegerea fructelor pentru gustarea de seară.

Publicat: 22 iulie 2021, 7:13
O femeie frumoasă cu părul șaten prins care stă cu mâinile pe masă și cu capul sprijnit pe ele în timp ce se uită la fructele și legumele de pe masă și se gândește la miturile privind consumul fructelor noaptea
De-a lungul timpului s-au format mai multe mituri privind consumul fructelor noaptea. Studii recente vin în ajutorul femeilor și demontează patru dintre cele mai cunoscute mituri / Shutterstock

Vara este încă în plin sezon, iar cel mai căutat fruct rămâne pepenele roșu. După o zi toridă, sigur seara îți dorești să te răcorești cu o felie zemoasă de pepene. Cele mai multe subiecte spun că nu este bine să consumi fructe seara. Există un sâmbure de adevăr în acest lucru. Cu toate acestea, studiile recente au demonstrat că multe dintre știrile care circulă pe internet pornesc de la o premisă falsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul fructelor noaptea

Se spune că pepenele roșu pe cât este de gustos, pe atât este de periculos pentru silueta unei femei. O poveste care s-a răspândit de-a lungul timpului și care a continuat să le facă pe femei să evite consumul fructelor seara. Pepenele roșu, este de fapt o combinație ideală între o cantitate foarte mare de apă și multe fibre.

Pepenele are un procent de aproximativ 96% apă, prin urmare zahărul pe care îl conține este aproape nesemnificativ. Specialiștii recomandă consumarea pepenelui roșu și a celorlalte fructe în cantități moderate și echilibrate. O felie, maxim două de pepene roșu nu va afecta silueta nimănui.

Dacă îți dorești o gustare ușoară pentru seară, atunci poți să-ți pregătești liniștită un bol potrivit cu cireșe, zmeură, sau chiar două sau trei nectarine. Totul ține de găsirea unui echilibru.

Sigur, dacă faci din consumul fructelor noaptea un obicei, atunci pe termen lung, efectele ar putea să nu fie favorabile pentru greutatea ta. Evită să înlocuiești cina cu salatele de fructe. În schimb alege să consumi o cantitate mică din fructele tale preferate înainte de cină. 

Reclamă

Consumul fructelor noaptea poate duce la creșterea în greutate

Un mit foarte des întâlnit printre femei spune că fructele consumate pe timp de noapte te vor face să iei în greutate. Studiile au demonstrat că acest lucru nu este adevărat. Fructele conțin, de cele mai multe ori, un număr foarte mic de calorii. Prin urmare, un fruct seara nu poate cauza o creștere în greutate vizibilă.

Cu toate acestea, dacă vrei să alegi un fruct bogat în calorii, precum bananele, atunci ar fi bine să reconsideri acest obicei. Dacă ți-ai atins deja numărul de calorii în ziua respectivă și adaugi mesei tale și o banană, atunci pe termen lung s-ar putea să observi o mică creștere în greutate.

Reclamă

Specialiștii recomandă consumarea unor fructe care nu conțin un număr mare de calorii. Pepenele roșu poate să fie o alegere ideală, mai ales că are nenumărate beneficii pentru organism și este cel mai dorit fruct al sezonului.

Dacă mănânci fructe după cină atunci se reduce absorbția nutrienților

Acest mit spune că trebuie să mănânci fructe pe stomacul gol pentru a te bucura de beneficiile lor în totalitate. Mitul spune că nutrienții din fructe nu sunt absorbiți dacă acestea sunt mâncate imediat după o masă.

Este un alt mit care este spulberat cu ușurință. Cercetările au demonstrat cum de-a lungul timpului corpul uman a evoluat astfel încât să aibă un randament cât mai bun când vine vorba de extragerea nutrienților din mâncare. Atunci când iei masa, stomacul tău se va comporta asemenea unui rezervor.

Acesta va lăsa doar părți mici de hrană să ajungă mai departe în intestine de unde nutrienții vor fi absorbiți. Astfel, consumul fructelor noaptea nu ar trebui să fie o problemă pentru intestinul subțire responsabil de altfel cu absorbția nutrienților din orice fel de aliment. 

Cel mai bine este să mânănci fructe la prânz și să le eviți seara

Un alt mit care ține de consumul fructelor noaptea spune că acestea ar trebui consumate la prânz și evitate pe cât posibil seara. Nu s-a descoperit încă niciun motiv logic pentru existența unui astfel de mit. Se spune că metabolismul încetinește treptat după ora prânzului.

Din acest motiv este recomandat să eviți mesele grele sau bogate în carbohidrați și zahăr. Orice aliment bogat în carbohidrați îți va crește pentru scurt timp nivelul de zahăr din sânge, în timp ce corpul va încerca să absoarbă glucoza. Acest lucru se întâmplă în special cu alimentele bogate în carbohidrați sau în zahăr.

În cazul fructelor, acestea conțin un număr nesemnificativ de calorii, iar unele dintre ele nu sunt deloc bogate în zahăr. Prin urmare, nu există niciun motiv întemeiat pentru care să te ferești de consumul fructelor noaptea pentru o gustare simplă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×